• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

رژِیم ، تغذیه و خوراکی ها

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
قدم اول: ابتدا باید به میزان مطلوب خود و مقدار اضافه وزن خود را مشخص کنید. برای این کار وزن، قد و دور مچ خود را به دقت اندازه گیری کنید، سپس به قسمت «وزن متناسب با قد براساس استخوان بندی» که پیش از این گفته شده است، مراجعه کنید. از روی جدول وزن متناسب خود را بدست آورید.
اکنون وزن خود را با وزن متناسب خود مقایسه کنید و ببینید چند کیلوگرم اضافه وزن دارید. به طور مثال خانمی به قد 155 سانتی متر و استخوان بندی متوسط باید وزنی بین 3/52 تا 6/58 کیلوگرم داشته باشد. این خانم وزنی معادل 68 کیلوگرم دارد. او از بین 3/52 تا 6/58 عدد متوسط یعنی 55 کیلو را انتخاب کرده است و می خواهد خود را به 55 کیلوگرم برساند.
مقدار اضافه وزن = وزن مطلوب – وزن فعلی
کیلوگرم 13 = 55 – 68
این خانم 13 کیلوگرم اضافه وزن دارد. این خانم می خواهد بداند که با این روش چند روز بعد به وزن مطلوب خود می رسد؟
براساس این روش روزانه 500 کیلوکالری از انرژی رژیم غذایی کم می شود. این امر باعث می شود که هر هفته نیم کیلوگرم از وزن شخص کم شود. در ابتدای کار هم حدود دو هفته طول می کشد تا به تدریج انرژی رژیم غذایی کم شود و به 500 کیلو کالری برسد. (روش کم کردن انرژی غذا در قسمتهای بعدی توضیح داده می شود) بنابراین برای کم کردن هر یک کیلوگرم، 14 روز طول می کشد. همچنین 14 روز به به کل زمان کم کردن وزن اضافه می شود. البته توجه کنید که این زمان، بیشترین زمان است یعنی حداکثر این مدت طول می کشد. همچنین این زمان مربوط به کسانی است که فقط از رژیم غذایی استفاده می کنند. مسلم است که به کار بردن توصیه های قسمت افزایش فعالیت، باعث کاهش این زمان می شود. حداکثر زمان کاهش وزن خود را به روش زیر بدست آورید.
حداکثر زمان کاهش وزن = 14 + (14 * میزان اضافه وزن)
به طور مثال خانمی که قبلا گفته شد و 13 کیلو اضافه وزن داشت به شکل زیر عمل می کند.
روز 196 = 14 + 182 = 14 + (14 *13)
این خانم 196 روز یا 28 هفته یا 5/6 ماه طول می کشد تا به وزن طبیعی خود برسد. ممکن است به نظر بیاید که این زمان زیادی است ولی توجه کنید که بعد از این همیشه در این وزن باقی خواهد ماند. همچنین اگر به قسمت ورزش و فعالیت بدنی هم عمل کند می تواند این زمان را به 3 ماه و یا حتی کمتر برساند. افراد خاصی وجود دارند که نمی توانند به روش قبلی وزن مطلوب خود را به دست آورند، این افراد می توانند به روشهای زیر عمل کنند.
بیمارانی که قادر به ایستادن نیستند یا ستون فقرات آنها انحنا دارد، برای بدست آوردن قد خود می توانند از بلندی زانو استفاده کنند. برای این کار به پشت دراز بکشید و زانوی چپ خود را به صورت 90 درجه خم کنید و سپس بلندی زانو از پاشنه پا تا جلوی ران را اندازه بگیرید و از فرمول زیر استفاده کنید.
19/64 + (04/0 * سن (سال) – (02/2 * بلندی زانو (سانتی متر)) : مردان
88/84 + (24/0 * سن (سال) – (83/1 * بلندی زانو (سانتی متر) : زنان
افرادی که قسمتی از بدن آنها قطع شده است باید وزن این قسمت را از وزن متناسب کم کنند تا وزن متناسب آنها بدست آید. وزن تقریبی اعضای بدن در زیر آمده است.
وزن تقریبی یک دست از مچ به پایین = 3/0 درصد از وزن بدن
وزن تقریبی یک دست از آرنج به پایین = 6/2 درصد از وزن بدن
وزن تقریبی یک دست = 2/6 درصد از وزن بدن
وزن تقریبی یک پا (از مچ به پایین) = 7/1 درصد از وزن بدن
وزن تقریبی یک پا از زیر زانو به پایین= 7 درصد از وزن بدن
وزن تقریبی یک پا از بالای زانو به پایین = 11 درصد از وزن بدن
وزن تقریبی یک پا = 6/18 درصد از وزن بدن
قدم دوم: قدم دوم محاسبه انرزی مورد نیاز خود می باشد. انرژی مورد نیاز شما، آن مقدار انرژی است که اگر از طریق غذا خوردن به بدن خود برسانید، وزن شما ثابت می ماند. شما باید انرژی مورد نیاز خود را در دو حالت بدست آورید.
1- وزن فعلی خود را در نظر بگیرید و انرزی مورد نیازی را بدست آورید که این وزن را ثابت نگه می دارد.
2- وزن مطلوب خود را در نظر بگیرید و انرژی مورد نیازی را بدست آورید که آن وزن را ثابت نگه می دارد.
برای بدست آوردن مورد اول وزن فعلی خود را در فرمول قرار می دهید برای بدست آوردن مورد دوم وزن مطلوب خود را در فرمول قرار می دهید.
مردان برای محاسبه انرژی مورد نیاز خود به شکل زیر عمل کنند.
ابتدا طبق فرمول زیر مقدار bee را بدست آورید. (توجه: قد را بر حسب متر حساب کنید).
(سال) سن * 8/6)- ((متر) قد*5) + ((کیلوگرم) وزن * 8/13) + 5/66 = bee
سپس bee را طبق فعالیت خود در یکی از اعداد زیر ضرب کنید. حاصل بدست آمده مقدار انرژی مورد نیاز شما می باشد.
اگر در بستر خوابیده اید، bee را در 1/1 ضرب کنید.
اگر فعالیت شما خیلی سبک است bee را در 3/1 ضرب کنید.
اگر فعالیت شما سبک است bee را در 5/1 ضرب کنید.
اگر فعالیت شما معمولی است bee را در 7/1 ضرب کنید.
معمولا فعالیت شما سنگین نیست ولی چنانچه دارای فعالیت زیادی هستید bee را در 1/2 ضرب کنید.
برای بدست آوردن bee یکبار وزن فعلی خود را در فرمول قرار دهید و آن را انرزی مورد نیاز فعلی نام بگذارید بار دیگر وزن مطلوب خود را در فرمول قرار دهید و آن را انرژی مورد نیاز مطلوب بنامید.
زنان برای محاسبه انرژی مورد نیاز خود به روش زیر عمل کنند.
((سال) سن * 7/4) – ((متر) قد * 8/1) + ((کیلوگرم) وزن * 6/9) + 1/655 = bee
سپس bee را طبق فعالیت خود در یکی از اعداد زیر ضرب کنید.
اگر در بستر خوابیده اید bee همان انرژی مورد نیاز شما می باشد.
اگر فعالیت شما خیلی سبک است، bee را در 2/1 ضرب کنید.
اگر فعالیت شما سبک است، bee را در 4/1 ضرب کنید.
اگر فعالیت شما متوسط ومعمولی است، bee را در 6/1 ضرب کنید.
معمولا فعالیت شما سنگین نیست، ولی چنانچه فعالیت سنگینی دارید، bee را در 9/1 ضرب کنید.
برای بدست آوردن bee یکبار وزن فعلی خود را در فرمول قرار دهید و آن را انرژی مورد نیاز فعلی بنامید. بار دیگر وزن مطلوب خود را در فرمول قرار دهید و آن را انرژی مورد نیاز مطلوب نام بگذارید.
قدم سوم: قدم سوم انتخاب رژیم غذایی است. در صفحات بعدی رژیمهای غذایی دارای 1200 کیلوکالری تا 3200 کیلوکالری نوشته شده است. این رژیمها از 1200 کیلوکالری شروع می شود و صد تا صد تا اضافه می شود تا به 320 کیلو کالری برسد. بنابراین شامل 21 رژیم غذایی می شود.
نحوه انتخاب رژیم غذایی شما به این شکل است که ابتدا رژیمی را انتخاب می کنید که دارای انرژی مورد نیاز فعلی باشد. اکنون به مدت دو روز مانند این رژیم غذا بخورید، این کار باعث متعادل شدن مواد مغذی موجود در غذای روزانه شما می شود. اگر مقدار انرژی مورد نیاز فعلی شما بیشتر از 3200 کیلوکالری شده است، شما همان 3200 کیلوکالری را انتخاب کنید.
بعد از دو روز 100 کیلوکالری از انرزی مورد نیاز فعلی خود کم کنید و آن رژیم را انتخاب کنید. یعنی یک رژیم قبل را انتخاب نمائید و این رزیم را دو روز ادامه دهید.
به همین شکل هر دو روز 100 کیلوکالری از انرژی مورد نیاز فعلی خود کم کنید. در اصل هر دو روز یک رژیم قبل تر بیاید. این کار را تا زمانی انجام دهید که به انرزی مورد نیاز مطلوب خود برسید و 500 کیلوکالری از آن پایین تر بروید. اگر پیش از آنکه به 500 کیلوکالری کمتر از انرژی مورد نیاز مطلوب خود برسید به 1200 کیلوکالری رسیدید همین رژیم را نگه دارید و نیازی نیست که انرژی دریافتی خود را از آن کمتر کنید.
مثال: خانمی انرژی مورد نیاز فعلی او 2200 کیلوکالری و انرژی مورد نیاز مطلوب او 1900 کیلوکالری است او باید ابتدا رژیم 2200 کیلوکالری را انتخاب کند. 2 روز بعد رژیم 2100 کیلوکالری، 2 روز بعد رژیم 2000 کیلوکالری، 2 روز بعد رژیم 1900 کیلوکالری، 2 روز بعد رژیم 1800 کیلوکالری، دو روز بعد رژیم 1700 کیلوکالری، دو روز بعد رژیم 1600 کیلوکالری، 2 روز بعد رژیم 1500 کیلوکالری و 2 روز بعد رژیم 1400 کیلوکالری را انتخاب نماید و رژیم 1400 کیلوکالری را ادامه دهد.
توجه: در صورتی که رژیم مورد نیاز شما یکان و دهگان صفر ندارد اگر مقدار آن پایین تر از 50 بود آنرا حذف کنید و اگر بالاتر از 50 بود آن را حذف کنید و 100 کیلوکالری به آن اضافه نمائید.
قدم چهارم: این آخرین قدم می باشد. در این قدم شما باید به رژیمی برگردید که دارای انرژی مورد نیاز مطلوب شما می باشد. برای این کار هر هفته خود را وزن کنید. در ابتدای کار می توانید هر ماه خود را وزن کنید و وقتی به زمان رسیدن به وزن مطلوب نزدیک شدید، هر هفته خود را وزن کنید. هرگاه به وزن مطلوب رسیدید، هر روز 100 کیلوکالری به رژیم خود اضافه کنید یعنی هر روز یک رژیم بالاتر را انتخاب نمائید. این کار را پنج روز یعنی تا زمانی که به انرژی مورد نیاز مطلوب خود برسید، ادامه دهید.

برگرفته از کتاب لاغری (درمان چاقی )-محسن احمدی
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
بهترین روش این است که میزان انرژی دریافتی، مقداری کمتر شود تا وزن به تدریج کم شود. این رژیم غذایی، همان رژیمی است که یک فرد سالم هم باید رعایت نماید تا سلامتی خود را حفظ کند. در اصل رژیم نادرست غذایی باعث افزایش وزن شده است و اکنون با درست کردن آن، وزن به حالت طبیعی بر می گردد. البته چون زمانی فرد مقدار بیشتری انرژی مصرف کرده است، تا مدتی باید مقدار کمتری انرژی دریافت کند. در این مدت او با رژیم صحیح غذایی آشنا می شود و عادات غلط غذایی خود را ترک می کند، همین موضوع سبب می شود تا پس از رسیدن به وزن مطلوب، این وزن را برای همیشه حفظ نماید. این روش دیرتر اثر می کند و با سرعت کمی وزن را پایین می آورد، در عوض هیچ عارضه ای ندارد، وزن به حالت قبل بر نمی گردد و سلامتی فرد تامین می شود. همیشه در نظر داشته باشید که:دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است.
برگرفته از کتاب لاغری (درمان چاقی )-محسن احمدی
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
یک روش رژیمی است که مصرف پروتئین را خیلی بالا می برد و در عوض چربی و کربوهیدرات را بسیار کم می کند. این رژیمها باعث لاغری می شوند ولی مشکلاتی دارند. این رژیمها از نظر اقتصادی گران هستند. همچنین اگر مدت زیادی از این رژیم استفاده شود، میزان اوره و اسیداوریک خون بالا می رود و موجب اختلال در کار کبد و کلیه می گردد. این رژیم در دراز مدت اثراتی ناگوار دارد که گاهی بدتر از عوارض چاقی می باشد.روش دیگر بالا بردن فوق العاده چربی می باشد. در این روش رژیم تقریبا شامل چربی است و پروتئین و کربوهیدرات تقریبا از رژیم غذایی حذف شده است. این روش برای اولین بار توسط میلر در آمریکا بوجود آمد و کم کم معروفیت زیادی پیدا کرد. د راین رژیم از ادویه، مواد رنگی و طعم دهنده هایی استفاده می شود تا رژیم مطبوع گردد. این رزیم باعث می شود تا مواد ستونی که از سوختن چربی حاصل می شوند در خون بالا روند و باعث بی اشتهایی شخص شوند. این رژیم به سرعت شخص را لاغر می کند. توجه کنید که منظور از مبارزه یا چاقی، رفع خطرات ان است ولی در این روش به علت بالا رفتن میزان چربی، مشکلات قلبی، سکته و ... بالا می رود. از طرفی این رژیم به طور موقتی باعث لاغری فرد می شود، چرا که فرد مجبور است این رژیم را ترک کند و بعد از ترک این رژیم وزن او سریعا به حالت اول بر می گردد. ممکن است بپرسید که چرا فرد مجبور به ترک این رژیم است؟ زیرا به علت نداشتن سایر مواد مورد نیاز بدن اگر پس از مدتی ترک نشود باعث مرگ فرد می گردد.
روش دیگر قطع کامل انرژی یا کم کردن بسیار زیاد مقدار انرژی می باشد. یکی از موراد روزه مطلق است که از خوردن هر نوع خوراکی امتناع می شود. در مواردی همزمان با کاهش شدید انرژی، مواد معدنی و ویتامین ها به صورت مکمل در اختیار فرد قرار داده می شود. این رژیمها و روزه های مطلق اگر همراه با مکمل نباشد. باعث عوارض و مشکلات ناشی از کمبود ویتامین ها و مواد معدنی در بدن می شود و خطرناک می باشد. چنانچه از مکمل استفاده شود خطر چندانی وجود ندارد. به هر حال پس از اینکه شخص به وزن دلخواه رسید و روزه یا رژیم بسیار کم انرژی او قطع شد، به سرعت به وزن اول خود باز می گردد.
برگرفته از کتاب لاغری (درمان چاقی )-محسن احمدی
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
داشتن اطلاع در مورد مقدار انرژی غذاها بسیار مهم است و گاهی همین اطلاعات بیش از رژیم غذایی به شما کمک می کند. باید بدانید که غذاها دارای مواد مختلفی هستند. بعضی از این مواد می توانند در بدن بسوزند و به انرژی تبدیل شوند. بعضی از مواد هنگام سوختن انرژی بیشتری آزاد می کنند. این مواد بیش از هر چیزی باعث چاقی می شونمد. غذاهایی هم که دارای این مواد هستند، بیشتر از سایر غذاها، باعث اضافه شدن وزن می گردند.چربی و کربوهیدرات دو ماده ای هستند که در بدن انسان بیش از هر ماده ای انرژی تولید می کنند و باعث چاقی می شوند. بنابراین غذاهای حاوی چربی و کربوهیددرات باعث چاقی می شوند. هر چند که پروتئین هم تولید انرژی می کند و انرژی تولید شده از پروتئین نسبت به کربوهیدرات بیشتر است ولی معمولا پروتئین در بدن انسان نمی سوزد و به انرژی تبدیل نمی شود، بلکه در کار ساخت عضلات و ... به کار می رود. با توجه به این مطلب چربی و کربوهیدرات غذاهای چاق کننده می باشند که یک فرد چاق باید آنها را شناسایی کند.
چربی برای همه شما آشناست. گاهی این چربی کاملا مشخص است مانند روغن، کره، خامه، مارگارین ولی گاهی این چربی خود را مخفی کرده است. به طور مثال تخم مرغ، شیر، پنیر، پسته، گردو، بادام، تخمه کدو، تخمه آفتابگردان، غذاهای سرخ شده و ....دارای چربی هستند.
شخصی که می خواهد لاغر شود باید خوردن غذاهای دارای چربی را بسیار کم کند. برای کم کردن میزان چربی مصرفی باید از خوردن غذاهایی که روغن زیادی دارند خودداری کنید. غذاهای سرخ شده در روغن، نان روغنی، خامه، کره، ته دیگ و ... غذاهای بسیار چربی هستند که مصرف آنها باید قطع شود. فرد چاق باید از شیرهای کم چربی، ماست کم چربی، پنیر کم چربی و گوشت کم چربی استفاده کند. یک فرد چاق باید همیشه مواظب غذاها باشد.
کربوهیدرات که یکی دیگر از موارد چاق کننده است شامل قند و نشاسته می باشد. همه موادی که شیرین هستند دارای قند می باشند. قند، شکر، پولکی، نبات، مربا، عسل، آب نبات، شکلات، سوهان، بستنی، نوشابه، حلوا، شیره، خرما و هر چیزی که شیرین است دارای قند می باشد و چاق کننده است. بنابراین گاهی یک شخص فکر می کند که چیزی نخورده است و می گوید که هیچ چیز نخورده ام در حالی که یک لیوان چای با چهار حبه قند خورده است و نمی داند که همین حبه های قند که چیزی به حساب نمی آیند باعث چاقی او می شوند فردی دیگر ممکن است رژیم غذایی بگیرد ولی روزانه نوشابه به رژیم خود اضافه کرده است و فکر می کند که نوشابه آب است و اثری ندارد، در حالی که نوشابه به علت داشتن قند، انرژی زیادی دارد و باعث شده است که رژیم فرد بی اثر شود.
موادی که دارای نشاسته هستند عبارتند از: انواع نان، آرد گندم و غذاهایی که از آن تهیه می شود، برنج، آرد برنج و غذاهایی که از آن تهیه می شود، ذرت، جو، غلات بو داده، ماکارونی، باقلا، سیب زمینی، عدس، نخود، لپه، لوبیا، بیسکویت و کیک.
مهمترین آنها نان، برنج، سیب زمینی و ماکارونی می باشند. بنابراین ممکن است یک فرد چاق بگوید من که چیزی نخورده ام، فقط یک نان خشک و خالی خورده ام. ولی اکنون می داند که همین نان خشک و خالی خیلی بیشتر از یک سیخ کباب باعث چاقی او می شود.اکنون که معلوم شد چه غذاهایی باعث چاقی می شوند، مصرف آنها را کم کنید و به جای آن از میوه و سبزی استفاده نمائید. هنگام استفاده از میوه، آنهایی را به کار ببرید که کمتر شیرین هستند.
انرژی با واحدی به نام کیلوکالری سنجیده می شود. در این قسمت انرژی تعدادی از مواد غذایی گفته می شود تا متوجه باشید که مقدار انرژی غذاها چه اندازه است و متوجه غذاهای پرانرژی باشید و بدانید که هر لحظه چه مقدار انرژی به بدن خود می رسانید. مقدار انرژی گفته شده برای صدگرم از ماده غذایی می باشد.
برگرفته از کتاب لاغری (درمان چاقی )-محسن احمدی
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
اشخاصی که زمانی لاغر بوده اند و اکنون چاق شده اند، کمتر این سوال را می پرسند. این سوال بیشتر برای فرادی ایجاد می شود که همیشه چاق بوده اند. این افراد بعد از اینکه مدتی رژیم گرفتند یا ورزش کردند، نگاهی به خود می کنند و می بینند که فایده ای نداشته است. آنها در این مدت لاغر نشده اند و با خود می گویند چرا لاغر نمی شوم؟ همین سوال باعث می شود تا فکر آنها به طرف جواب اشتباهی برود. آن جواب اشتباه این است که حتما چاقی من ارثی است. در پی این جواب، فکرهایی دیگری به ذهن او می آید. من هیچ چیز هم که نخورم، باز چاق می شوم. چاقی من مربوط به غذا نیست، من به طور ارثی چاق می شوم. من استعداد چاقی دارم و رژیم غذایی و ورزش برایم فایده ای ندارد و...
اگر می خواهید جواب صحیح را پیدا کنید و علت واقعی لاغر نشدن خود را بیابید، چند دلیل زیر را بخوانید. سپس کمی با خود فکر کنید و بار دیگر از خود بپرسید چرا لاغر نمی شوم؟1- ممکن است شما در حال لاغر شدن هستید ولی اشتباها فکر می کنید که لاغر نمی شوید. به طور ظاهری به خود نگاه می کنید و متوجه لاغر شدن خود نمی شوید. بنابراین آیا مطمئن هستید که با رژیم غذایی همراه با ورزش، وزن کم نکرده اید؟ وزن خود را به طور دقیق با ترازو بکشد و از این طریق در مورد کم کردن وزن قضاوت کنید. توجه کنید که مقدار لباس، ترازو و زمان وزن کردن شما ثابت باشد.
همچنین ممکن است مقدار چربی بدن شما کم شده است ولی به علت ورزش کردن عضلات شما بزرگتر شده است و وزن شما کم نشده حتی بیشتر شده است.
2- ممکن است فقط ورزش را شروع کرده اید و غذای شما بعد از شروع ورزش، بیشتر شده است. در این صورت هم انرژی دریافتی و هم انرژی مصرفی شما بیشتر شده است که باعث می شود وزن شما ثابت بماند و کم نشود.
3- ممکن است ورزش باعث کم شدن فعالیتهای دیگر شما شده باشد. شخصی را در نظر بگیرید که روزانه نیم ساعت پیاده روی را به برنامه خود اضافه کرده و در عوض یک ساعت به خواب خود اضافه نموده است. او به خاطر اینکه صبح سرحال باشد، بازی با بچه ها، کمک در کارخانه و ... را کنار گذاشته است. اگر میزان انرژی مصرفی را حساب کنیم، متوجه می شویم که در مجموع از زمانی که ورزش را شروع کرده انرژی مصرفی او به جای آنکه بیشتر شود، کمتر شده است.
4- چیزی که مهم است کم شدن انرژی غذای شما می باشد. ممکن است رژیم غذایی شما به شکلی است که میزان مصرف غذای شما را کم کرده ولی انرژی غذای شما کمتر نشده است. به قسمت «چه غذاهایی مرا چاق می کنند» مراجعه کنید.
5- چنانچه رژیم غذایی شما، صحیح باشد و هیچ یک از مشکلات بالا وجود نداشته باشد باز هم ممکن است در مدت 10-14 روز هیچ وزنی کم نکنید و حتی وزن شما کمی بالاتر رود. این موضوع به علت جمع شدن آب در بدن است. مطمئن باشید که حداکثر پس از دو هفته شروع به کاهش وزن می کنید. البته اگر در این دو هفته وزن اضافه کرده باشید، بعد از دو هفته شروع به کاهش وزن، از این وزن جدید خود می کنید، بنابراین ممکن است پس از 15-20 روز که از شروع رژیم گذشته تازه به وزن اول خود برسید و سپس شروع به کم کردن وزن کنید.
مطمئن باسید که اگر به شکل صحیح رژیم بگیرید و همراه با آن فعالیت خود را زیاد کنید، حتما وزن شما کم می شود. هیچ فردی نیست که با رژیم صحیح وزن کم نکرده باشد. اگر هم می بینید که افرادی یا دانشمندانی رژیم را بی نتیجه می دانند به این علت است که می گویند شخصی چاق پس از مدتی رژیم غذایی را ترک می کند نه اینکه با وجود رژیم غذایی چاقی باقی می ماند.
چاقی در افراد خاص
فعالیت بعضی افراد به علت معلولیت، بیماری و ... کم شده است و به همین دلیل چاق شده اند. چنانچه فعالیت برای این افراد ضرری نداشته باشد، باید تا حد امکان فعالیت خود را بیشتر کنند. معلولیت نباید باعث بی تحرکی این اشخاص شود. آنها باید بدنبال راههایی باشند که با توجه به وضعیت خودشان، فعالیت خود را بالا ببرند. اما اگر فعالیت برای آنها ضرر دارد و نمی توانند میزان فعالیت خود را بالا ببرند، برای کم کردن وزن می باید از رژیم غذایی به تنهایی استفاده کنند و بدانند که رژیم غذایی به تنهایی هم می تواند وزن آنها را کم کند.
گروهی دیگر از افراد چاق در زمان حاملگی هستند. آنها باید بدانند که زمان حاملگی موقع کم کردن وزن نیست. کم کردن وزن را تا بعد از بدنیا آمدن نوزاد، با تاخیر بیندازید.
افزایش وزن در بعضی بیماریها مثل ناراحتی کلیه، مربوط به جمع شدن آب در بدن می باشد. این افزایش وزن، چاقی محسوب نمی شود و افزایش وزن آنها بوسیله رژیم غذایی، کاهش نمی یابد.
برگرفته از کتاب لاغری (درمان چاقی )-محسن احمدی
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
چرا بعضی افراد چاق و بعضی دیگر لاغر هستند؟ آیا چاقی ارثی است؟ آیا چاقی استعداد خاصی دارد؟ آیا اشکالاتی در کارکرد بعضی از اعضای بدن باعث چاقی می شود؟ آیا افراد چاق بیشتر از سایرین غذا می خورند؟ و ...واقعا علت چاقی چیست؟ در این مورد نظرات بسیار متفاوتی ذکر شده است. دانشمندان مختلف در مورد اینکه چه چیزی باعث چاقی می شود با هم اختلاف دارند. بعضی از آنها علت اصلی چاقی را در مشکلات و بیماریهای جسمی می دانند که آن هم از طریق ژنها منتقل می شود. در مقابل عده ای علت اصلی چاقی را خوردن غذای بیش از نیاز بدن می دانند. هر کدام از این دانشمندان برای نظر خود دلایلی دارند و آزمایشاتی را ترتیب داده اند.به هر حال هنوز نظرها یکسان نشده است و دانشمندان نتوانسته اند روی این موضوع با هم توافق کنند. با این وجود بعضی موارد به خوبی روشن شده است و در مورد آنها هیچ کس شکی ندارد در این کتاب از مواردی سخن گفته می شود که مورد توافق همه می باشد، بنابراین بحث در مورد علتهای ذکر شده برای چاقی و دلایلی که برای آنها ذکر کرده اند و دلایلی که مخالفان برای رد آن گفته اند، را کنار می گذاریم، به جای آن به مواردی می پردازیم که مورد نیاز افراد چاق است و می تواند به آنها کمک کند تا از مشکل خود رهایی یابند.
چاقها اگر فکر کنند که ورزش و رژیم غذایی هیچ تاثیری روی چاقی آنها ندارد، ناامید می شوند. در این صورت هیچ چیزی نمی تواند به آنها کمک نماید. این افراد چاقی را مشکلی می دانند که مجبورند تا آخر عمر با آن بسازند و هیچ کاری هم از دست آنها ساخته نیست. این افراد می گویند که ما به صورت ارثی یا به خاطر بیماری چاق هستیم و حتی اگر چیزی نخوریم، باز هم چاق می شویم. بعضی دیگر می گویند که ما غذای بسیار کمی می خوریم و با این حال چاق هستیم. بعضی تا به حال رژیمهای غذایی گرفته اند و به این علت که فایده ای نداشته و یا تاثیر کمی داشته است، از رژیم خود دست برداشته اند. این چند گروه ممکن است اصلا به سراغ این کتاب نیایند و یا با ناباوری شروع به مطالعه این کتاب کنند. به هر حال اگر جزء این گروهها هستید بهتر است ابتدا مطالب زیر را بخوانید.
1- هیچ دانشمندی عقیده ندارد که انسان یا هر موجود دیگری، بدون خوردن غذا چاق می شود. حتی دانشمندانی که معتقدند، علت چاقی ارثی است، می گویند دلایلی باعث می شود که افراد چاق بیشتر از سایرین غذا بخورند و همین موضوع باعث چاقی می شود. عده دیگری می گویند که بدن چاقها به علتهای مثل جذب بهتر غذا و ... نیاز کمتری به غذا دارد، بنابراین با خوردن غذا کمتری نسبت به دیگران چاق می شوند. با فرض اینکه صحبت این دانشمندان صحیح است، باز هم می بینید که غذای بیش از نیاز باعث چاقی می شود. به طور مثال اگر بدن شما غذا را بهتر جذب می کنند، شما به غذای کمتری احتیاج دارید، در حالی که شما به طور معمولی غذا می خورید، این غذا بیش از احتیاج شما می باشد و باعث چاقی شما می گردد.
هر چند که دانشمندان با آزمایشات جدید، بسیاری از این عقیده ها را رد کرده اند ولی با فرض درستی همه آن نظرها باز هم مشخص است که هیچ فردی پیدا نمی شود که بدون خوردن غذا، چاق شود. ممکن است شخصی بگوید، من کاری با دانشمندان ندارم، فقط این را می دانم که خود من، مدتها رژیم گرفته ام و لاغر نشده ام. این شخص بهتر است به قسمت چرا لاغر نمی شوم مراجعه کند.
شخصی می گوید که می دانم با خوردن غذایی کم، لاغر می شوم ولی اشتهای من خیلی زیاد است و نمی توانم غذایی کم بخورم. فکر می کنم این حالت ارثی است و راه فراری ندارد. حتی در کتابی خوانده ام که مرکزی وجود دارد که مربوط به گرسنگی و سیری است که به صورت ارثی است. این مرکز وزن بدن هر شخصی را ثابت نگه می دارد و اگر فردی مدتی خود را لاغر کند، اشتهای او به قدری زیاد می شود تا دوباره به وزن اول خود برگردد. با این حال چگونه لاغر شوم؟ این شخص بهتر است به قسمت اشتهای زیادم را چه کنم مراجعه کند.
2- نگاهی به پراکندگی چاقی نشان می دهد که چاقی در بین افراد فقیر، ورزشکار و افرادی که کارهای سخت انجام می دهند، به ندرت دیده می شود. در عوض این عارضه در افراد مرفه که اطلاعات کمی در مورد تغذیه دارند بیشتر دیده می شود. افراد مرفه که از اطلاعات خوبی برخوردارند کمتر از مرفهینی که اطلاعات کافی ندارند چاق می شوند.
در زمانهای جنگ، قحطی،خشکسالی و ... در هر کشوری، تعدا افراد چاق کمتر می شود. با افزایش قدرت اقتصادی کشور، پیشرفت صنعتی و کم شدن فعالیتها و کارهای جسمی، چاقی افزایش می یابد، به طوری که در زمان ما چاقی بسیار زیاد شده و به صورت یکی از مشکلات اصلی جامعه در آمده است.
اگر به دقت نگاه کنید بسیاری از افراد را می بینید که ابتدا لاغر بوده اند و اکنون با تغییراتی که در زندگی و شغل آنها بوجود آمده است، چاق شده اند. همچنین اشخاصی را می بینید که زمانی چاق بوده اند ولی با تغییر وضع زندگی به افرادی لاغر تبدیل شده اند.
این موارد نشان می دهد که وضعیت زندگی، فعالیت، مقدار غذا و ... در چاقی نقش مهمی دارند. شما هم می توانید با افزایش اطلاعات تغذیه ای خود، لاغر شود. هرگاه احساس ناامیدی می کنید کمی به گسترش چاقی فکر کنید و سپس با خود بگویید آیا چاقی من بی دلیل است.
3- فرض کنیم که شما نمی توانید لاغر شوید، ولی آیا نمی توانید جلوی افزایش وزن خود را هم بگیرید؟ اگر فکر می کنید که این حرفها فایده ای ندارد وبه هر حال چاق می مانید، سعی کنید با داشتن رژیم مناسب، وزن خود را در حد فعلی نگه دارید و از افزایش بیشتر آن جلوگیری کنید.
4- ورزش، فعالیت و رژیم غذایی، تنها به خاطر کم کردن وزن نیست، این موارد سلامتی انسان را تامین می کنند. شخصی با وزن متعادل نیز باید ورزش کند و رژیم غذایی صحیح داشته باشد تا سلامتی خود را حفظ کند. بنابراین با این فرض که هیچ چیز باعث لاغری شما نمی شود، باز هم ورزش و رژیم غذایی صحیح باعث سلامتی و شادابی شما می گردد. این بار سعی کنید به خاطر سلامتی ورزش کنید و رژیم غذایی صحیح را رعایت نمائید.
5- کمی به قانون بقای ماده و انرژی فکر کنید. اگر این قانون را به یاد ندارید، به کتاب علوم سال سوم راهنمایی مراجعه کنید و این قانون را مطالعه نمائید. حالا ببینید آیا امکان دارد که چربی از راهی غیر از خوردن غذا در بدن انسان جمع شود؟ آیا می شود کسی ورزش کند و این ورزش بدون انرژی انجام شود؟ آیا تا به حال میزان انرژی غذایی را که می خورید، حساب کرده اید؟ از کجا می دانید که غذای دریافتی شما کم است و با این حال چاق می شوید؟
اگر مطمئن شدید که تنها علت چاقی مصرف بیش از نیاز غذا می باشد، بدانید که رژیم غذایی همراه با ورزش باعث می شود تا از طرفی نیاز شما به انرژی افزایش یابد و از طرفی انرژی کمتری به بدن شما برسد و همیت باعث لاغری شما می شود. ولی اگر هنوز شک دارید که چاقی یعنی انرژی اضافه که به صورت چربی در بدن ذخیره شده است، رژیم گرفتن فایده ای ندارد، چرا که به زودی از آن ناامید می شوید. بنابراین تکلیف خود را مشخص کنید. آیا می خواهید تا آخر عمر افسوس بخورید؟ آیا می خواهید همیشه از مشکل چاقی رنج ببرید؟ و یا دوست دارید که مشکل خود را حل نمائید؟ هر روز چند بار با خود بگویید.
مصرف غذای بیش از نیاز، باعث چاقی من شده است. با ورزش و رژیم غذایی صحیح، مصرف غذایم را به اندازه نیازم می کنم و به وزن طبیعی می رسم.

برگرفته از کتاب لاغری (درمان چاقی )-محسن احمدی
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
روشهای دیگر:روشهایی مانند هیپنوتیزم، گوشواره لاغری، کمربند لاغری، ژل لاغر کننده و ... موجودند که هر کدام از آنها به شکلی عمل می نمایند.همه روشهایی که برای لاغر شدن به کار می روند به دو شکل عمل می کنند. این روشها یا میزان دریافت غذا را کاهش می دهند و یا انرزی مصرفی بدن را افزایش می دهند. بکار بردن این روشها، هزینه زیادی دارد، هر کدام از این روشها عوارضی دارند، همچنین نمی توان تا آخر عمر از آنها استفاده کرد، چرا که در این صورت شخص مانند فردی بیمار است و اگر این روشها را قطع کند، دوباره به وزن اول خود باز می گردد. بنابراین بهتر است روشی را به کار برد که طبیعی است و علاوه بر کاهش وزن بدن، باعث سلامتی و لذت نیز می گردد. این روش رژیم غذایی صحیح همراه با ورزش و افزایش فعالیت می باشد. در این روش بوسیله رژیم غذایی میزان دریافت غذا کاهش می یابد و بوسیله ورزش انرژی مصرفب بدن افزایش پیدا می کند.اکنون زمان آن است که روش خود را انتخاب نمائید. اگر می خواهید از روش رژیم غذایی همراه با ورزش استفاده کنید، این کتاب می تواند به شما کمک نماید. اکنون که این روش را انتخاب کردید، سایر روشها را به کلی فراموش کنید. این روش برای شما کافی است و نیازی به روشهای دیگر ندارید. از فکر گوشواره، کمربند، جراحی و ... بیرون بیایید و سعی نکنید به دنبال راه دیگری در کنار این روش بگردید، چرا که شما مطمئن ترین، صحیح ترین، بهترین و اسانترین راه را انتخاب کرده اید. به کار بردن روشها و وسایل دیگر باعث کاهش بازدهی این روش می شود هر روز با خود بگویید.من برای لاغر شدن و لاغر ماندن فقط از رژیم غذایی،صحیح همراه با ورزش و فعالیت استفاده می کنم،روش من بهترین روش است و از اینکه این روش را انتخاب،کرده ام، خوشحالم
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
ک روش کاهش وزن، جراحی و برداشتن قسمتی از بافت چربی می باشد. اگر شخص عادت به پرخوری و کم فعالیتی را ترک نکرده باشد، بعد از مدتی دوباره چاق می شود. روش جراحی بهتر است در مواردی به کار رود که شخص مجبور است در مدت کوتاهی لاغر شود.
انواعی دیگر از جراحی ها که کاربرد کمتری دارند از این قرارند. برداشتن قسمتی از روده کوچک تا جذب مواد غذایی کمتر شود. جراحی و دوختن قسمتی از معده تا جای کمتری برای غذا داشته باشد. جراحی مرکز سیری در هیپوتالاموس تا شخص با غذای کمتری سیر شود. بستن فک تا شخص نتواند لقمه بزرگ بردارد و به کم خوردن عادت کند.

برگرفته از کتاب لاغری ( درمان چاقی )-محسن احمدی
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
چینی هایی که رشته طب سوزنی کار کرده اند، عقیده دارند که با تحریکات قسمتی از لاله گوش توسط سوزن می توان فرد را لاغر کرد.این روش نیاز به فردی کارآزموده دارد، همچنین باعث ریزش مو می شود به هر حال استفاده از این روش چندان ساده و مقدور نیست.

برگرفته از کتاب لاغری ( درمان چاقی )-محسن احمدی
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
باقلا حاوی ویتامین های آ.ب.ث و املاح مفیدی از جمله آهك، فسفر، آهن و غیره می باشد. به همین علت در گروه خوراكی های خون ساز قرار دارد و مغز قلم استخوان ها را نیز تقویت می كند. برای افرادی كه دوره نقاهت را به سر می برند، باقلا اثری نیروبخش دارد و در مبتلایان به برونشیت ایجاد خلط می كند، ضمنا باقلا كلیه ها را تقویت كرده و به ریه ها نیرو بخشیده و سلول های مغز استخوان را فعال می سازد. این خوراكی زود هضم بوده و به سرعت از معده می گذرد و با خود فضولات را نیز به سهولت دفع می كند، ضمنا سینه و ریه را پاك و تقویت و سرفه های خشك را درمان می كند. برای درمان رماتیسم، سیاتیك، نقرس و درد مفاصل توصیه شده است كه در حدود ۳۰ الی ۶۰ گرم از گل باقلا را در یك لیتر آب جوشانده و بعد از صافی گذرانده و در فواصل غذا یك فنجان از آن را نوش جان نمایید.
به افرادی كه از میگرن رنج می كشند، سفارش گردیده است كه ۲۵ الی ۳۰ گرم از گل باقلا را جوشانده و در فواصل غذا یك فنجان بنوشند. توصیه می شود هرگز آب پخته باقلا را دور نریزید و آن را به همراه باقلا بنوشید. زیرا گلو را نرم كرده و از تولید سنگ جلوگیری می كند و گرفتگی معده را نیز برطرف می كند. افراط در خوردن باقلا باعث نفخ و سنگینی معده شده و موجب كندی ذهن می شود.
البته اگر با آب آن خورده شود عوارض آن كمتر خواهد بود. خوردن باقلا همراه ماست، موجب دل پیچه می گردد و اگر به طور تازه زیاد مصرف شود باعث تاول دهان می شود. بعضی افراد به باقلای تازه حساسیت داشته و مبتلا به بیماری فاویسم می شوند. علامت این بیماری زرد شدن رنگ پوست بدن و احساس خستگی و سستی در اعصاب، پیدا شدن خون در ادرار، سردرد و استفراغ است.
در این عارضه خون بدن كم می شود و درمان آن معمولا تزریق خون و سرم های غذایی است. بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا شدن به این بیماری دو لپه كردن باقلا و جوشاندن آن در آب و دور ریختن آب آن است و همچنین پختن آن در روغن و افزودن ادویه ای مانند آویشن، دارچین، فلفل، میخك و از همه مهمتر گلپر می باشد. افرادی كه به بیماری هایی نظیر، كلسترول، تصلب شرائین، ضعف حافظه، آترومی، افسردگی، اسیداوریك، سردرد، میگرن، نفخ دل درد، مالیخولیا، سنگ اورات، خارش پوستی، فشار خون، صرع، بادفتق، احتقان و یبوست مبتلا می باشند نباید در خوردن باقلا زیاده روی كنند.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
درخت ميخك بومي جزاير اندوزي و اقيانوسيه است و به علت زيبايي خاصي كه دارد امروزه در بشتر نقاط دنيا به عنوان درخت زينتي پرورش داده مي شود. ميخك درختي است كوچك و مخروطي شكل كه برگهاي آنها هيچ وقت زرد نمي شود و در تمام طول سال سبز است.
ـ اسانس ميخك داراي اوژنول، كاربوفلين، الكل، بنزيليك، بنزوات دموتيل، فورفوول و اتيلن مي باشد اوژونول كه ماده اصلي ميخك مي باشد، آرام كننده و ضد عفوني كننده از آن در دندان پزشكي براي آرام كردن درد دندان استفاده مي شود.
ـ خواص طبيعي گل ميخك: خشك شده غنچه درخت از دو هزار سال بيش به عنوان ادويه به كار مي رفته است. از نظر طب قديم ايران ميخك خيلي گرم و خشك است و داراي خواص بسياري است.
ـ براي رفع دندان درد و گوش درد يك قطره از اسانس ميخك و يا روغن آن را روي دندان بماليد و يا در گوش بچكانيد.
ـ ميخك تقويت كننده مغز مي باشد و كساني كه حافظه ضعيف دارند بايد از دم كرده ميخك استفاده كنند.
ـ ميخك از سرطان جلوگيري كرده و حتي درمان كننده سرطان مي باشد.
ـ حالت تهوع و استفراغ را برطرف مي كند، بدين منظور مي توان 2 قطره از اسانس ميخك را در يك ليوان ريخت و نوشيد و يا از يك فنجان دم كرده ميخك استفاده كرد.
ـ براي رفع سردرد مفيد است.
ـ ضعف اعصاب را درمان مي كند.
ـ در برطرف كردن فلج و لقوه مؤثر است.
ـ براي رفع تنگي نفس مفيد است.
ـ جويدن ميخك بوي بد دهان را برطرف مي كند ولي مواظب باشيد كه با زبان تماس نگيرد زيرا باعث سوزش زبان مي شود.
ـ كساني كه مبتلا به بيماري وسواس هستند براي درمان آن بايد ميخك بخورند.
ـ مقوي معده و جهاز هاضمه است .
كبد و كليه را تقويت مي كند.
ـ سكسكه را برطرف مي كند.
ـ كساني كه قطره قطره ادرار مي كنند براي درمان آن بايد چاي ميخك بنوشند.
ـ براي درمان غذايي و تقويت رحم بايد از 4 گرم ميخك، هر روز به طور مرتب استفاده نمود.
ـ ميخك اشتها آور است و بدن را تقويت مي كند.
ـ ميخك ضد عفوني كننده بسيار خوبري است و مي توان از آن به عنوان كمپرس براي شستشوي زخم ها استفاده كرد.
ـ براي آسان كردن زايمان خانم هاي حامله بايد در ماههاي آخر بارداري هر روز چاي ميخك استفاده كنند و حتي در اتاق هاي زايمان نوشيدن چاي ميخك، زايمان را تسهيل مي كند.
ميخك تب بر و كرم كش است و داروي كرم كش داراي ميخك مي باشند.
ـ براي گردش خون و قلب مفيد است.
ـ اسهال و دل درد را درمان مي كند.
ـ براي برطرف كردن دردهاي رماتيسمي 3 تا 4 قطره روغن ميخك را با 5 گرم روغن بادام مخلوط كرده و روي قسمت هاي دردناك بماليد.
ـ براي درمان كمر درد، چاي ميخك و يا 2 قطر اسانس ميخك را با آب گرم و يا چاي مخلوط كرده و بنوشيد.
ـ استفاده از ميخك گرفتگي عضله را از بين مي برد.
ـ نوشيدن يك فنجان چاي ميخك بعد از غذا، گاز و درد معده را از بين مي برد. (براي تهيه چايي يا دم كردن ميخك مقدار 10 گرم ميخك را با يك ليتر آب جوش مخلوط كرده و به مدت 5 دقيقه دم كنيد.)
مضرات ميخك:
همانطور كه گفته شد ميخك بسيار گرم است، بنابراين براي گرم مزاجان مناسب نيست و ممكن است باعث ناراحتي كليه و روده ها شود. اين گونه افراد بايد ميخك را با صمغ عربي مخلوط كرده و بخورند.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
اين گياه قرنها پيش براي بيماريهايي كه در بيشتر موارد مربوط به چشم مي شود قابل استفاده بوده است. معجزه اي كه اين گياه در درمان ورم ملتحه چشم و پف كردن آن و همچنين درد چشم مي كند، توسط متخصصان گياه شناسي به خوبي شناخته شده است.
ساقه گل گندم درد سوزش ناشي از پارگي و بريدگي ها را التيام مي دهد. بهتر است قسمت انتهايي ساقه آن را اطراف نواحي آسيب ديده بماليد. همچنين از گياه مي توانيد براي كمپرس چشم استفاده كنيد. يك تكه پنبه را در جوشانده اين گياه خيس كرده و چشمتان را با آن كمپرس نماييد.
ـ جوشانده اين گياه براي ماساژ صورت و درمان جوش ها و آكنه نيز مفيد است. مي توانيد برگ ها و گل هاي اين گياه را بجوشانيد هنگامي كه در حال جوشيدن است حوله اي را روي سر خود بيندازيد و صورت خود را بالاي ظرفي كه گياه مي جوشد به مدت 15 دقيقه نگه داريد بعد از آن صورتتان را با آب سرد بشوييد متوجه مي شويد كه پوست صورتتان تغيير كرده است.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
گل رز، زمان گل دادن آن از فصل بهار تا اواسط تابستان است. گل هاي آن به رنگ سفيد، صورتي، قرمز و بسيار خوشبو است. اين گل سرشار از ويتامين e است و فوايد دارويي فراواني در زمينه مراقبت از پوست و درمان برخي ناراحتي هاي پوستي دارد.
گل رز براي انواع مختلف پوست ها مناسب است، ولي بيشتر براي پوست هاي خشك و حساس از آن استفاده مي شود. از ديگر خواص دارويي اين گياه تأثيري است كه بر مويرگ ها زير پوست دارد به طوري كه قرمزي سطح پوست را كه ممكن است به دليل گشاد شدن مويرگ ها باشد، كاهش دهد.
از آب گل رز براي تسكين برخي ناراحتي پوستي و ضد عفوني كردن برخي عفونت هاي چشمي استفاده مي شود و همچنين آرامبخش و ضد افسردگي است و تنش هاي عصبي، زخم هاي گوارشي، امراض قلبي را كاهش مي دهد.
عصاره رز براي ترشح صفرا، هضم غذا، ناراحتي هاي خوني و رحم مفيد است.
چاي گل رز (البته شما مي توانيد براي تهيه آن يك دوم گرم گلبرگ رز را داخل 150 ميلي ليتر آب بجوشانيد و ميل كنيد) در تسكين گلو درد، كاهش عفونت مثانه و درمان اسهال تأثير دارد.
قسمت مياني گل رز (برآمدگي وسط گل براي نگهداري دانه ها) نيز سرشار از ويتامين هاي (e ـ d ـ c ـ b3 ـ a) است.
ناگفته نماند كه از روغن گل رز براي خوشبو كردن هواي اتاق نيز استفاده مي شود.
به هر حال گل رز فوايد فراوان دارد.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
بر اساس نتايج پژوهشهاي جديد، گلابي اسيدهايي دارد كه هم دستگاه دفاعي بدن را بسيار تقويت مي كند و هم خاصيت ضد ويروس ايدز دارد. البته توصيه شده است كه هر روز بايد گلابي خورد.
پيشتر نيز كشف شده بود كه گلابي به سبب داشتن منيزيم، فشار خون بالا را كاهش مي دهد. گلابي روده ها را پاك مي كند و قند آن براي بيماران ديابتي ضرر ندارد.
پوست گلابي دير هضم و سرشار از املاح معدني است و افرادي كه ناراحتي معده دارند بايد گلابي را پوست كنده بخورند.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
گليسيرين ماده روغني با ارزشي است كه موارد استفاده بسياري دارد و براي تهيه لوسيون كرمهاي صورت به كار مي رود. گليسيرين رطوبت را در سطح پوست نگه مي دارد. از اين ماده براي تهيه لوازم آرايشي نيز استفاده مي شود، چون حلال خوبي است و باعث جذب رطوبت در سطح پوست مي شود و پوست را نرم و چرب مي كند.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
ميوه اي براي شكنندگي مو ،گريپ فروت، ميوه اي است شبيه پرتقال، ولي درشت تر از آن و درون آن به رنگ هاي سفيد، صورتي و قرمز پرورش مي يابد و گاه به اندازه يك طالبي بزرگ رشد مي كند.
ميوه گريپ فروت داراي پوست زرد روشن است. قسمت هايي كه از درخت گريپ فروت مورد استفاده غذايي و پزشكي قرار مي گيرد عبارتند از: ميوه و گل
خواص:
گريپ فروت ، اشتها را تقويت مي كند.
گريپ فروت، عمل هضم را آسان مي نمايد و جريان عصير (شيره) معدي و ترشح كيسه صفرا را سرعت مي بخشد.
گريپ فروت، داراي ويتامين «ث» است. اين ويتامين در حفظ سلامت قلب و عروق بدن موثر است.
گريپ فروت، به توليد قند و مواد حياتي دستگاه بدن كمك مي كند.
گل هاي گريپ فروت از نظر طبي خاصيت ضد تشنج و لرز دارد و آن را دم مي كنند و در موقع تشنج و تب مي نوشند.
اگر گريپ فروت را صبح ناشتا بخورند، خواص ادرار آور آن زياد مي شود و سموم از بدن خارج مي كند.
گريپ فروت خون را تصفيه مي كند و كليه و كبد را پاك مي نمايد.
گريپ فروت، ضد خونريزي و بواسير است.
گريپ فروت ميوه اي خنك است و عطش را رفع مي كند.
گريپ فروت اختلال هاي مفصلي را درمان مي كند.
گريپ فروت، براي كساني كه موهاي سرشان مي شكند، تجويز مي شود.
گريپ فروت، براي كساني كه عفونت هاي ريوي و تب خيز دارند مفيد است.
گريپ فروت علاوه بر مواد معدني ( آهن و كلسيم) داراي ويتامين هاي آ، ب1، ب2، پ پ، ث است.
تأثير منفي گريپ فروت بر داروهاي ضد افسردگي و.....
ـ مصرف مركبات به سبب داشتن ويتامين «ث» براي پيشگيري از سرماخوردگي توصيه مي شود. گريپ فروت نيز براي سرما خوردگي خوب است و در فصل زمستان مصرف فراواني دارد. اين ميوه آنتي اكسيدان و ليكوپن دارد، ولي مصرف آن به همراه برخي داروها (داروهاي ضد تشنج، ضد افسردگي و بي نظمي ضربان قلب) خطرناك است. آب گريپ فروت بر آنزيمهاي خاصي كه اين داروها در روده و كبد تجزيه مي كنند تأثير مي گذارد و سبب بروز عوارض جدي دارويي مي شود.
البته هنوز ماده يا مواد شيميايي كه به شكل مشخص مسئول اين تداخل باشد در اب گريپ فروت شناخته نشده است.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
تصفيه كننده خون،كلم يكي از سبزي هاي معروف خوراكي است كه تاريخي كهن دارد. كلم اقسام مختلفي دارد و به رنگ هاي گوناگون است. مانند : كلم سبز، كلم قرمز، كلم قمري.
فوايد كلم:
كلم، رخسار را جلا مي دهد و نيكو مي سازد. كلم خواب آور بسيار خوبي است.
كلم، حركت كودكان نو پا را آسان مي گرداند. مصرف كلم، صدا را صاف مي كند.
كلم پخته، بدن را از اخلاط فاسد و عرق زياد پاك مي كند. كلم پخته در درمان صرفه كهنه و درد كمر و زانو موثر است.
كلم پخته، سردرد را تسكين مي دهد.
برگ كلم سوخته، بهترين پاك كننده زردي دندان ها و خشك كننده بسيار خوبي است.
تخم كلم، ضد خونريزي لثه و ضد كرم دستگاه گوارش است. تخم كلم ضد كم خوني است و قوه بينايي و نور چشم را افزايش مي دهد.
مداومت در خوردن كلم، باعث از بين رفتن سنگ هاي ادراري و تناسلي خواهد شد. كلم به علت دارا بودن مواد گوگردي براي خارش و شستشوي موي سر شوره دار، داروي بسيار خوبي است. كلم تصفيه كننده خون استك كلم داراي يك اسانس سلفوره است كه براي معالجه كرم امعاء به كار مي رود.
براي درمان زخم هاي عميق و زخم هاي سرطاني، پماد برگ كلم با آرد جو مفيد است.
سوخته كلم براي درمان جوش هاي دهان، رفع زردي دندان و جلوگيري از ريزش مو مؤثر است. براي اين منظور بايد سوخته كلم را در محل مورد نظر بمالند و اين كار را تكرار كنند تا اثر خود را ببخشد.
خوردن 6/25 گرم تخم كلم كه با آب پخته شده باشد، لكه هاي پوستي را برطرف مي كند.
شيره كلم خام، براي تقويت خون اشخاصي كه كمبود آهن دارند مفيد است. شيره كلم خام، غشاهاي مخاطي معده و روده ها را پاكيزه مي كند.
برگ كلم له شده، براي درماني ناراحتي هاي پوستي مؤثر است.
كلم اكسيري است كه دواي همه دردهاست و تمام اعضاي بدن از آن استفاده مي كنند و هيچ دردي نيست كه در مقابل كلم دوام آورد. كلم زخم هاي بواسير را التيام مي دهد. كلم سنگيني گوش را درمان مي كند.
برگ هاي خام كلم سبز يا قرمز را قبل از غذا به صورت سالاد بخوريد. زيرا برگهاي كلم مقدار زيادي كلسيم و گوگرد دارد كه براي تقويت خون بي اندازه مفيد است و سالاد برگ خام كلم، بهترين درمان كم خوني است.
مصرف سوپ كلم براي معالجه برونشيت و سرفه شديد مفيد است. برگ كلم سفيد يا قرمز در معالجه امراض كبد و يرقان (زردي) نتايج مؤثري دارد.
كلم بهترين داروي طبيعي براي معالجه اسهال است، براي اين منظور بايد برگ كلم يا گل كلم را با آب بپزيد و فلفل و كره به آن چاشني كنيد و با كره و نان برشته به عنوان غذا مصرف كنيد.
مصرف كلم، بيماري نفريت (ورم چركي كليه) را درمان مي كند.
مصرف كلم براي مبتلايان به نفريت به سبب دفع سموم موجب تسكين درد مي شود.
اگر برگ كلم را به وسيله گذاردن اطوي داغ روي آن به صورت پماد در آورده و روي جاهايي كه در بدن درد مي كند بگذاريد اين مرهم (ضماد) براي تسكين درد اعصاب و رماتيسم و سياتيك مؤثر است.
مصرف شربت كلم، روزانه سه قاشق و هر بار يك قاشق قهوه خوري تمام كرم هاي بدن را دفع مي كند.
كلم به علت داشتن آهك زياد، ارسنيك و يد، يكي از غذاهاي بسيار عالي و مفيد است و براي درمان سستي استخوان، سل و كم خوني نظير ندارد.
در كلم املاح سولفات، نيترات دوپتاس، اكسيدهاي آهن و گوگرد (اسانس گوگرد) وجود دارد.
تذكر: خوردن كلم براي بيماراني كه مبتلا به گواتر و بواسير هستند و افرادي كه به خارش بدن مبتلا هستند مضر است.
طريقه مصرف:
مصرف كلم به صورت سالاد، بسيار لذيذ و نافع است.
آب كلم نيز راهي براي مصرف كلم است اما ممكن است به ذائقه بسياري از مردم خوش نيايد. براي اين منظور مي توان آب هويج خام و چند قطره آب ليمو به آن اضافه كرد و سپس مصرف كرد.
بهترين كلم و روش نگهداري آن:
وقتي كلمي را انتخاب مي كنيد، بايد برگ هايش محكم و چسبيده باشد و سر آن سنگين و محكم و برگ هاي خارجي اش هنوز روي آن باشد. براي اينكه تازگي كلم حفظ شود، آن را در پارچه اي بپيچيد و در يخچال نگهداري كنيد
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
يرقان (زردي) را برطرف مي كند.
كدو حلوايي، ميوه يك گياه علفي است كه داراي ساقه هاي بلند و خزنده و برگ هاي پهن است. گل هاي اين گياه زرد و ميوه آن شبيه خربزه و يا خيلي بزرگتر از آن است.
قسمت هاي مورد استفاده كدو حلوايي عبارتند از: مي وه، پوست، تخم ميوه، گل كدو حلوايي را به صورت پخته، ترشي، مربا، تهيه روغن، مورد استفاده قرار مي دهند.
خواص كدو حلوايي:
انواع كدو، ادرار آور و تب بر است.
تخك كدو به خصوص پوست سبز رنگ آن ضد كرم است. لذا مصرف مقدار 75 تا 100 گرم تخم كدو در مورد افراد بزرگسال و 37 تا 50 گرم آن در مورد اطفال تجويز شده است.
كدو حلوايي، سينه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان مي كند.
اگر كدو حلوايي را پخته به صورت كرم به صورت بماليد و نيم ساعت صبر كنيد، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت را براق و زيبا مي نمايد. خوردن كدو، موجب برطرف شدن غم و اندوه است.
خوردن كدو با عدس رقت و نرمي قلب مي آورد. كدو براي درمان قولنج مفيد است.
خوردن كدو مغز را تقويت مي كند. روغن تخم كدو براي تسكين درد بواسير بسيار مفيد است.
جوشانده گل كدو براي سينه بسيار مفيد است.خوردن كدو باعث تجديد قواي جسمي و روحي بدن و موجب استحكام بافت هاي بدن مي شود. خوردن كدو، خوابي راحت به دنبال دارد و كساني كه دچار كم خوابي هستند، كدو براي درمان كم خوابي آنها مؤثر است.
كدو طبيعتي سرد دارد. كدو صفرا را تسكين مي دهد.
شيره تخم كدو يبوست را برطرف مي كند لذا بايد صبح ناشتا يك فنجان از آن ميل شود.
ابن سينا پزشك شهر اسلامي، كدو را براي رفع سرد درد و رفع بي خوابي و درمان خستگي اعصاب تجويز مي كرد.
كمپوت كدو مخلوط با سيب، غذاي ملين خوبي است و براي دفع يبوست تأثير زيادي دارد.
چون كدو به آساني پخته مي شود غذايي فوق العاده مفيد براي معده هاي ضعيف است. كدوي پخته را به بچه ها، پيرمردان و به كساني كه دچار بيماري عفونت شده اند و دوره نقاهت را مي گذرانند، بدهيد.
كدوي پخته با عدس، غذايي مناسب براي گرفتگي سينه است.
كمپوت كدو براي مبتلايان به سنگيني معده و اسهال مفيد است؛ براي اين منظور مي توان 100 گرم گوشت كدو را تكه تكه كنيد و در يك ليتر آنقدر بجوشانيد تا نصف آب بخار شود و پس از صاف كردن آب آن را بگيريد و با مقداري شكر آن را شيرين كرده و هر وقت مايل بوديد آن را مصرف كنيد. آب كدويي كه به ترتيب بالا به دست مي آيد براي تسكين درد بواسير مؤثر است. لذا نوشيدن سه بار در روز از آب كدو تجويز شده است.
بر اساس نتايج پژوهشهاي متعدد، كدو سلولهاي مغز را فعال مي كند و به شكل چشمگيري حافظه را تقويت مي كند. پزشكان مي گويندكه كدو كار هضم غذا را آسانتر مي كند.
اگر پوست كدوي خام را به صورت مرهم بر روي زخم هاي سطحي پوست يا سوختگي هاي شديد قرار دهيد، يوست را نرم مي كند.
كمپوت كدو مخلوط با سيب از غذاهاي مفيد براي بيماران مبتلا به ورم پروستات است.آب كدوي پخته، ادرار آور خوبي است و براي رفع اختلالات كليه و مثانه است.
ضما (مرهم) كوبيده كدو براي درد سر و درد شقيقه بسيار سودمند است.
آب كدو كه شيره آن كشيده شده براي بيماران مبتلا به يرقان (زردي) مفيد است.
اگر سه روز صبح ناشتا، هر دفعه 5 مثقال تخم كدو را بكوبيد و شيره آن را بگيريد براي رفع كرم كدو داروي بي نظيري است.
مرباي كدو تقويت كننده بدن و اعصاب است. ترشي كدو، اشتها آور و هضم كننده غذا است.
كدو حلوايي را پخته و به صورت مرهم براي رفع ورم و التهاب در محل مورد نظر قرار مي دهند.
غرغره با آب كدوي پخته براي درمان گلو درد مفيد است. سوخته شده پوست كدو، براي بند آوردن خون اثر معجزه آسا و بسيار سريع دارد، به طوري كه فوراً خونريزي را بند مي آورد و دو لبه زخم را به هم مي چسباند و سوزش و ناراحتي زخم را خيلي زود تسكين مي دهد.
سوخته پوست كدو حلوايي براي درمان سوختگي ها مفيد است بدين منظور بايد پوست سوخته شده كدو را در روغن زيتون يا خوراكي مخلوط كرده و در محل سوختگي بماليد.
سوخته پوست كدو، پيسي و لكه هاي سفيد پوست را درمان مي كند، بدين منظور بايد پوست كدو حلوايي را خشك كرده و بسوزانيد سپس اين پوست سوخته را در سركه مخلوط كرده هر روز لااقل يك مرتبه در محل بماليد تا بهبودي حاصل شود.
پوست سوخته شده كدو حلوايي به ترتيبي كه گفته شد براي درمان خونريزي احشاء و بواسير مفيد است.
خوردن روغن كدو براي معالجه افسردگي، غم و غصه، خمودگي اعصاب، ماليخوليا و تشنج بسيار مفيد است.
خوردن مغز خام تخم كدو به مقدار 35 گرم در روز براي درمان سوزش ادرار، زخم معده، خش خش سينه، اخلاط خوني، خونريزي ريه و تسكين صرفه مفيد است.
روغن تخم كدو براي بي خوابي بسيار مفيد است و مقدار استعمال اين روغن در هر مرتبه حداكثر 35 گرم است.
مغز تخم كدو براي درمان سل، تب هاي حاره، تشنگي و زخم روده مفيد است.
انواع كدو داراي ويتامين هاي زيادي است و براي امراض قلبي بسيار مفيد است.
مرهم كدو حلوايي براي درمان دمل مفيد است. ضمادها و مرهم هايي كه با برگ هاي تازه يا گوشت تازه درست مي كنند سوختگي سوداهاي متورم، كوفتگي و خراش هاي جزئي روي پوست را تشكيل مي دهد.
كدو تنبل سرشار از ويتامين (آ) است و اگر شيره كدو را بكوبند و در شير يا آب بپزند، خنك است و براي رفع عطش ناشي از تب مصرف مي شود.
ـ بر اساس نتايج پژوهشي جديد، كدو حلوايي علاوه بر خواص متعدد از پيري پوست جلوگيري مي كند. كدو حلوايي سرشار از آنتي اكسيدان است.
خوردن 150 گرم از آن در روز نياز بدن به الياف را تأمين مي كند. كدو حلوايي به سبب داشتن كلسيم، فسفر، منيزيم و آهن بسيار مغذي است.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
كاهو سرشار از ويتامين و آهن است. خاصيت خنك كننده دارد و براي آفتاب سوخنگي مفيد بوده، قرمزي ناشي از آن را در سطح پوست كاهش مي دهد.
متخصصان مي گويند كه كاهو ويتامين هاي «آ» و «ب» و «ث» دارد و خونساز است. اين سبزي سرشار از املاح آهن، كلسيم، منيزيم، منگنز، روي، سديم و مس است. اين املاح به ويژه منگنز و روي از سفيد شدن و ريزش مو جلوگيري مي كند.
پزشكان مي گويند كه كاهو خنك است و تشنگي را برطرف مي كند و يرقان را درمان مي كند. كاهو مسكن اعصاب است و حتي تشويش و نگراني و دلهره را از بين مي برد و بهترين دارو براي بيماران عصبي است.
فشار خون را تنظيم مي كند و در درمان يبوست مؤثر است. كاهو اشتها را تحريك مي كند. خوردن كاهو با كمي سركه و ادويه پيش از غذا ـ با تحريك غدد دستگاه گوارش و ترشح اسيد معده ـ به هضم غذا كمك مي كند.
كاهو براي كساني كه تنگي نفس دارند زياد خوب نيست اما خوردن مغز كاهو براي درمان تنگي نفس مفيد است.
ـ كاهو توان جنسي را افزايش مي دهد:
كاهو ـ همان گونه كه از قديم معروف بود ـ توان جنسي را بالا مي برد و نازايي را درمان مي كند. مصريان قديم به كاهو «گياه بارور» مي گفتند.
از عصاره كاهو براي محافظت و مرطوب كنندگي پوست در برابر حرارت خورشيد و باد، در لوازم آرايشي استفاده مي شود.
كاهو از انواع ويتامين ها به ويژه ويتامين h سرشار است اين ويتامين خاصيت تميز كنندگي دارد و به اين سبب در كرمهاي مغذي پوست و تميز كننده صورت به كار مي رود.
ميزان مواد قندي كاهو زياد است و املاح معدني آن مانند پتاسيم، منگنز، فسفر، كلسيم و آهن كم است و براي آرامش اعصاب و رفع خستگي و بي خوابي مفيد است.
كاهو ملين است و پزشكان خوردن آن را به افراد مسن و كساني كه گرفتگي رگ دارند سفارش مي كنند
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
قلب، كبد و كليه را فعال مي كند.
كاسني گياهي پايا، علفي به ارتفاع 5/0 تا5/1 متر است. ريشه اي قوي و دراز به رنگ قهوه اي دارد. برگهاي آن متناوب و پوشيده از تارهاي فراوان در اطراف و گلبرگهاي مياني است.
قسمت مورد استفاده كاسني، برگ، ريشه و دانه آن است.
فوايد:
اين گياه در پزشكي اهميت بسياري داشته است. به طوري كه ابن سينا پزشك بزرگ مسلمان در مورد گياه كاسني و خواص آن رساله اي نوشته است.
دانشمندان علم گياه شناسي براي اين گياه خواص و آثار زير را برشمرده اند:
ـ كاسني باز كننده و حمل كننده ماده بيماري كبد است.
ـ كاسني مسكن عطش و حرارت دروني است. كاسني در درمان التهابات معده و پاك كردن مجاري ادراري، مؤثر است.
ـ اگر آب پخته كاسني را با سكنجبين ميل كنيد بهترين داروي تب هاي طولاني و مداوم است.
ـ ماليدن آب كاسني به محل هاي خارش بدن بسيار مفيد است.
ت غرغره آب كاسني با فلوس براي درد گلو، ورم و سوزش گلو مفيد است. فرمول مذكور براي درمان ورم حلق (لارنژيت) و تورم مفصلي نافع است.
ـ مصرف تخم كاسني، كمي با حالت تهوع همراه است كه بايد در آن سكنجبين اضافه كنيد.
ـ ريشه كاسني در باز كردن و روان شدن اخلاط بسيار مؤثر است.
ـ ريشه كاسني، مجاري گوارشي را پاك مي كند و بهترين تصفيه كننده خون است. ريشه كاسني در از بين بردن ورم احشا خيلي مؤثر است.
ـ ريشه كاسني بهترين دارو براي آب آوردن شكم است و در نفخ و تحليل مواد بسيار نافع است. ريشه كاسني براي تقويت معده، زياد كردن ادرار و رفع درد مفاصل و ضد يرقان مفيد است.
ـ عرق كاسني كه از گياه تازه كاسني گرفته شده باشد براي خنكي به كار مي رود.
ـ برگ هاي كاسني داراي املاح پتاس است و جوشانده آن براي تصفيه خون، تقويت معده و اعضا به كار مي رود.
كاسني انواع مختلف دارد كه ريشه و برگ هاي آن در پزشكي، در بهبود تب ها، يرقان (زردي) و انسداد مجاري صفراوي مفيد است.
ـ تمام قسمت هاي كاسني مخصوصاً ريشه و برگ آن، محرك صفرا است و به عمل هضم كمك مي كند و اثر آن در نارسايي هاي كبدي، قولنج هاي كبدي و ناراحتي هاي صفراوي بارز است.
كاسني در ازدياد نطفه و زيبايي چهره كودك تازه متولد مفيد است.
كاسني انسان را از ابتلا به قولنج نگه مي دارد.
ـ كاسني، توان و نيروهاي بدني را تجديد مي كند. كاسني در ضعف اعصاب، ضعف چشم و فشار خون مفيد است.
كاسني، قلب، كليه، كبد را فعال و با نشاط مي گرداند. كاسني رحم را به وظيفه طبيعي خود وا مي دارد.
ـ برگ كاسني، داراي مقداري ويتامين«ث»‌است و لذا در حفظ جواني مؤثر است. برگ كاسني، زهر طحال را از بين مي برد و كيسه صفرا، يرقان و دردهاي معده و كبدي را معالجه مي كند.
 
بالا