• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

رژِیم ، تغذیه و خوراکی ها

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
چاي سبز يك نوشيدني مفيد و مصرف آن در كشورهاي آسيايي بيشتر است.به طوري كه آسيايي ها روزانه حدود 3 فنجان چاي مي نوشند.
چاي سبز موارد استفاده زيادي در درمان برخي بيماريها دارد و در معالجه برخي عفونت ها و هضم غذا مؤثر است.
خاصيت سفيد كننده دارد و اعصاب را تقويت مي كند. براي برخي ناراحتي هاي چشم نيز مفيد است.
از برگ هاي چاي سبز براي تسكين جاي نيش حشرات و آفتاب سوختگي استفاده مي شود. همچنين براي معالجه سرطان سينه و ناحيه گردن، سرطان روده بزرگ و راست روده و سرطان تخمدان مفيد است.
شما مي توانيد يك قاشق چايخوري برگ چاي سبز را داخل يك فنجان آب جوش بريزيد و بگذاريد مدت 3 دقيقه دم بكشد بعد آن را ميل كنيد براي سلامتي شما مفيد است.
چاي سبز در درمان سرطان پروستات مؤثر است:
سرطان پروستات جزو شايعترين سرطان در مردان است. البته اين سرطان را بايد با بزرگ شدن خوش خيم پروستات افتراق داد كه نياز به جراحي دارد ولي افراد زيادي مستعد به سرطان پروستات هستند.
آخرين تحقيقات نشان مي دهد كه مواد شيميايي موسوم به پلي فنون ها كه در چاي سبز وجود دارد از پيشروي سرطان پروستات مي توانند جلوگيري كنند. اين تحقيقات فعلاً در حد آزمايشگاهي است. تحقيقيات نشان مي دهد كه عوامل به وجود آورنده سرطان پروستات سالها قبل از به وجود آمدن آن فعال مي شوند و مراحل شيميايي خاصي را سپري مي كنند.
به طور كلي سرطان پروستات در سنين بالاي 50 بروز مي كند ولي مي توان از سالها قبل از آن جلوگيري كرد. چاي سبز از يك سري تغييرات شيميايي در سلولهاي پروستات كه باعث مي شود به سلولهاي سرطاني تبديل شوند جلوگيري مي كند.
هدف پزشكان ايجاد اين تغييرات20 تا 25 سال قبل از بروز سرطان است كه مي تواند تأثير زيادي در كاهش ميزان آن ايجاد كند.
ـ چاي ميزان چربي را كاهش مي دهد و پژوهشگران چيني مي گويند كه تأثير چاي سبز در كاهش چربي بدن به مراقبت بيشتر از چاي سياه است.
چاي (tea)
چاي ماده اي به نام تئين دارد كه آرامبخش است. تئين در جذب اشعه ماوراء بنفش بسيار مؤثر است. از اين ماده در توليد كرمهاي ضد آفتاب استفاده مي شود و از سوختن پوست در اثر نور خورشيد جلوگيري مي كند.
چاي براي تسكين ناراحتي هاي چشمي مفيد است.
چاي نوشيدني سالمي است كه خواص تغذيه اي و ضد پيري آن و نيز ارزاني و دسترس پذيري آن براي تمام اقشار جامعه قابل چشم پوشي نيست اما از لحاظ امنيت غذايي يك خصلت منفي دارد و آن كاستن جذب آهن در بدن است. به همين علت بايد از چاي با اضافه كردن شير استفاده كنيد. راه ديگر اين است كه چاي را چه سرد و چه گرم با افزودن آب ليمو يا انداختن تكه اي ليمو در آن (همراه غذا يا بين وعده هاي غذا) ميل كنيد.
ـ بر اساس نتايج پژوهشي در آمريكا، نوشيدن چاي(سياه يا سبز)سلامت لثه ها را حفظ مي كند و به سبب داشتن ماده فلورايد از پوسيدگي دندان جلوگيري مي كند.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
جو گياهي است يك ساله كه ارتفاع ساقه استوانه اي آن بسته به ارقام مختلفه از 100 ـ 40 سانتي متر فرق مي كند.
خواص جو:
جو به طور كلي در طب سنتي به سه صورت مختلف استعمال مي شود:1)جوي كامل كه دانه با سبوس روي آن باشد و فقط دنباله آن را كنده باشند. 2)جوي مقشر يا پوست گرفته كه عملاً قسمتي از پوست آن گرفته شده است. 3)جوي سفيد كرده كه تمام پوست و سبوس آن را گرفته و به صورت جوي سفيد درآمده باشد كه در اصطلاح به آن جوي مرواريدي مي گويند.
جوي كامل معمولاً براي تهيه غرغره ها به كار مي رودو در ساير موارد از جوي مقشر يا جوي كاملاً سفيد استفاده مي شود.
مالت جو كمك به هضم غذا مي كندو مغذي است و سينه را نرم مي كند، براي معالجه سوء هاضمه تجويز شده است.
خوردن دانه جو تشنگي را فرو مي نشاند. تب را برطرف مي كند و به عنوان مقوي و تونيك عمل مي كند. و مالت در هضم غذاهاي نشاسته اي خيلي كمك مي كند و براي كاهش ترشح شير كاربرد دارد. جو از نظر طبيعت طبق نظر حكماي سنتي سرد و خشك است و مواد مغذي آن از گندم كمتر است، ولي قابض و خشك كننده است. غليان صفرا و خون را تسكين مي دهد و تب هاي گرم و تب هاي سل را تقليل مي دهد. مضر مثانه است، از اين نظر بايد با روغن و انسيون خورده شود.
اگر جو مقشر را بپزند به حدي كه جوها شكفته و خوب پخته شوند، ولي آن را نمالند و آن را صاف كرده و سردش كنند ماءالشعير به دست مي آيد؛ ماءالشعير سرد و تر است. مسكن حدت خون، صفرا، اخلاط سوخته و تب ها و امراض گرم است. حرارت باطني را تسكين مي دهد و حرارت كند و عطش مفرط را فرو مي نشاند و براي سل، زخم هاي ريه، ذات الجنب، سردرد گرم و امثال اينها نافع است.
زود هضم مي شود، مولد خون صالح است و به اصطلاح خونساز است ولي معده را سست مي كند. براي آلات داخل شكم اشخاص سرد مزاج مضر است و نفاخ. از اين نظر بايد گل قند خورده شود و در مواردي كه شكم بسته است، خوردن ماءالشعير جايز نيست، و جمع بين ماءالشعير سكنجبين نيز جايز نيست. اگر ماءالشعير با نصف وزن جو آن، خشخاش كوبيده مخلوط و مانند حريره شود، براي سردرد گرم مفيد است و با عناب، سپستان، انجير و پرسياوشان براي درد سينه و سرفه مجرب است.
شيره جو كه آن را كشك الشعير گويند سرد مايل به خشك است و غليظ تر از ماءالشعير است و براي اسهال صفراوي و مزاج هاي گرم مفيد است و غرغره با آن براي ورم گلو و درد گلو نافع است.
ضماد و آرد جو رادع است، ورم هاي سخت را تحليل مي برد، دمل هاي گرم را سر باز مي كندو به تنهايي و يا مخلوط با هم وزن آرد جو و تخم پنيرك، براي سل، ذات الجنب، ورم هاي زير بغل، سينه، پستان، پشت گوش و ساير اعضا مفيد است و ضماد آن با ريوند چيني براي ورم هايي كه حرارت آنها در كمال حدت نباشد، بسيار نافع است و با سركه براي ورم هاي صفراوي و مخملك مفيد است. اگر آرد جو نباشد، جو مقشر را با آب و يا عصاره برگ هاي مناسب ساييده و استفاده كنيد.
ضماد آرد جو با آب براي نقرس گرم و با آب گشنيز تازه براي تحليل خنازير و ورم هاي گرم سفت و ورم گلو نافع است.
آب پخته جو با سركه براي جرب و خارش و آب برگ كاهو و نظاير آن براي سردرد، ورم چشم، باد سرخ و محكم كردن عضو شكسته نافع است. خوردن آرد جو با شكر غذاي خوبي براي اطفال و مسكن عطش و التهاب است.
نان جو ثقيل الهضم و سنگين است و نفاخ. اگر خمير آرد جو را بگذارند كه ترش شود و در دوغ حل كنند و يك شب بگذارند بماند و بخورند براي تسكين غليان خون صفراوي، تشنگي مفرط، قي صفراوي، تب هاي گرم، اسهال صفراوي و خارش بسيار مفيد است.
جو براي سرد مزاجان مضر است از اين نظر بايد با شكر خورده شود.
نگاهي به تحقيقات علمي جديد در مورد خواص درماني جو:
جو از روزگاران كهن هميشه به عنوان بسته اي از تركيبات دارويي مفيد براي بيماران قلبي و يبوست و ديگر اختلالات هاضمه و احتمالاً سرطان شناخته شده است.
جو به عنوان دارويي براي عروق قلبي:
جو، به نظر مي رسد كه از چند طريق در كاهش كلسترول مؤثر است. يكي اين است كه شبيه داروهاي شيميايي ضد كلسترول بازار، در مكانيسم ساخت كلسترول در كبد دخالت كرده و كلسترول را كاهش مي دهد. محققان وزارت كشاورزي آمريكا در مركز تحقيقات ماديسن سه تركيب جداگانه در جو كشف كرده اند كه قابليت كبد در ساختن كلسترول نوعldl را مهار مي كند.(ldl جزوي از كلسترول است كه مضر بوده و به رگ هاي خوني آسيب مي رساند و منجر به حمله هاي قلبي مي شود.)
در آزمايشي خوراندن جو به خوك موجب شده كه كلسترول خون خوك تا 18 در صد پايين بيايد و بدن ترديد، جو در كاهش كلسترول خون انسان نيز مؤثر است. تحقيقات دكتر روزماري نيومن استاد دانشگاه موتانا كه بر روي عده اي از مردان داوطلب انجام شد، نشان داد كه خوردن جو به صورت نان، دانه پخت و كيك كلسترول خون آنها را به ميزان محسوسي پايين آورده است.
اين گروه پس از6 هفته هر روز سه بار با غذاي خود از خوراكي هاي جو استفاده كرده اند و پس از 6 هفته كلسترول خون آنها 15 در صد كاهش يافته است.آزمايشها نشان مي دهد هر چقدر كلسترول خون بيشتر باشد، تأثير رژيم جو در كاهش آن بيشتر است
در آزمايش فوق گروه ديگري كه طي همان مدت 6 هفته از آرد گندم يا سبوس گندم به جاي جو استفاده كرده بودند، هيچ كاهشي را در كلسترول خون نشان ندادند.
به نظر دكتر نيومن خاصيت كاهش كلسترول در خون، حداقل قسمتي مديون وجود مواد بتاگلوكان محلول در آن است. مواد بتوگلوكان الياف صمغي هستند كه به خصوص در جو و يولاف(جو دو سر) به صورت قابل حل در آب حل مي شود. اين مواد نه فقط در پوسته نازك خارجي بلكه در داخل مغز دانه جو نيز وجود دارد.
دكتر نيومن در حال حاضر با همكاري گروهي از دانشمندان سوئدي دست اندر كار اجراي تحقيقاتي هستند كه معلوم كند كدام واريته جو از اين نظر بهترين هستند يعني كلسترول خون را بيشتر كاهش مي دهند.
آزمايش هايي كه در دانشكده پزشكي دانشگاه ويسكانسن شده نيز نشان مي دهد كه كپسول هاي حاوي روغن جو كه محتوي عواملي براي كاهش قابليت كلسترول سازي كبد هستند، به اشخاصي كه پس از انفاركتوس عمل جراحي قلب كرده اند داده شده، موجب كاهش كلسترول خون آنها در حدود18ـ 9 در صد شده است.
جو به عنوان ضد سرطان:
دكتر چارلز اسون، دانشمند و كارشناس تغذيه در دانشگاه ويسكانسن، معتقد است كه در دانه هاي گياهان،مواد شيميايي ضد سزطان وجود دارد و دكتر ترول، يكي از صاحب نظران در رشته علوم تغذيه، نيز اين نظريه را تدييد مي كند. دكتر ترول مي گويد مواد شيميايي معروف به مهار كننده هاي پروتئاز كه در دانه هاي گياهي از جمله در جو وجود دارند، عوامل موجب سرطان را در بستر روده ها سركوب مي كنند و به اين دليل جو در رديف مواد ضد سزطان قرار دارد.
جو براي رفع يبوست:
گروهي از دانشمندان معتقدند جو براي يبوست بسيار مفيد است. در آزمايشاتي كه انجام دادند به اين نتيجه رسيدند كه هر چه بيشتر آرد جو را تصفيه كنند، يعني بيشتر سبوس آن گرفته شود اثر شفابخش آن كمتر مي شود. بهترين راه اين است كه جو با سبوس كامل به صورت آرد يا بلغور جو مصرف شود.
جو سفيد كرده كه اغلب در فروشگاه ها عرضه مي شود، داراي آثار شفابخش كمتري به خصوص در رفع يبوست است. ولي به هر حال جو پوست كنده و بدن سبوس نيز از نظر مبارزه با بيماري هاي قلبي تا حدودي مفيد است.
دانشمندان دانشگاه ويسكانسن توصيه مي كنند براي اين كه از حداكثر خواص جو استفاده شود، حتي الامكان آرد كامل آن تهيه و مصرف شود، يعني سبوس آن هيچ گرفته نشود زيرا تركيبات ضد كلسترول جو بيشتر در پوسته خارجي يعني در سبوس جو قرار دارد.
ـ بر اساس نتايج پژوهشهاي جديد، جو الياف غذايي ذوب شونده زيادي دارد و ميزان كلسترول بالاي خون را بسيار كاهش مي دهد. كلسترول بالا ميزان خطر بيماري قلبي را افزايش مي دهد. پژوهشگران خوردن روزانه جو را توصيه مي كنند.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
از ابتلاي بدن به سرطان جلوگيري مي كند.
جعفري گياهي 2 ساله است كه در سال اول از برگ هاي يك قوطي پايه اي و در سال دوم از ساقه هاي گلدار كه در بالا منشعب است، تشكيل مي يابد. ريشه اصلي آن محكم و كلفت و داراي تعداد كمي ريشه چه است. ميوه اين گياه به درازاي 2 تا 3 ميليمتر به رنگ خاكستري تا قهوه اي و بيضوي شكل است . بوي قوي دارد. اين گياه در حال حاضر در تمام نقاط دنيا به وسيله دانه كاشته ي شود. برگ هاي سال اول را در فاصله ماه هاي تير تا شهريور و برگ هاي سال دوم را در بهار و تا هنگامي كه گياه گل دارد، جمع آوري مي كند.
قسمت هاي مورد استفاده جعفري، برگ ها، ريشه و ميوه (تخم) خشك است و به عنوان معطر كننده از برگ هاي خشك جعفري استفاده مي شود.
فوايد و آثار:
براي اين سبزي خواص بسياري ذكر كرده اند، كه به قرار زير است:
برگ جعفري قوه هضم را تقويت مي كند.
براي درمان حبس البول بايد 20 گرم ريشه خشك جعفري را در نيم ليتر آب بجوشانيد و پنج تا ده دقيقه دم كنيد و پس از صاف كردن آن، به فاصله هاي معين هر روز سه تا پنج فنجان از آن را بنوشيد.
جعفري، با مقادير زياد جريان خون مخاط ها، دستگاه گوارش و رحم را افزايش مي دهد و اعمال اين عضو را تحريك مي كند و مقادير زياد آن سمي است و سبب خونريزي و سرگيجه مي شود.
دم كرده جعفري به عنوان يك داروي ادرا آور براي درمان ورم عمومي، التهاب كليه ها و مثانه مصرف مي شود. همچنين براي جلو انداختن قاعدگي از آن استفاده مي شود.
تخم جعفري داراي «آپيول» است و آن ماده نيرومندي است كه تب بر و منظم كننده قاعده هاي ماهانه است. تخم جعفري خون را ضد عفوني مي كند و مجاري ادراري روده ها را نيز پاك مي كند.
جعفري از ابتلاي به سرطان جلوگيري مي كند و به خاطر خواص اين سبزي بايد آن را جزو غذاي روزانه اشخاص كم خون و بچه هايي كه دير رشد مي كنند وارد كرد. البته زياده روي در مصرف جعفري جريان خون را در بدن كند خواهد نمود.
دم كرده چند شاخه جعفري به مقدار يك فنجان آب، براي رفع گرفتگي صدا و دل دردهاي فصلي مفيد است.
اگر جايي از بدن شما كوفته شده و خون آن سياه است يك مشت برگ جعفري را خرد كنيد و به صورت مرهم روي عضو كوفته شده بگذاريد و هر روز چند بار اين كار را تكرار كنيد تا درد آن تسكين يابد و خون به رنگ طبيعي جريان پيدا كند.
اگر نيم مشت جعفري خشك را با نيم ليتر آب بجوشانيد و تا موقعي كه گرم است آن را بنوشيد براي رفع روماتيسم فوق العاده مفيد است.
اگر برگ هاي جعفري را له كنند و به صورت مرهم بر روي خراش و ترك خوردگي هاي كم عمق پوست بگذارند، زخم را به سرعت التيام مي دهد.
له شده برگ هاي جعفري از ورم نيش زدگي حشرات جلوگيري و زخم آن را درمان مي كند.
ويتامين هاي آ و ث جعفري به تقويت بينايي و جلوگيري از ابتلا به شبكوري كمك مي كند و پوست را تقويت و پاك مي كند.
آب جعفري با ذوب كردن چربيهاي جمع شده در زير پوست براي لاغر شدن خوب است.
اگر مرهم برگ جعفري را روي سينه و پستان زنان شيرده كه شير آنها بند آمده بگذارند، خيلي سريع شير آنان جريان مي يابد.
شيره جعفري به مقدار كم (1 يا 2 قاشق سوپخوري) براي غده هاي آدرنال و تيروئيد، حفظ سلامت دستگاه ادرار و كمك به نارسايي هاي كليه و درمان بي نظمي هاي چشم مفيد است. شيره جعفري با هويج و كرفس بهترين تركيب را دارد.
اسانس جعفري كه ماده عمل كننده آن «آپيول» است و در تمام قسمت هاي گياه به خصوص در دانه هاي آن موجود است، مايعي است روغني رنگ، بوي آن معطر و اسانس تقويت كننده معدن است و به مقدار 1 تا 2 قطره هر دفعه به عنوان ضد تب تجويز مي شود.
براي رفع دندان درد بايد يك گلوله كوچك جعفري نمك زده و آغشته به روغن زيتون را در سوراخ دندان گذاشت تا آرام گيرد.
براي رفع بوي نامطبوع دهان مي توان جعفري را با مقداري نان خشك جويد و فرو داد.
غده هايي كه در زير پوست تشكيل شده و گاهي خيلي بزرگ مي شوند با تركيب زير معالجه مي شوند:
يك گلوله كوچك جعفري نمك زده را با روغن زيتون ممزوج و مخلوط نموده و وري آن غده قرار دهيد و اين مرهم را صبح و شب عوض كنيد اين عمل بايد به قدري تكرار كرد تا غده ها به كلي از بين بروند.
براي از بين برده جوش هاي ريز و قرمز روي پوست بايد صبح و شب با محلول دم كرده جعفري صورت و يا قسمتي از بدن را كه جوش دارد شستشو داد. براي روشن شدن رنگ پوست صورت و چهره بايد يك هفته صبح و شب صورت با جوشانده نيم گرم (يك دسته بزرگ جعفري) در يك چهارم ليتر آب شستشو داد.
اگر جعفري را خرد كنيد و در شير گرم بريزيد و صبح ناشتا ميل كنيد براي معالجه گرفتگي صدا مفيد است. همچنين دم كرده چند شاخه جعفريي با يك فنجان آب، گرفتگي صدا را مرتفع مي كند.
تركيبات شيميايي جعفري:
الف) ريشه جعفري داراي مواد قندي، مواد معدني (5 درصد)، اسانس (5% تا 8% درصد)است.
ب) ميوه يا تخم جعفري داراي مواد زير است:
مواد روغني، آلورون، تانن، يك ماده زرد رنگ، يك ماده سمي به نام آپي ئين، يك اسانس شامل آپيول.
تركيب مواد غذايي برگ و ساقه جعفري:
يك قاشق غذا خوري برگ و ساقه جعفري آب پز شده يك كيلو كالري ارزش انرژي زايي داشته و از تجزيه آن به جز آب، مواد غذايي ريز را به دست آورده اند:
1)پروتئين: كم
2)چربي: كم
3)قند:
4)كلسيم: 7 ميلي گرم
5)آنه: 2/0 ميلي گرم
6)ويتامين A : 092 واحد بين المللي
7)ويتامين B1 : كم
8)ويتامين 2B : 0/1 ميلي گرم
9)ويتامين pp :0/1 ميلي گرم
ـ بر اساس نتايج پژوهشي جديد در مصر، خوردن جعفري از ابتلا به بيماري هاي قلب و رگ هاي خوني جلوگيري مي كند و به سبب داشتن اسيد فوليك و كلسيم زياد (كلسيم آن از شير بيشتر است)، از ناقص الخلقه شدن جنين گلوگيري مي كند.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
پزشكان مي گوين ويتامين«ث» موجود در توت، با فعال كردن گردش خود، از ابتلا به سرما خوردگي جلوگيري مي كند و به سبب داشتن مواد قندي ـ پروتئيني و املاح معدني، براي درمان كم خوني مفيد است.
توت درد عادت ماهانه را كاهش مي دهد و ناتواني جنسي مردان را برطرف مي كند.
توت فرنگي (Strawberry)
توت فرنگي از ميوه هايي است كه بسيار لطيف و ظريف بوده و محصول فصل تابستان است. اين ميوه داراي خواص زياد دارويي مي باشد و براي تب و تعرق بيش از حد، اسهال و قاعدگي زياد مفيد است. همچنين براي دستگاه هاضمه نيز مفيد بوده و خاصيت ضد عفوني كننده دارد و داراي مقادير زيادي آهن است.
آب توت فرنگي براي ناراحتي هاي پوستي مفيد است و دندان هايي را كه تغيير رنگ داده اند و يا جرم سطح آنها را پوشانده است تميز مي كند. توت فرنگي داراي آهن، فسفر، منيزيم، پتاسيم، سديم و ويتامين هاي C و Bمي باشد.
اين ميوه بسيار مقوي است. خنك، ادرار آور و تصفيه كننده خون مي باشد.
توت فرنگي را نه تنها بعد از غذا به عنوان دسر مي توان خورد بلكه اگر آن را پيش از غذا هم بخوريد اشتها آور است.
قندي كه در توت فرنگي وجود دارد براي افرادي كه بيماري قند دارند مفيد است. توت فرنگي داراي موادي است كه املاح معدني را زياد كرده و بدن را تقويت مي كند. مصرف آن را براي اشخاصي كه ضعيف هستند و يا مسلول شده اند تجويز مي كنند. اين بيماران اگر هر روز به مقدار كافي توت فرنگي مصرف كند عالاوه بر جذب املاح معدني لازم، ويتامين «ث» را نيز مصرف خواهند كرد و اين ويتامين در توت فرنگي به مقدار كافي وجود دارد.
توت فرنگي براي بيماراني كه مبتلا به درد مفاصل، رماتيسم، نقرس، سنگ كليه، مسموميت و درد كبد هستند مفيد مي باشد.
خوردن مستمر توت فرنگي به روشن شدن و پاك شدن پوست كمك مي كند. اگر پوست چرب داريد با نيمي توت فرنگي صورت خود را ماساژ دهيد.
با خوردن توت فرنگي مي توان عمري طولاني داشت.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
از پياز به عنوان يك داروي ضدعفوني كننده استفاده مي شود. ماليدن آب پياز به صورت از ايجاد لكه ها جلوگيري مي كند. و از مخلوط آب پياز و عسل مي توان به عنوان يك كرم ضد چروك استفاده كرد.
پياز و پوكي استخوان
پژوهشگران دانشگاه برن سوئيس، تركيبي در پياز شناسايي كرده اند كه از كاهش حجم استخوان و پوكي آن جلوگيري مي كند. اين ماده در پيش گيري در كاهش نيافتن مواد مصرفي ـ به ويژه كلية سلول هاي استخواني ـ تأثير زيادي دارد.
ـ پياز، قند خون و كلسترول را پايين مي آورد.
پياز يكي از گياهان بسيار قديمي است كه انسان آن را شناخته و در غذاي خود استفاده مي كرده است در كتاب هاي پزشكان مسلمان قديم از پياز به سبب داشتن الياف و ويتامين ها و فلزات به عنوان داروخانه اي كامل نامبرده شده است.
خواص پياز
بوي آن ميكروب هاي مضر را از بين مي برد.
قند خون را كاهش مي دهد.
از ابتلا به سكته جلوگيري مي كند.
قلب را فعال مي كند و كلسترول را كاهش مي دهد.
گردش خون را تقويت مي كند.
به سبب داشتن آنتي اكسيدان، تنش و نگراني را از بين مي برد.
الياف غذايي آن دستگاه هاضمه را تقويت مي كند.
پياز از سرطان ريه جلوگيري مي كند:
مواد شيميايي موجود در پياز خطر ابتلا به سرطان ريه را كاهش مي دهد. مواد «فلاونويد» از دچار شدن به انواع بيماري ها جلوگيري مي كند و به وفور در پياز يافت مي شود.
(پياز و سير از گياهان طبيعي بسيار خوبند و براي سلامتي انسان بسيار مفيدند و تنها عيب آنها بوي بدشان است كه سبب آزار ديگران مي شود.)
-پياز براي پوست بسيار مفيد است. زيرا خون را تصفيه مي كند و در نتيجه رنگ چهره زيباتر و جذاب تر مي شود.
همچنين پياز به دليل داشتن گوگرد باعث افزايش رشد موهاي سر مي شود. پياز به دليل داشتن آهك، دندانها را محكم مي كند و باعث استحكام استخوان بندي بدن مي شود. بنابراين خوردن پياز در كودكان مبتلا به نرمي استخوان و سالمندان مفيد است.
اگر سرما خورده ايد، چند پياز را برش داده و در نقاط مختلف خانه قرار دهيد. پياز مانند يك دستگاه تصفية هوا از ابتلاي ساير اعضاي خانواده به اين بيماري جلوگيري خواهد كرد.
همچنين اگر خارج خانه غذا مي خوريد، پياز را همراه آن مصرف كنيد، زيرا ماده اي در پياز .ج.د دارد كه از مسموميت غذايي حاصل از خوردن گوشت مانده جلوگيري مي كند.
اگر شخصي به دليل مصيبت وارده دچار حملات عصبي شده، پيازي را به دوئ نيم كرده و جلوي بيني او بگيريد.
پيازچه
پيازچه فوايد متعددي دارد. به تازگي متخصصان علوم تغذيه فرانسه در يافه اند كه پيازچه ادرار آور است زيرا 85 در صد آن را آب تشكيل مي دهد.
در پيازچه 243 ميلي گرم پتاسيم و 4 ميلي گرم سديم و 27 گرم كالري است.
دانشمندان دريافته اند كه بخش سفيد رنگ پيازچه داراي مواد قندي است كه در ادرار كردن تأثسر مي گذارد و بخش سبز آن ويتامين«ث» دارد كه دستگاه دفاعي بدن را تقويت مي كند. و 2 ميلي گرم ماده كاوتين پيازچه به بازسازي سلولها كمك مي كند.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
درمان تمامي عفونت ها،تره از جمله سبزي هاي معروف و خوردني است كه ساقه ندارد و بركهاي آن دراز و تا خورده است و به نام«گندزدا» نيز خوانده مي شود.
فوايد تره:
ـ تره ناراحتي طحال را برطرف مي كند.
ـ تره از نظر خواص غذا و شفا و درمان شبيه سير وپياز است، ولي طعم و بوي آن ملايم تر از آْنهاست و دهان را خوشبو مي كند.
ـ مصزف تازه راي رفع يبوست دائمي، ترش كردن غذا و سوء هاضمه، رفع چاقي و تسكين درد مفاصل و نقرس مفيد است.
ـ مصرف سوپ يا شربت تره براي معالجة تمام بيماري هاي حاد و مزمن دستگاه تنفس اثر شفا بخش دارد، مثلاً در گريپ، گلو درد، گرفتگي صدا و سياه سرفه مفيد بوده و اثر خلط آور دارد و در اين مواد اضافه كرده كمي عسل به آب تره و مصرف آن مفيد تر است.
ـ تره از سبزي هاي مدر(ادرار آور) است و لذا خوردن سوپ يا شربت تره و يا جوشانده 4 گرم تخم تره در يك ليتر آب براي حبس البول، آب آوردن بافت ها، دفع سنگ كليه و تسكين قولنج مفيد است.
ـ خوردن تره كه در سكه پرورده شده باشد، براي دفع سنگ كيسه صفرا و تورم طحال مفيد است.
ـ تره پخته و نيم گرم را چنانچه در محل بوا سير قرار دهند اثر شفا بخش دارد، همچنين خوردن 15 گرم آب تره خام، خونريزي بوا سير را قطع مي كند.
ـ ماليدن آب تره يا له كرده آن بر روي پوست براي درمان كهير و رفع خارش مخصوصاً اگر با سماق مخلوط شود مؤثر است.
ـ مخلوط آب تره با سماق را چنانچه بر روي زگيل بمالند اثر شفا بخش دارد.
ـ تره، ملين، مقوي هاضمه و پيشاب آور است.
ـ تره داراي مقدار زيادي آهن است و ويتامين«ث» به مقدار زيادي در برگ هاي سبز آن وجود دارد مخصوصاً در هنگام تابستان ويتامين هاي ب1 ـ ب2 در تره يافت مي شود و داراي كاراتين نيز است.
ـ تره به واسطه داشتن سلولز، نفخ آور است. لذا براي اشخاصي كه مبتلا به اختلالات روده هستند چندان خوب نيست.
ـ جوشانده تره در رفع ذات الريه و رسوبات ادراي كمك زيادي مي كند.
ـ مصرف جوشانده و شربت تره، در موارد گرفتگي صدا، زكام، سرفه، برونشيت و تمامي اختلالات حاد دستگاه تنفشي مؤثر است.
ـ انواع تره فشار خون را پايين مي آورد و خوردن آن براي معالجه تمامي عفونت ها مفيد است.
ـ در كاربرد خارجي، اگر تره به صورت له شده بر روي محل گزيدگي زنبور قرار گيرد، باعث تسكين درد مي شود.
ـ خوردن 9 گرم تخم تره بو داده در روز، براي درمان اسهال مزمن و نفخ شكم مفيد است.
ـ براي بند آمدن خونريزي بيني، چند قطره مخلوط از آب تره با سركه را در بيني بچكانيد. در اين موقع متوجه خواهيد شد كه خونريزي بيني بند مي آيد.
ـ ضماد (مرهم) تخم تره، براي معالجه كك و مك، معالجه پيسي و تسكين دردهاي عصبي و تحريكات جلدي اثر شفا بخش دارد.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
پسته درختي است كه ارتفاع آن به حدود 5 متر مي رسد، برگهاي اين درخت متناوب و مركب از 2 تا 3 برگچه نوك تيز با برگه انتهايي است كه رنگ آن سبز روشن است و برگهاي آن خوشه اي است.
پسته داراي مواد غذايي فراواني است و براي تقويت بيماران و اشخاص ضعيف مناسب است. پسته مواد مختلفي دارد كه شامل پروتئين، آهن، مواد چزب، كلسيم، فسفر، ويتامين 3b ـ 1b ـ a و پتاسيم مي باشد.
مغز پسته به علت داشتن آهن خونساز است و كساني كه مبتلا به كم خوني هستند بايد حتماً روزانه مقداري پسته بخورند.
پسته نيروي جنسي را تقويت كرده و براي مغز، آرامش قلب و اعصاب، باز كردن مجاري كبد، معده، سرفه و اسهال خوني و معمولي مفيد است.
جوشانده برگ و پوست درخت پسته براي رفع درد و خارش مقعد مفيد است.
خواص پوست سبز پسته:
پوست سبز پسته نيز داراي خواص زيادي مي باشد و در رنگرزي به كار مي رود. براي رفع بوي بد دهان و التيام زخمهاي داخل دهان و استحكام لثه ها، دل بهم خوردگي و استفراغ، اسهال و سكسكه مفيد است.
خواص پوست سفيد پسته:
پوست سفيد پسته داراي بواسير بسيار مفيد است و براي درمان اين بيماري بايد پوست سفيد پسته را در آب بجوشانيد و آن را داخل لگن ريخته و در آن بنشينيد، براي رفع درد اين ناحيه مفيد است.
مضرات:
مغز پسته چربي زياد دارد براي معده مناسب نيست و كساني كه معده ضعيف دا رند بايد آن را با زردآلو بخورند.
در ضمن خوردن زياد پسته باعث گرمي بدن و كهير و دانه هاي قرمز رنگ در پوست مي شود.
براي رفع گرمي و خشكي بايد پسته آن را با سركه، انار ترش و يا برگه زردآلوي ترش ميل كنيد.
ـ پسته در مقايسه با بيش از 200 ماده خوراكي( انواع آجيلها، حبوبات، سبزيجات، ميوه هاي خشك و تر، لبنيات، گوشت و دهها نوع خوراكي ديگر) بيشترين آهن را داراست. از پسته به عنوان يك خوراكي خونساز و مقوي بدن نام برده مي شود. مغز پسته ميزان حافظه را بالا مي برد، نيرو و نشاط كودكان افزايش مي دهد و عارضه اي در كودكان و نوجوانان به وجود نمي آورد. البته در خوردن ان نبايد زياده روي كرد.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
نرم كننده سينه
درخت كوچكي دارد و از خانواده Rutaceae است و برگهاي سبز دارد. گل هاي آن معطر وبه رنگ سفيد است. ميوه آن معطر و در اندازه متوسط است، در برخي ارقام درشت و پوست آن نارنجي كمي ناصاف و گوشت آن شيرين يا ترش و يا ميخوش و بسته به انواع مختلف داراي رنگ زرد يا تيره و قرمز است. پرتقال معمولاً در شمال و جنوب ايران كاشته مي شود.
1-موقع خواب دو كيلو پرتقال شيرين بخوريد مسهل خوبي است.
2-آب را بنوشيد، ضد عوارض كمي ويتامين C است، تشنگي را فرو مي نشاند. نرم كننده سينه است.
3-هر روز دو تا سه ليتر آب پرتقال را به مرور بنوشيد، مدر و نرم كننده است، خون را تصفيه مي كند. شنگ كيسه صفرا را از بين مي برد، اشتها آور است و مقوي معده و باد شكن و ضد اسپاسم و آرام بخش است. اسهال صفراوي را قطع مي كند. ضد سم و ضد ويروس و مهار كننده سرطان است.
4-آب پرتقال را اگر با نمك بخوريد براي رفع كرم رينگ ورم مؤثر است.
پوست پرتقال:
1-آب جوشانده آن را بنوشيد، مدر و باد شكن است. ضد عوارض كمي ويتامينC ، كلسترول خون را كاهش مي دهد. سينه را نرم و سرفه را تسكين مي دهد، سرماخوردگي را برطرف و براي رفع سوء هاضمه مفيد است.
2-مقداري از تازه آن را بجوشانيدو آب آن را دور بريزيد و در ظرفي مقداري قند يا شكر و يك ليتر آب بريزيد و پوسته ها را در آن انداخته و پس از 20 دقيقه جوشانده در بشقاب ريخته تا سرد شود و قبل از صبحانه آب آن را بخوريد. ضد سم و مقوي است و يبوست معده را برطرف مي كند.
3-هر روز تازه آن را به صورت بماليد، كك و مك صورت را برطرف مي سازد.
4-هر روز آن را با پوست ليمو مخلوط كرده بكوبيد و از خارج بر روي موضع گواتر ضماد كنيد، گواتر را درمان مي كند.
5-له شده آن به عنوان مرهم براي اگزما و ناراحتي هاي ديگر پوستي مصرف مي شود.
شكوفه هاي پرتقال:
نوشيدن دم كرده آن آشفتگي را برطرف مي سازد، براي دل به خوردگي مفيد است. مسكن و آرامبخش است، سوء هاضمه را برطرف مي كند.
برگ درخت پرتقال:
1-بيست گرم برگ خشك آن را در يك ليتر آب جوش ده تا پانزده دقيقه دم كنيد بعد آب آن را صاف و شيرين كرده و هر شب قبل از خواب يك فنجان بنوشيد. بي خوابي را برطرف مي سازد. اگر قبل از هر غذاي روزانه يك فنجان بنوشيد معرق و مسكن است، سينه را نرم و سرفه را تسكين مي دهد، برونشيت، هيستري، تپش قلب و سكسكه را درمان مي كند.
2-آب جوشاندة آن براي شست و شوي ورم ها و كاهش درد آنها نافع است.
پرتقال از 80 درصد آب، 10 درصد الياف، 5 درصد مواد معدني و اسيدي،3 درصد قند و ويتامين و 2 درصد چربي تشكيل شدهاست. پرتقال سرشار از گوگرد و فسفر و كلسيم و مس و ويتامين«ث» و ويتامين«ب1» و «ب2» است.
بر اساس نتايج پژوهشي جديد، پرتقال از كرم خوردگي دندانها جلوگيري مي كند. پيشتر نيز كشف شده بود كه پرتقال كلسيم استخوانها را تقويت مي كند، گردش خون را فعال مي كند، كبد را تقويت مي كند، مانع از سرماخوردگي مس شود.
تا پيش از پانزده سالگي، سرطان خون بيش از هر سرطان ديگري در كودكان رواج دارد. پژوهشگران دريافته اند كودكاني كه تا دو سالگي در هفته 4 تا 6 بار پرتقال(ياآب آن)را مي خورند ميزان ابتلاي آنان به سرطان خون در چهارده سالگي تا نصف كاهش مي يابد. پيشتر نيز كشف شده بود كه ابتلا به برخي سرطانها در بزرگسالي با نوع غذاهاي فرد در كودكي ازتباط دارد.
پژوهشگران دريافته اند كه نوشيدن 2 ليوان آب پرتقال در روز به مدت 6 هفته ميزان فشار خون را كاهش مي دهد. ويتامين ب2 و كلسيم و پتاسيم زيادي در پرتقال يافت مي شود. نوشيدن نصف ليوان آب پرتقال در روز به پيشگيري از سكته نغزي كمك مي كند. (انجمن قلب آمريكا مي گويد اگر به بدن از راه غذا به اندازه كافي ويتامين ب2 نرسد فرد دچار سكته مغزي مي شود، به ويژه افرادي كه فشار خون بالا و اضافه وزن دارند.)
پرتقال به سبب داشتن ويتامين ب2 از سرماخودگي در فصل زمستان جلو گيري مي كند. و آنتي اكسيدان زياد آن سموم و مواد زيان آور سلولها و بافتها را دفع مي كند.اب پرتقال در كودكان يك ساله سبب تسريع در آمدن دندانها مي شود. البته زياد نوشيدن آب پرتقال هم خوب نيست سبب خورده شدن دندانهاي كودكان مي شود. هم چنين نوشيدن آن به هيچ وجه به افرادي كه زخم معده دارند توصيه نمي شود.
پوست پرتقال براي روده ها بسيار مفيد است و ترشحات كبد را تقويت مي كند. مقوي و آرامبخش است، تحريك كننده اشتها است.
- اسانس آن خاصيت ضد عفوني كننده دارد.
- اسيدي است ولي خاصيت قليايي به بدن مي دهد و براي كساني كه زياد گوشت مي خورند و بدنشان اسيدي شده مفيد است.
- مالين آن روي صورت و شستن بعد از 20 دقيقه براي زفع چين و چروك صورت و شادابي پوست مفيد است.
- وزن را كاهش مي دهد. براي اين كار يك عدد پرتقال و سه عدد ليموترش را پوست كنده و پس از قطعه قطعه كردن 10 دقيقه در نيم ليتر آب بجوشانيد سپس 3 قاشق عسل به آن اضافه كنيد و بار ديگر 5 دقيقه بجوشانيد پس از صاف كردن روزي 3 فنجان از اين شربت بنوشيد تا وزن شما به حد دلخواه برسد.
- براي استفاده بهتر از مواد غذايي پرتقال، پوست زرد آن را بگيريد و پوست سفيد و پره هاي داخل آن را بخوريد زيرا در پوست سفيد آن مواد معدني زيادي وجود دارد كه اثر اسيدي پرتقال را خنثي مي كند.
- پوست سفيد پرتقال و ورقه هاي نازك بين قسمتهاي داخل پرتقال بهترين دارو براي كاهش كلسترول است.
- نوشيدن يك ليوان آب پرتقال در روز به هضم غذا كمك مي كند. اما همين آب پرتقال در شب سيي سوزش معده و عصبانيت مي شود.
تذكر: همه خواص گفته شده در پرتقال رسيده يافت مي شود.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
بروكلي (broccoli ):
بروكلي از سبزيهايي است كه بهترين فصل آن پاييز و زمستان است و منبع خوب ويتامين c و فيبر است. ساقه بروكلي بايد سفت بوده و سر آن بنفش يا سبز تيره باشد. غنچه هاي آن بايدبه صورت بسته باشد و گلهاي آن زرد نشده باشد. بوكلي را مي توانيد 3 روز يا بيشتر در يخچال نگهداري كنيد. قبل استفاده از بوكلي را خوب با آب بشوييد و برگها و ساقه هاي سفت آن را جدا كنيد و ساقه هاي نازك و گلهاي كوچك آن را خرد كرده و استفاده كنيد.
بروكلي را مي توانيد به صورت پخته و خام مصرف كنيد. آن را به مدت 12ـ 8 دقيقه در آب جوش بپزيد و باآب ليمو و جعفري ميل كنيد.
ـ بركلي شما را از سرطان سينه محافظت مي كند:
برخي از سبزيها مانند بروكلي، حاوي ماده ضد سرطان سينه است.
پزشكام مي گويند كه سبزيهاي برگدار(مانند بروكلي و كلم پيچ)به شكل طبيعي حاوي ماده شيميايي سلفورافان است كه از رشد و افزايش سلولهاي سرطاني در سينه جلوگيري مي كند.
محققان معتقدند كه مواد موجود در كلم بروكلي بدون ايجاد اختلال د رساز و كار سلولهاي طبيعي، سلولهاي سرطاني را(در 2 نوع سرطان تخم دان و لوزالمعده) از بين مي برد.
بر اساس نتايج پژوهشي در فرانسه، ماده اي در كلم بروكلي وجود دارد كه باكتريهاي معده را از بين مي برد. دانشمندان مي گويند كه يكي از راههاي خوب برايپيشگيري از ابتلا به بيماريهاي معده و روده( به ويژه در كشورهاي د رحال توسعه) خوردن كلم بروكلي است.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
راي تقويت حافظه و نيروي بينايي مؤثر است .
درخت بادام، درختي است داراي برگ هاي دراز وباريك، كه گلهايش پيش از روييدن برگ ها شكفته مي شود . ميوه درخت بادام ابتدا داراي پوست سبزو نازك و پوشيده از كرك كه آن را چغاله بادام مي نامند كهپس از مدتي سفت وسخت مي شود .
مغز بادام بر دو نوع است: شيرين وتلخ .
بادام شيرين را خام يا بو داده مي خو رند واز آن روغن نيز گرفته مي شود. اين روغن در پزشكي وصنعت صابون سازي كاربرد دارد . نام عربي بادام «لوز» است، چغاله بادام ميوه اي مغزي، تقويت كننده معده و آب آن لثه دندان را محكم مي كند.
قسمت هاي مورد استفاده درخت بادام عبارتند از:
1-پوست بادام 2- برگ بادام 3- شكوفه بادام 4- مغز بادام
2-خواص بادام :
ـ بادامميوهاي سرشار از ويتامين ب1، ب2، پ پ، قند،كلسيمومواد چربي است .
ـ دانشمندان بزرگ اسلام (بئ علي سينا، زكرياي رازي)بادام را به عنوان نرم كننده سينه، آرام كننده سوزش ادرار، تقويت كننده معده وريه وپاك كننده روده ها تجويزمي كرده اند .
ـ زكرياي رازي عقيده داشت، بادام هوش را زياد كرده وبدن را فربه و چاق مي كند .
ـ بادام، داراي مقداري آهك ومقدار قابل توجهي فسفر است كه اثر كاملي بر مغز وسيستم عصبي دارند .
ـ بادام رسيده خشك بي اندازه مقوي است و براي كساني كه دچار كمبود كلسيم شده اند، غذايي عالي است .
ـ از بادام شيرين روغني استخراج مي كنند كه مسهل است و مقدار مصرف آن براي اشخاص بزرگسال 60گرم و بچه ها 15تا 10گرم است كه بايد صبح ناشتا خورده شود.
ـ اگر زخم اگزما را با روغن بادام شيرين چرب كنند، در بهبود آن تسريع خواهد شد .
ـ براي تقويت امعا مي توان پايين شكم رابا روغن بادام شيرين هر صبح وشب مالش داد.
ـ روغن مايع بادام شيرين، براي آرام كردن درد گوش خيلي مفيد است به اين منظور بايد نيم قاشق قهوه خوري كوچك روغن بادام را شب، هنگام خواب در گوش بچكانند .
ـ براي نرم نگه داشتن دست ها در زمستان بهبود ترك دستها مي توان روغن بادام شيرين را به اندازه مساوي با كره و كاكائو مخلوط كنيد و مانند پماد به دست هاي خود بماليد.
روغن بادام شيرين، سرفه هاي خشك با منشأ عصبي را تسكين مي دهد. روغن بادام شيرين ، اخلاط غليظ را به راحتي دفع مي كند. در اين دو مورد بايد افراد بالغ، صبح و ظهر و شب هر دفعه يك قاشق مربا خوري روغن بادام بخورند.
روغن بادام در معالجه قولنج كليه، سنگ كليه، وجود خون در ادرار، دردهاي زايماني، بي تابي هاي كودك بر اثر دل پيچه، حالات تشنجي شيرخواران به صورت خوراكي يا تنقيه به كار مي رود.
-ماساژ سر با روغن بادام شوره سر را از بين مي برد.
-روغن بادام، خشونت حلق را بر طرف مي كند براي اين منظور 1تا 2 قاشق غذاحوري روغن بادام شيرين را در يك ليوان آب گرم ريخته و غرغره كرده و در صورت تمايل بعد از غرغره مي توان آن را فرو داد.
-براي جلوگيري از پيشرفت قوز ( خميدگي مهره هاي پيرمردها ) و درمان آن بايد روغن بادام شيرين را كمي گرم كرده و روزي چند مرتبه در محل مهره هاي تازه كج شده ماليد و بيمار را به پشت خواباند.
-اگر 50 گرم پوست خشك و زرد رنگ بادام شيرين را در 1 ليتر آب بجوشانيد و افراد بالغ صبح و ظهر و شب، هر دفعه يك استكان به همراه كمي شمر بنوشند و اطفال نصف استكان ، گلودرد و سرفه هاي پي در پي ، التهاب مجاري تنفس را تسكين مي دهد.
-شكوفه بادام شيرين، مسهل ملايمي است كه به صورت دم كردن به اطفال مي دهند.
-برگ بادام، صفرابر و مقوي كبد است و از آن جوشانده اي تهيه مي كنند كه با شكر شيرين كرده و به تدريج گاهي يك استكان مي خورند.
-بادام براي تقويت حافظه نيروي بينايي مؤثر است.
-از بادام شيرين شربتي تهيه مي كنند كه در مورد التهاب و تورم اعضاي تناسلي و ادرار مفيد است. اين شربت خنك و مسكن است. بدين منظور بايد يك كيلو بادام را پوست كند و آن را در هاوني كه كمي آب دارد كوبيد تا خميري بدست آيد و سپس آن را با يك ليتر آب و 500 گرم شكر مخلوط كرده و صاف مي كنند و 700 گرم قند و 200 گرم عرق بهار نارنج را به آن اضافه مي كنند.
-از دم كرده 30 گرم برگ و 15 گرم شكوفه درخت بادام مخلوطي را به وجود مي آورند كه ادرار را زياد مي كند و مسهل و كرم كش است.
-اگر بادام را بو دهيد و آن را مثل قهوه بساييد، جانشين قهوه خواهد شد كه هيچ ضرري نخواهد داشت.
-اگر برگهاي تازه و سبز درخت بادام را به صورت مرهم روي سوختگي و كوفتگي بگذارند مفيد خواهد بود.
-بادام بسيار غذاي خوبي است و مخصوصاً به خانم ها توصيه مي شود هنگامي كه حامله هستند و يا شير مي دهند آن را مصرف كنند. زيرا باذام مقوي و نيروبخش است و بر روي سلامتي نطفه اثربه سزايي دارد.
مغز بادام شيرين است و به علت داستن فسفر، بهترين درمان بيماري مغزي و عصبي است.
پروتئين گياهي فراوان در بادام به مردان براي پشت سر نهادن يأس و نااميدي مردانه، كمك مي كند.
تذكرات:
1-خوردن زياد بادام، موجب ناراحتي معده و دستگاه هاضمه مي شود.
2-براي هضم بهتر بادام بايد آن را خوب و به آرامي جويد و در دهان نرم كرد و سپس فرو داد.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
خواص دارویی بالنگ
بالنگ در كتب طب سنتي با نام«اترج كبير» آمده است. ميوه آنرا به فارسي بالنگ گويند و از نظر گياه شناسي واريته از بادرنگ است.
اين درختچه داراي ميوه هاي زشتي است كه گاهي به وزن يك كيلو گرم نيز مي رسد. نوع ديگري از بالنگ را به فارسي «بادرنگ» مي نامند و رد ركتب طب سنتي با نامهاي بادرنج، باذرنج و اترج صغير آمده است.
بالنگ درختچه اي است به شكل غير منظم، برگ آن با كمي اختلاف شبيه ساير مركبات ولي ميوه آن به كلي متفاوت و نوع كبير آن در ابعاد يك خربزه كوچك است. شكل آن دراز از يك طرف متصل به شاخه كمي پهن و از طرف ديگر به نوك باركي ختم مي شود.
پوست آن به رنگ زرد طلايي خيلي ضخيم، موج دار و داراي برآمدگي هايي مانند تاول درشت است. قسمت عمده ميوه را با پوست زرد و گوشت سفيد داخل پوست را گرفته و تقريباً جاي براي پولپ ترش غير خوراكي وسط آن باقي نگذارده است. گل آن سفيد مي باشد.
بالنگ داراي پوست زرد رنگ طلايي، با بوي معطر، به خصوص نوع كوچك آن كه پوستش صاف است، معطرتر است.
قسمت گوشتي سفيد متصل به پوست خارجي آن ضخيم و كمي شيرين و قسمت پولپوسط ان كه در ميان پرده هاي ضخيمطولاني واقع شده است، داراي الياف و غلاف هاي پر از مايعي است كه در بعضي انواع شيرين و رد برخي ترش مي باشد.
تخم هاي آن كه در قسمت پولپ آن واقع است كمي داراز و در غلاف سفيدي واقع و مغز، سفيد و كمي تلخ است.
از نظر طبيعت طبق نظر حكماي طب سنتي پوست زرد آن كمي گرم و خشك است و شحم آن يا به عبارت ديگر قسمت گوشت سفيد داخلي متصل به پوست زرد آن در ارقامي كه اين قسمت شيرين است از نظر طبيعت سرد و تر و خشك و برگ و شكوفه آن گرم وخشك است.
از نظر خواص معتقدند كه پوست زرد آن برا ي تقويت قلب و دماغ و كبد، سرد و معده احشاي داخل شكم مفيد است و براي تحليل بادها و نفخ و كمك به هضم غذا مؤثر مي باشد. بخصوص مرباي آن با عسل؛ البته با خوردن مرباي آن اسراف نبايد شود زيرا هضم آن مشكل مي شود.
دم كرده پوست زرد خشك شده آن مسكن قي صفراوي و جويدن آن خوشبو كننده دهان است.
اگر پوست و گوشت سفيد خشك شده آن را درلابه لاي لباسها بگذارند مانع بيد زدن مي شوند.

روغن پوست زرد بالنگ:
پوست زرد 6 عدد بالنگ را گرفته در يك كيلو گرم روغن كنجد بياندازند و در آفتاب گذارند و هر سه شبانه روز پوست هاي بالنگ را عوض كرده و پوست جديد در روغن مي اندازند تا 4ـ5 بار، به اين ترتيب روغن بالنگ به دست مي آيد.
روغن بالنگ از نظر طبعيت گرم وخشك است وماليدن آن براي رفع بي حسي
، فلجي، لقوه، رعشه و در مفاصل، سياتيك، امراض سرد عصبي و درد كليه، مثانه و خوشبويي عرق نافع است. روغن شكوفه آن نيز همين اثر را دارد و روغن يرگ آن قويتر است.
خوردن قسمت گوشت سفيد متصل به پوست زرد خارجي آن خيلي ثقيل است و دي رهضم مي شود و مصرف آن بايد به صورت مربا با شكر و يا با عسل باشد.
آب قسمت مغز ترش مزه بالنگ اگر با غذا خورده شود براي ماليخوليا حاصل سودا نافع است و چون ترشي آن براي اشخاص سوداوي مضر است بايد با شكر و قند شيرين شود و سپس خورده شود.
ضماد پخته تمام ميوه بالنگ در سركه براي درد مفاصل و نقرس و ورم هاي مختلفه نافع است .
در چين از خوشانده ريشه وپوست بالنگ به عنوان ضد سرفه، نرم كننده سينه ورفع ناراحتي لومباگو استفاده ميكنند .
تخم بالنگ كرم كش وضد تب است .دم كرده سر شاخه هاي تازه سبز و جوان آن راشبه جزيره مالاريا به عنوان اشتها آور وضد گرما معالجه شكم درد ميخورند
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
مواد شيميايي موجود در تربچه از فعاليت نوعي آنزيم جلوگيري مي كند كه سبب تشكيل جرم مي شود. تربچه از پوسيدگي و افتادن دندان ها جلوگيري مي كند.
پيشتر نيز كشف شده بود كه بوي تربچه براي سينوس ها مفيد است و از ابتلا به سرطان و لخته شدن خون جلوگيري مي كند. بر اساس نتايج پژوهشي جديد در امريكا، تربچه، سلول هاي سرطاني بدن را از بين مي برد. و در بهبود افرادي كه شيمي درماني مي شوند تأثير مثبتي مي گذارد.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
بهترين فصل اين نوع از سبزيها تابستان است . بادمجان منبع بسيار خوب فيبراست ودر انتخاب آن بايد دقت كنيد . بادمجان بايد پوست آن صاف وسفت باشد كلاهك انتهايي آن سبز رنگ وتازه باشد .
بادمجاني كه خيلي بزرگ است خوب نيست، بهتر است پهنا و ضخامت بادمجان بيشتر از5 اينچ نباشد .
بادمجان را بايد در هواي خنك ويا يخچال نگهداري ...

بهترين فصل اين نوع از سبزيها تابستان است . بادمجان منبع بسيار خوب فيبراست ودر انتخاب آن بايد دقت كنيد . بادمجان بايد پوست آن صاف وسفت باشد كلاهك انتهايي آن سبز رنگ وتازه باشد .
بادمجاني كه خيلي بزرگ است خوب نيست، بهتر است پهنا و ضخامت بادمجان بيشتر از5 اينچ نباشد .
بادمجان را بايد در هواي خنك ويا يخچال نگهداري كنيد . البته نمي توان اين نوع از صيفي جات را زياد نگهداري كرد چون بوي نامطبوعي مي گيرد وتلخ مزه مي شود . پوست بادمجان ارزش غذايي زيادي دارد كه آن را باپوست يا بدون پوست مصرف كنيد . طريقه پخت بادمجان در طعم و مزه آن تأثير دارد .
مي توانيد بادمجان را خرد كنيد و براي 2 دقيقه بگذاريد كباب شود وبعد مدت 30 دقيقه آن را بپزيد وسپس همراه بادمجان، پونه، گوجه فرنگي، زيتون،فلفل وليمو ترش ميل كنيد .
بادمجان خواص زيادي دارد وبراي حفظ تناسب اندام و جلو گيري از چاقي مفيد بوده وداراي پتاسيم و مقدار كمي كلسيم است و براي افرادي كه دچار ناراحتي كليه ويا فشار خون مفيد مي باشد .
علاوه بر خواصي كه دارد كه تخم بادمجان به دليل ماده شيميايي مخصوص كه دارد(الكالوئيد) در مبتلايان به بيماري كبد ايجاد ناراحتي مي كند. توصيه مي شود كساني كه دچار حساسيت، يرقان و ساير بيماري هاي كبدي مي باشند از مصرف آن خودراي كنند.
چون بادمجان به صورت پخته مصرف مي شود، به خوبي هضم و جذب مي گردد و از چاق شدن شما جلوگيري مي كند.
بر اساس نتايج پژوهش جديد در امريكا، ميزان آنتي اكسيدان بادمجان بالاست. بادمجان يكي از آنتي اكسيدان هاي قوي بافتهاي گياهي را داراستكه از ابتلا به سرطان جلوگيري مي كند.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
گياه بابونه در زمين هاي بي حاصل رشد مي كند . اين گياه به علف هرزه شبيه است . گلهاي آن به شكل گل داوودي و برگهاي آن سبز تيره است . بوي اين گياه ...

گياه بابونه در زمين هاي بي حاصل رشد مي كند . اين گياه به علف هرزه شبيه است . گلهاي آن به شكل گل داوودي و برگهاي آن سبز تيره است . بوي اين گياه به سيب پخته شباهت دارد ودم كرده گلها و برگهاي خشك يا تازه آن موارد استفاده گوناگوني در زمينه هاي پزشكي و آرايشي دارد .
بابونه در درمان سلولهاي سرطاني، زخم معده، دفع انگلهاي گوارشي، خستگي وبيشتر بيماري هايي
كه به خانمها مربوط است، مفيد است. در زمينه آرايشي نيز براي روشن كردن موهاو لطيف شدن آن وهم چنين به عنوان محلول شستشوي صورت براي روشن شدن رنگ چهره قابل استفاده است.
چاي بابونه نيز يك داروي تقويت كننده براي تسكين اختلالات گوارشي است وبراي اين كه مزه آن شيرين شود مي توان جوشانده آن را همراه با عسل مصرف كرد .
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
گياهي است از خانواده علفي يك ساله مقطع، ساقه آن مربع و ايستا و شياردار.برگ هاي آن متناوب و مركب با برگچه هاي تخم مرغي، گل هاي آن سفيد داراي لكه هاي سياه و گاهي لكه هاي بنفش. ميوۀ آن نيام و داراي غلافي پوشيده از كرك به طور دوازده تا پانزده سانتي متر و عرض دو تا سه سانتي متر كه دو طرف آن نازك و كمي خميده استو در هر غلاف تعدادي دانه قرار دارد. باقالا در اغلب مناطق ايران به خصوص در شمال كاشته مي شود و اصل آن در ايران بوده واز ايران به اروپا و آسياي صغير پراكنده شده است .
پخته آن را بخوريد مغذي و مقوي است. آب پخته آن مدر ادرار و شير ..

گياهي است از خانواده علفي يك ساله مقطع، ساقه آن مربع و ايستا و شياردار.برگ هاي آن متناوب و مركب با برگچه هاي تخم مرغي، گل هاي آن سفيد داراي لكه هاي سياه و گاهي لكه هاي بنفش. ميوۀ آن نيام و داراي غلافي پوشيده از كرك به طور دوازده تا پانزده سانتي متر و عرض دو تا سه سانتي متر كه دو طرف آن نازك و كمي خميده استو در هر غلاف تعدادي دانه قرار دارد. باقالا در اغلب مناطق ايران به خصوص در شمال كاشته مي شود و اصل آن در ايران بوده واز ايران به اروپا و آسياي صغير پراكنده شده است .
پخته آن را بخوريد مغذي و مقوي است. آب پخته آن مدر ادرار و شير است، براي جلوگيري از توليد سنگ مثانه و باز كردن گرفتگي ها مفيد است. خشونت حلق را بر طرف مي سازد، شكم روي هاي مزمن را متوقف مي سازد.
آن را با سركه و آب بپزيدو با پوست بخوريد. اسهال هاي مزمن و اسهال هاي حاصل از زخم روده ها را متوقف مي نمايد.
تازه آن را بكوبيد و به صورت خمير در آوريدو بماليد، فوراً جرم و كثافات صورت را بر طرف مي سازد و اگر هر روز ضماد كنيد اثر زخم ها كه به پوست مانده باشد را بر طرف مي سازد.
هر پخته آن را بكوبيد و ضماد كنيد، لك هاي قهوه اي صورت را بر طرف مي سازد، زخم گاز سگ ها را درمان مي كند.
ضماد آرد باقالا در رساندن آب و سوزه و جوش ها و خروج چرك از آنها مفيد است. آن را نرم بكوبيد و با آب برگ تازه گشنيز خمير كردهو از خارج رئي محل خنازير بر ضماد اندازيد، مفيد و درمان كننده است.
خشك آن را نرم بكوبيد و با روغن بادام شيرين و قند مخلوط كرده بخوريد براي سرفه و خشونت سينه و حلق مفيد است.
ضماد آرد آن با شنبليله و عسل براي تحليل و نرم كردن دمل و ورم بناگوش و ورم زير چشم نافع است.
ضماد خاكستر باقالاي خشك براي عوارض پوستي و آثار جرب سياه نافع است.
تذكر:
توليد نفخ و سنگيني سرو معده مي كند. اسراف در خوردن خام آن مخصوصاً در بهار در بعضي اشخاص عوارض ايجاد مي كند كه شبيه به نوعي مسموميت است كه آن را فاويسم يا فابيسم گويند و در بعضي موارد عوارضي بسيار شديد دارد كه ممكن است انسان را هلاك كند. به اين ترتيب كه در موارد شديد موجب تب، كم خوني، يرقان و اسهال و اختلالات رواني و ماليخوليا و هذيان وناراحتي هاي قلبي مي شود و باعث هلاكت شخص مي شود.
شاخه باقالا:
اگر سرشاخه هاي آن جوشانده و آب آن صاف و نوشيده شود براي به هوش آوردن اشخاص نافع است.
گل باقالا:
1 ) چهل گرم از آن را در يك ليتر آب بجوشانيد و آب صاف كرده آن را در فاصله سه وعده غذايي روزانه بنوشيد. سنگ كليه و مثانه را رفع مي كند. قولنج كليوي را بر طرف مي سازد. سردرد نيمه سر يا ميگرن و تشنج ودرد كمر تا زانو يا سيتيك يا عرق النساء و روماتيسم را درمان مي كند. 2) يك مشت از آن را در يك ليتر آب، نيم ساعت بجوشانيد . تا گرم است مدتي انگشتان را در آن نگه داريد و هر روز اين كار را تكرار كنيد. انگشتي كه سر آن ورم و گوشه كرده را درمان مي كند.
باقالاي سبز:
يكي از پزشكان فوق تخصص خون گفت: كساني كه به باقالاي سبز شمال حساسيت دارند بايد از خوردن آن خودداري كنند.
باقالاي سبز در افرادي كه حساسيت دارند سبب كم خوني و افت شديد فشار خون مي شود، تا جايي كه بايد سريع آنها را به مركز درماني منتقل كرد.
افراد مبتلا به هپاتيت و كساني كه به باقالا حساسيت دارند نبايد به مزارع و باغچه هاي كشت باقالا نزديكشوند. همچنين مادراني كه به فرزندان خود شير مي دهند نبايد باقالاي خام بخورند واز دادن آن به كودكان زير 10سال نيز خود داري كنند.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
بهترين غذا براي بيماران عصبي،انجير ميوه اي است شيرين و گوشتدار كه درون آن پر از دانه هاي بسيار ريز است و پس از رسيدن شيرين و زرد رنگ مي شود.
درخت انجير در اكثر نقاط دنيا و ايران مي رويد و ساليانه سه مرتبه (بهار، تابستان، پاييز) ميوه مي دهد. نام عربي انجير «تين» است ميوه انجير بيشتر به رنگ زرد و قرمز ديده مي شود.
خواص:
انجير ادرارآور است و كساني كه به خروج ادرار احتياج دارند بايد انجير مصرف كنند. انجير سينه را نرم مي كند. برگ هاي درخت انجير، ظروف آشپزخانه ...
بهترين غذا براي بيماران عصبي
انجير ميوه اي است شيرين و گوشتدار كه درون آن پر از دانه هاي بسيار ريز است و پس از رسيدن شيرين و زرد رنگ مي شود.
درخت انجير در اكثر نقاط دنيا و ايران مي رويد و ساليانه سه مرتبه (بهار، تابستان، پاييز) ميوه مي دهد. نام عربي انجير «تين» است ميوه انجير بيشتر به رنگ زرد و قرمز ديده مي شود.
خواص:
انجير ادرارآور است و كساني كه به خروج ادرار احتياج دارند بايد انجير مصرف كنند. انجير سينه را نرم مي كند. برگ هاي درخت انجير، ظروف آشپزخانه را كاملاًپاك مي كند. جوشانده 40تا 120گرم انجير در يك ليتر آب براي معالجه برونشيت مزمن،زكام و گرفتگي صدا مفيد است.
مربا و كمپوت انجير براي درمان يبوست مؤثر است لذا ميتوان 3 تا 4 انجير تازه راچهار قطعه كرده و در نيم ليتر شير جوشانده تا پخته شود و آن را با 12 عدد كشمش صبح ناشتا بخورند.
جوشانده برگ انجير در منظم نمودن عادات ماهيانه خانم هايي كه مبتلا به بي نظمي عادت ماهانه شدهاند مؤثر است كه بايد جوشانده را چند روز قبل از عادت ماهانه مصرف نمايند.
شير سفيدي كه از دم برگها يا ميوه انجير خارج مي شود بهترين درمان ميخچه و زگيل است و بايد آن را صبح و شب روي ميخچه گذاشت تا آن را زايل كند.
ميوه انجير نيروبخش، خوش طعم،مولّدانرژي و فربه كننده است و مواد لازم براي سوخت و ساز بدن را در خود جمع كرده است.
انجبر براي نرم كردن سينه و روده ها داراي خاصيت معروفي است.
اگر 40 تا 120 گرم انجير خشك را در يك ليتر آب بجوشانيد، جوشانده اي بدست مي آيد كه براي معالجه زكام هاي شديد و تورم هاي حنجره مفيد است. دم كرده برگ هاي آن به مقدار 26 تا 30 گرم در يك ليتر آب، مسكن و براي معالجه سرفه تجويز مي شود.
جوشانده انجير خشك در التهاب دستگاه تنفس تجويز مي شود.غرغره كردن جوشانده انجير خشك براي درمان گلو درد و سرما خوردگي بسيار مؤثر است. اگر 5 تا 7 گرم انجير خشك رادر مقداري آب ريخته و با آتشي ملايم بپزند تا به صورت شربتي درآيد اين شربت درد گلو را آرام مي كندو سرفه را تسكين مي دهد. از جوشانده انجير خشك در شير، شربتي به دست مي آيد كه
براي رفع تحريكات گلو مخاط دهان مصرف مي شود.
انجير خشك را مي كوبند و مي سايند ئ به جاي قهوه مصرف مي كنند.مصرف گرد انجير به جاي قهوه در بيماريهاي برونشيت، سينه پهلو و سياه سرفه مفيد است. جوشانده شاخه نازك درخت انجير،آبي را كه در بافت هاي بدن جمع شده خارج مي كند از اين جهت در مورد مرض استسقاءنيز مصرف آن مفيد است.
انجير بيش از هر ميوه اي قند طبيعي دارد و به مقدار قابل توجهي داراي ويتامين هاي «آ» و «ب» است. اگر انجير را بپزند و به شكل كمپوت و يا مربا درآورند براي اشخاصي كه سوء هاضمه يا يبوست دارند مفيد است. انجير بواسير را قطع مي كند.
انجير سده ها را نرم مي كند و براي باد قولنج مفيد است. انجير نقرس را معالجه مي كندو قواي جنسي را زياد مي كند.
انجير بوي بد دهان را از بين مي بردو استخوان ها را محكم مي كند.
انجير ميوه اي است بسيار مغذي كه هضم آن آسان است و مصرف آن براي بچه ها و اشخاصي كه از بستر بيماري برخاسته اند و دوره نقاهت را مي گذرانند بسيار مفيد است.انجير به علت دارا بودن
دانه هاي ريز، باعث تقويت روده و معده مي شود ولي براي كبدهاي ضعيف زيان آور است.
انجير در رفع بواسير،صرع، جنون و وسواس اثرات نيكويي دارد. خوردن انجير تازه و خشك،موجب لينيت مزاج مي شود،از اين جهت يبوست هاي كهنه و مقاوم را درمان مي كند.
خوردن جوشانده انجير خشك در تمام التهابات دستگاه تنفس مانند ذات الريه، ذات الجنب،آسم،تنگي نفس،سرماخوردگي هاي مكرر مفيد است.غرغره كردن و دهان شويه
با جوشانده انجير خشك، ورم لثه، ورم دهان و ورم گلو را درمان مي كند.
اگر خمير انجير با آرد جو و گندم را به صورت مرهم، روزي 2 مرتبه در محل ورم گوش و دمل ها قرار دهند اثر شفابخش دارند.
اگر خمير انجير با آرد جو را به صورت مرهم در محل سوختگي ها و غده هاي ملتهب قرار دهند،مؤثر است.
مسواك زدن با سوخته انجير، براي جرم گيري دندان (سفيد كردن دندان ) و تقويت لثه، فوق العاده مفيد است.
برگ تازه انجير براي التيام جراحات و زخم ها و جوش خوردن سريع زخم هاي سطحي مؤثر است. مي توان برگ تازه را به مدت كمي روي زخم هاي سطحي گذارد، اگر برگ خشك كرده درخت انجير را بكوبيد و در سركه بخيسانيد و به پوست بدن كه پوسته پوسته مي شود بماليد اثر شفابخش دارد.
برگ خشك كرده درخت انجير را بكوبيد و در آب خيس نموده و بر سر يا ابرو بماليد،ريزش مو را بر طرف مي كند.
يك قطره از شيرآبه سفيدرنگ انجير را در داخل دنداني كه پوسيده و كرم خوردگي دارد بماليد،درد را تسكين مي دهد.
وجود مقدار زياد فسفر اين حقيقت را نشان مي دهد كه انجير در پرورش هوش و حافظه بسيبار مؤثر است.
سرشار بودن انجير از پتاسيم تاَمين كننده سلامتي كودكان ضعيف و كم خون و بي اشتها است. اگر انجير و عسل را به طور مساوي با هم مخلوط كنيد جهت زخم معده بسيار مفيد است. انجير به علت داشتن پتاسيم، درجه قليايي بودن بدن را بالا برده و در رفع اوره و چربي بدن بسيار مؤثر است.
انجير مي تواند در بيماران مبتلا به عدم كفايت كبد و رماتيسم مزمن مؤثر باشد. انجير هر قدر تازه تر باشد قدرت پاك كنندگي و خواص آن بيشتر است. انجير بهترين غذا براي بيماران عصبي است.
انجير پخته مرهم خوبي براي سوختگي زخم هاي گرم و دمل( مخصوصاً دمل دندان ) است. شربت انجير تسكين دهندۀ دردهاي گلو و سرفه است.
انجير خيسانده شده در شير بسيار خوشمزه و براي درمان يبوست شديد بسيار مفيد است.
انجير خيسانده شده در روغن زيتون براي معالجه يبوست بسيار مفيداست و بايد صبح ناشتا خورده شود.
شيره سفيد انجير اثري نظير مايه پنير دارد، لذا مي توان از آن در تهيه پنير استفاده كرد.
براي معالجه آبسه دندان و ناراحتي لوزه و گلو انجير پخته بسيار مفيد است. مرهم انجير پخته شده در سركه، براي درمان سوزش، خشكي و خشونت زخم ها بسيار مؤثر است
جوشانده تازه و جوان درخت انجير در استسقاء اثر نيكو دارد.جوشانده انجير در التهاب دستگاه تنفس تجويز مي شود.
جوشانده پوست تازه انجير در شك روش ها و اسهال خوني توصيه شده است.
تذكرات:
انجير براي مبتلايان به قند مضر است. انجير براي اشخاص چاق، زيان آور است.
انجير براي مبتلايان به اختلال معده و روده مضر است.
زياده روي در خوردن انجير، براي معده و چشم زيان آور استو خنثي كننده زياد آن كرفس است.
انجير و ورزشكاران:
بر اساس نتايج پژوهشي جديد در مصر، انجير تازه يا خشك بهترين ماده انرژي زا براي ورزشكاران است. نيم ساعت پس از خوردن انجير، قند آن به راحتي جذب بدن مي شود و انرژي مورد نياز ورزشكاران تأمين مي شود.
انجير تازه حاوي پتاسيم و كلسيم و آهن و ويتامين هاي گروه «ب» است كه براي سلامت پوست و عضلات و اعصاب مفيد است.
انجير خشك حاوي مواد غذايي غليظ شده است و ميزان ويتامين ها و مواد معدني و كالري آن بيشتر از انجير تازه است ( در حدود 6برابر) ماده پكتين انجير خشك كلسترول خون را كاهش مي دهد.ا

برگرفته از کتاب چگونگی درمان بیماریها با میو ه ها و سبزیها (حکیمه احسانی)
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
انگور ميوه اي است كه بهترين فصل آن تابستان است. البته نوع قرمز آن در زمستان و پاييز هم يافت مي شود.
انگور منبع غني از ويتامين cبوده و مقدار كمي اسيد است. به همين دليل به عنوان سفيد كننده وپاك كننده به كار مي رود.
از انگور در تهيه ژله و انواع سالاد استفاده مي شود.
خوردن اين ميوه خوشمزه را با پنير و دانه هاي روغني فراموش نكنيد.
انگور از ويتامينهاي آ، ب، ث و املاح ...

انگور ميوه اي است كه بهترين فصل آن تابستان است. البته نوع قرمز آن در زمستان و پاييز هم يافت مي شود.
انگور منبع غني از ويتامين cبوده و مقدار كمي اسيد است. به همين دليل به عنوان سفيد كننده وپاك كننده به كار مي رود.
از انگور در تهيه ژله و انواع سالاد استفاده مي شود.
خوردن اين ميوه خوشمزه را با پنير و دانه هاي روغني فراموش نكنيد.
انگور از ويتامينهاي آ، ب، ث و املاح و پتاسيم و يد سرشار است.
خوردن اين ميوه در درمان التهاب معده و روده و دفع سوء هاضمه مؤثر است.
انگور بسياري از ميكروبهاي داخل بدن را از بين مي برد.انگور تازه و كشمش و شيره انگور براي درمان كم خوني بسيار مناسب است. ( كشمش داراي الياف و آهن پتاسيم است و بدن كودك به اين عناصر مغذي نياز دارد پس دادن كشمش به كودك را فراموش نكنيد).
هشدار: نوشيدن آب بعد از انگور سبب دل درد مي شود. آب انگور در معده هاي حساس نفغ ايجاد مي كند. افرادي كه ناراحتي گوارشي دارند نبايد دانه هاي انگور و پوست ضخيم روي حبه ها را بخورند خوردن زياد انگور سبب بروز سنگ كليه مي شود. انگور هاي آفت زده، بر خلاف انگور هاي تازه و سالم ، رسوبات كليه را افزايش مي دهد.
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
در صدر خوراكي هاي ضد سرطان ،طبق نظر حكماي طب سنتي اسفناج از نظر طبيعت كمي سردرد و تا حدي مي توان گفت كه نه سرد است و نه گرم، بلكه معتدل است.
برگ آن خنك كننده است و براي كاهش تب و ورم ريه و روده كوچك نافع است.
تخم آن خنك كننده، ملين و براي ورم كبد و يرقان مفيد است.
اگر برگ اسفناج با جو پوست كنده و به اصطلاح جو سفيد و روغن بادام شيرين پخته شود، براي سرفه هاي خشك و تب هاي گرم اشخاص گرم مزاج مفيد است و اما در مورد سرفه مزاجان توصيه اين است كه اسفناج پخته با گوشت پرنده چاق و چرب و برنج ...

در صدر خوراكي هاي ضد سرطان
طبق نظر حكماي طب سنتي اسفناج از نظر طبيعت كمي سردرد و تا حدي مي توان گفت كه نه سرد است و نه گرم، بلكه معتدل است.
برگ آن خنك كننده است و براي كاهش تب و ورم ريه و روده كوچك نافع است.
تخم آن خنك كننده، ملين و براي ورم كبد و يرقان مفيد است.
اگر برگ اسفناج با جو پوست كنده و به اصطلاح جو سفيد و روغن بادام شيرين پخته شود، براي سرفه هاي خشك و تب هاي گرم اشخاص گرم مزاج مفيد است و اما در مورد سرفه مزاجان توصيه اين است كه اسفناج پخته با گوشت پرنده چاق و چرب و برنج و ادويه نظير زنجبيل و هل ودارچين خورده شود.
اسفناج رفع تشنگي مي كند و سريع الهضم تر از ساير سبزي ها است و براي درد گلو نافع است. و ضماد آن براي ورم هاي حاصل از گزش زنبور و سرباز كردن دمل مفيد است.
مقدار مصرف عصاره اسفناج 10 گرم است. اسفناج چون داراي اكسلات است براي بيماري مبتلا به ورم مفاصل و سنگ هاي صفراوي مناسب نيست.
در چين و مناطق دور از اسفناج به عنوان باد شكن (روا) و ملين ( ايچي مورا) استفاده مي شود و ماده اسپيناسين ترشحات مربوط به هاضمه را تحريك مي كند. (كارين و كيمورا)
غذا هاي اسفناج به عنوان دارو :
آش اسفناج كه در آن گيشنيز ريخته شده باشد، براي سر دردهايي كه حادث از اختلال گوارشي و سوء مزاج باشد مفيد است و اگر با آب ليمو يا آب سماق يا آب غوره ترش شود، براي سردردهاي ناشي از اختلالات صفراوي خوب است.
اسفناج پخته كه در كره گاو يا روغن بادام سرخ شده باشد نيز براي سردردهاي حاصله از اختلالالت صفراوي خوب است، براي افراد مبتلا به سرسام صفراوي، اسفناج پخته با كمي شكر و سركه و يا آبليمو يا تمر هندي كه ترش شود، بسيار مفيد است.
اگر آش اسفناج با ماش پوست گرفته و جو پوست گرفته و روغن بادام شيرين و شيره تخم خشخاش پخته شود، براي سرسام هاي سوداوي بسيار مفيد است.
در مورد اشخاصي كه از بي خوابي رنج مي برند، اسفناج را با كدو وبرگ كاهو و يكي دو برگ خشخاش با گوشت مرغ چاق يا گوشت بزغاله پخته و كمي شيره تخم خشخاش و شيره بادام شيرين يا كره مخلوط كرده ميل كند، براي بي خوابي حاصل از خشكي دماغ مفيد است.
اگر اسفناج را در آب پخته يا روغن بادام شيرين يا كره گاو و گوشت بره پخته بخورند، براب ماليخوليا مفيد است. اگر ماليخوليا ناشي از گرفتگي هاي كبد باشد اسفناج را به تنهايي و يا با كرفس پخته بخورندو يا آب كرفس را گرفته و بياشامند خيلي مفيد است.
اگر اسفناج را با جو سفيد و ماش بي پوست پخته بخورند براي اولين ابتلاي به ذات الجنب و بيماي هاي سينه و ريه و سرفه نافع است.
اگر اسفناج را با پخته با كره گاو يا روغن بادام شيرين سرخ شوند و ميل كننده، غذاي بسيار مناسبي براي اشخاص مبتلا به جنون و قطرب( نوعي ماليخوليا كه مبتلايان به آن از مردم گريزانندو در گوشه اي منزوي مي نشينند.)
اسفناج پخته ساده را اگر با روغن بادام شيرين آغشته و ميل كنند، براي تشنج هاي ناشي از يبوست مفيد است.
نظري به تحقيقات علمي جديد در مورد خواص درماني اسفناج :
اسفناج طبق نظر اغلب دانشمندان يكي از گياهاني است كه ظرفيت ضد سرطاني آن خيلي بالا و براي پيشگيري ابتلاعيه به سرطان به سلطان گياهان معروف است. بنابراين اشخاصي كه سالها اعتياد به سيگار و دخانيات داشته اند، از نظر اين خاصيت بايد به خوردن اسفناج كه توجه خاص مبذول دارند.
اسفناج كه از سبزي هاي داراي رنگ سبز تيره است، همراه با هويج در صدر ليست خوراكي هاي ضد سرطان جاي دارد و طبق تحقيقات دانشمندان كه در كاهش سرطان كولون، سرطان ركتوم، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان حنجره حلق، سرطان مخاط رحم و سرطان گردن، سرطان مري و به ويژه سرطان ريه نقش والايي دارد.
مطالعات علمي نشان مي دهد اشخاصي كه در حد بسيار كم و به ندرت از سبزيجات به رنگ سبزتيره كه داراي مقدار زيادي ماده معروف كاروتنونيد هستند و در اين گروه اسفناج در صدر آنها قراردارد، مي خورد؛ دوباره بيشتر از سايرين د رمعرض خطر ابتلا به سرطان هستند. و در عين حال تحقيقات علمي نشان مي دهد اشخاصي كه در هر روز يك خوراك اسفناجي مي خورند حتي معتادان به دخانيات خيلي كمتر از ديگران در معرض اين خطر قرار دارند.
در هر ده مورد از يازده تحقيق علمي كه در مورد سرطان ريه به عمل امده است، حقايق فوق تأييد شده است. از جمله تحقيقاتي كه توسط دكتر ريشارد شكل كه از نسج شناشان دانشگاه تگزاس است، به عمل آمده نشان مي دهد كه خوراكي هاي داراي كاروتن به طور مؤثري در نجات معتادان به دخانيات از سرطان دخيل است. دانشمند ديگري از محققان داشگاه جان هاپكينز در تحقيقات خود نشان مي دهد، اشخاصي كه مقدار بتاكاروتن خون آنها زياد است درمقابل ابتلاي به سرطان بسيار مقاومتر از سايرين هستند. در آزمايش ديگري كه به تازگي مهققان در آمريكا انجام داده اند ، اسفناج را از نظر مواد شيميايي موجود در آن تجزيه كرده اند، مقدار كارتنوئيد در اسفناج خام 36
ميلي گرم در هر 100 ميلي گرم است در حالي كه در هويج خام در هر 100 ميلي گرم داراي 14
ميلي گرم مواد كارتنو ئيد با آين تفاوت كه در هر هويج قسمت عمده بتاكاروتن است.
با اينكه ماده قطعي مؤثر ضد سرطان است ولي با اين حال مواد كارتنو ئيد موجود در اسفناج، عملاً نقش بسيار مؤثري در اين ماجرا دارند. به علاوه اسفناج داراي مقدار زيادي كلرو فيل است كه آن هم مواد داراي ظرفيت بالاي ضد سرطان است. عده اي از دانشمندان دليل ضد سرطان بودن كلرو فيل را به سسب خاصيت آن در متوقف كردن يا به هر حال كند كردن متاسيون هاي سلولي ميدانند كه از اين طريق از شروع سرطاني شدن سلول ها جلوگيري مي شود.
در يك مطالعه علمي كه دانشمندان در ايتاليا به عمل آورده اند، مشاهده شده است كه اسفناج قدرت چشمگيري در سد كردن و متوقف كردن پيشروي يكي از مقتدرترين عوامل سرطان زا به نام نيتروزامين دارد و بين چند خوراك نظير هويج، گل كلم،كاهو، تمشك،عصاره اسفناج خام از همه در امر مقابله با نيتروزامين قدرت بيشتري نشان داده است. دانشمندان ژاپني در سال 1969 نتيجه تحقيقاتي را نشان دادند كه در آن آمده است اسفناج در كاهش كلسترول خون در جانوران اثر زيادي نشان داده و در مطالعات ديگر متعاقب آن دريافتند كه برگ اسفناج موجب تسريع تبديل كلسترول به كوپروستانول در بدن مي شود مصرف اسفناج در رژيم غذايي براي بهره گيري از خواص فوق و ساير خواص آن براي هر شخص مستلزم مشاوره پزشك و كارشناس گياه درماني است. زيرا ممكن است براي عده اي خوردن اسفناج به علل خاص فيزيولوژيكي، معارض با برخي اختلا لات جسمي آنها باشد.
استفاده بيشتر از آهن و آنتي اكسيدان اسفناج:
اسفناج در زمستان زياد يافت مي شود و يكي از سبزيهاي سرشار از آهن است. اما آهن آن به سختي جذب بدن مي شود. اگر بلافاصله بعد از پختن اسفناج به آن كمي ليمو ترش يا اسيدسيتريك اضافه كنيم، احتمال استفاده از آهن و آنتي اكسيدان آن افزايش مي يابد.
اسفناج سرشار از الياف است و براي بيماران قلبي و قندي بسيار مفيد است و از ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگيري مي كند و آدمي را جوان نگه مي دارد.
اسفناج از آلودگي هوا جلوگيري مي كند:
بر اساس نتايج پژوهش جديد، اسفناج ميزان سرب موجود در هوا را كاهش مي دهد. در نتايج ابتدايي اين پژوهش آمده است كه با كاشت اسفناج ميزان آلودگي باغ به نصف رسيد. اين اولين پژوهش است كه در آن نقش گياهان در كاهش سرب اطراف خانه ها و مناطق مسكوني بررسي شده است.
پژوهشگران مي گويندكه قدرت اسفناج در پاك كردن خاك و هوا شگفت انگيز است.
(سرب يكي از مسموم كننده هاي بسيار خطرناك دستگاه عصبي است كه سبب بروز مشكلاتي در يادگيري مي شود و روند رشد را كند مي كند.)
ـ اسفناج گياه بومي ايران است، اين گياه يكساله بوده و داراي ساقه اي دراز به ارتفاع نيم متر و برگهاي پهن و نرم و مثلثي شكل به رنگ سبز مي باشد. دو نوع اسفناج بهاره و پاييزه وجود دارد كه اسفناج بهاره در فصل بهار و اسفناج پاييزه در فصل پاييز كاشته مي شود. اسفناج از نظر داشتن ويتامين3B بسيارغني است وداروي بسيار خوبي براي درمان بيماري پلاگر است .
(بيماري است كه به علت كمبود و ويتامين 3B در بدن توليد مي شود و از نشانه هاي آن ضعف بدن، تشنج، اختلاف در دستگاه هاضمه و ايجاد لكه هاي قرمز روي بدن است.)
اسفناج داراي مقادير زيادي آهن، يد، كاروتن،كلسيم، پتاسيم، ويتامين هاي ويتامين است.
اسفناج براي بدن فوايد بسيار دارد:
تب را پايين مي آورد، ورم روده كوچك را برطرف مي كند، براي كاهش وزن، رفع يبوست، هضم غذا، گلو درد، رفع تشنگي و سرفه هاي خشك، سرطان، كاهش كلسترول، كم خوني،رماتيسم و نقرس مفيد است.
اين سبزي، عصاب را تقويت كرده، شير مادران شيرده را زياد مي كند و گلبول هاي قرمز خمن را افزايش مي دهد.

البته بهتر است كساني كه مبتلا به ورم مفاصل و سنگهاي كليه و مثانه مي باشند اسفناج نخورند و افراد سرد مزاج نيز آن را با زنجبيل و هل ميل نمايند.
اسيد فلوريك
ـ اسيد فوليك مورد نياز خود را با كلم و اسفناج تأمين كنيد.
مصرف اسيد فوليك در طول دوران بارداري خطر ايجاد شكاف كام و لب را در نوزاد كاهش مي دهد. محققان به تازگي نشان داده اند كه مصرف قرص هاي اسيد فوليك به خصوص د ركساني كه سابقه خانوادگي اين اختلالات را دارند احتمال توليد يك نوزادي با اين نقايص را كاهش مي دهد.
سال هاست كه تأثير اسيد فوليك در پيشگيري از نقايص عصبي و آسيب هاي مخضي جنين شناخته شده است. اخيراً اين مسأله كه اسيد فوليك از ايجاد سندرم دوان(مونگوليسم) و لو كمي پيشگيري مي كند مطرح شده، اما مطالعه اخير از يكي ديگر خواص اسيد فوليك هم پرده برداشته است. سايت (تبيان) در ادامه ياد آور شده است:
پزشكان براي همه خانم هايي كه قصد باردارشدن دارند و همين طور براي خانم هاي باردار در سه ماه اول بارداري، روزي يك قرص لسيد فوليك تجويز مي كنند.
شكاف كام: يك اختلال شايع
شكاف كام و لب، يكي از نقايص جنيني بسيار شايع است. گفته مي شود از هر 1000 نوزاد، يكي با اين اختلال به دنيا مي آيد.
اين اختلال در هفته هاي اول جنيني شكل مي گيرد و زماني كه استخوانهاي صورت و سقف دهان در حال شكل گرفتن هستندو اگر اين استخوانها به درستي در كنار هم جوش نخورند، شكاف كام و لب پديد مي آيد.
كودكاني كه شكاف كام دارند، بايد تحت عمل جراحي قرار بگيرند و حتي پس از آن هم گاهي نياز به گفتار درماني و اقدامات ديگر براي اصلاح تكلم و ......... پيدا مي كنند.
نوزادي كه خواهر يا برادرش به شكاف كام مبتلا باشد 30 تا 40 برابر پيش از كودكان ديگر در معرض خطر ابتلا به اين اختلال قرار مي گيرند.
ـ اسيد فوليك ازسندرمداون پيشگيري مي كند.
تحقيقات نشان داده است كه كودكاني كه در خانواده هايي با سابقه سندرم داون متولد مي شوند، پيش از ديگران در معرض خطر ابتلا به نقايص لوله عصبي قرار دارند. در واقع به نظر مي رسد كه ارتباطي ميان مكانيسم ايجاد كننده اين دو اختلال وجود دارد. لوله عصبي قسمتي از جنين در مراحل اوليه است كه مغز و نخاع را شكل مي دهد و نقص در تشكيل آن باعث اختالاتي نظير آننسفاني(عدم تشكيل مغز) و اسپينابيفيدا(بيرون زدگي قسمت از نخاع از ستون مهره ها ) مي شود. اين اختلالات اگر به مرگ جنين منجر نشوند ناتواني هاي جسمي ايجاد مي كنند كه مي توان به يك كابوس براي كودك و خانواده اش تبديل شود.
تحقيقات نشان داده است اختلالاتي در متابوليسم اسيد فوليك در مادراني كه كودكان مبتلا به نقايص لوله عصبي به دنيا مي آورندو جود دارد و مصرف اسيد فوليك پيش از بارداري و در دو، سه ماهه اول آن مي تواند خطر ايجاد اين نقايص و نيز خطر ايجاد سندرم دوان را كاهش دهد.
ـ اسيد فوليك براي سالمندان هم مفيد است.
غير از فوايد كه اسيد فوليك براي نوزاداني كه مي خواهند تازه به دنيا بيايند دارد، برا ي سالمندان نيز خواص فوق العاده اي دارد كه مي تواند طول عمر آنها را افزايش دهد.
مطالعات محققان نشان داده است مصرف اسيد فوليك در سالمندان خطر ايجاد حمله قلبي و سكته مغزي را كاهش مي دهد.
در واقع اسيد فوليك سطح اسيد آمينه اي موسوم به هوموسيستئينرا در بدن كاهش مي دهد كه اين ماده هم نقش مهمي در ايجاد بيماري هاي قلبي و عروقي دارد.
مطالعات نشان داده است مصرف اسيد فوليك خطر بيماي هاي قلبي را 16 درصد، خطر سكته مغزي را 24 درصد و خطر ترومبوز وريدهاي عمقي (DVT ) را 25درصد كاهش مي دهد.
ـ غذا هايي كه حاوي مقادير زيادي اسيد فوليك هستند عبارتند از:
اسفناج، كلم و ساير سبزيهاي داراي برگ هاي سبز و فراورده هاي تخمير شده اي مثل نان هاي سبوس دار. به طور كلي انواع ميوه ها، سبزي ها، گوشت و فراورده هاي لبني اسيد فوليك دارند.
به طور كلي به خانم هايي كه قصد باردار شدن دارند توصيه مي شود روزانه حداقل 400 ميكرو گرم اسيد فوليك مصرف كنند.رژيم غذايي معمول روزانه تقريباً نصف اين مقدار حاوي اسيد فوليك است و به همن علت بهتر است اين ماده يك روز درمان به صورت قرص به آنها تجويز شود. ( قرص هاي اسيد فوليك حاوي يك ميلي گرم اسيد فوليك هستند كه 5/2 برابر ميزان توصيه شده است).
البته با رژيم غذايي هم مي توان اسيد فوليك دريافتي روزانه را تأمين كرد.
ا
اگر با دارو ميانه خوبي نداريد، پس بايد به تغذيه خود اهميت بيشتري بدهيد.
برگرفته از کتاب چگونگی درمان بیماریها با میو ه ها و سبزیها (حکیمه احسانی)
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
ميوه مؤثر در تقويت خون بدن ،ازگيل، ميوه درختي است كه در اواخر پاييز و اوايل زمستان مي رسد.گل هاي درخت ازگيل، سفيد و ميوه‌آن شبيه زالزالك است، با اين تفاوت كه ميوه ازگيل درشت تر و قهوه اي رنگ و طعمش شيرين و كمي گس است. هسته آن را مي كارند و درخت ازگيل را به درخت گلابي نيز پيوند مي زنند.
قسمت هاي مورد استفاده درخت ازگيل، برگ و ميوه آن است. اسم فارسي ازگيل «اردف» و «گيل»بوده است.
خواص ازگيل :
ازگيل سرشار از ويتامين هاي «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسيد سيتريك است.
ازگيل داراي مقدار زيادي هيدرات ...

ميوه مؤثر در تقويت خون بدن
ازگيل، ميوه درختي است كه در اواخر پاييز و اوايل زمستان مي رسد.گل هاي درخت ازگيل، سفيد و ميوه‌آن شبيه زالزالك است، با اين تفاوت كه ميوه ازگيل درشت تر و قهوه اي رنگ و طعمش شيرين و كمي گس است. هسته آن را مي كارند و درخت ازگيل را به درخت گلابي نيز پيوند مي زنند.
قسمت هاي مورد استفاده درخت ازگيل، برگ و ميوه آن است. اسم فارسي ازگيل «اردف» و «گيل»بوده است.
خواص ازگيل :
ازگيل سرشار از ويتامين هاي «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسيد سيتريك است.
ازگيل داراي مقدار زيادي هيدرات كربن است كه مولي انرژي است .
ازگيل داراي ماده اي به نام تانن است كه بهترين دارو براي درمان عفونت هاي روده بزرگ است.
ازگيل در تقويت خون بدن مؤثراست.
ويتامين «ب» ازگيل، اعصاب را تقويت مي كند و از نظر تغذيه اهميت دارد.
ازگيل را به صورت خام به عنوان ميوه لذيذ، مطبوع و تقويت كننده مصرف مي كنند و از آن شربت و كنسرو ازگيل تهيه مي كنند.
مصرف ازگيل خام يا كنسرو ازگيل در معالجه اسهال ساده اثر قطعي دارد.
خورن ازگيل خام و خصوصاً نارس آن كه تانن بيشتري دارد در معالجه خونريزي هاي داخلي مانند:بواسير، خونريزي رحمي و غيره اثر شفا بخش دارد.
ازگيل در معلجه ورم روده به كار مي رود، به اين منظور بايد 230 گرم ازگيل رسيده را پس از جدا كردن پوست و دانه، در كمي شير حل نموده و مصرف نمود.
در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است.
ازگيل قبض كننده روده ها است. ازگيل كار روده ها را تنظيم مي كند. ازگيل ادرار آوراست.
ازگيل داراي اسيد ماليك، تانن، اسيد سيتريك و اسيد تاتاريك است و از نظر غذايي شبيه «به»است.
ازگيل ميوه اي بسيار مقوي است زيرا قدرت اُسمزي خون را بالا مي برد.
ازگيل به علت داشتن املاح سيتريك، رماليكو تاتاريك، ترشي خون را از بين مي برد.
ازگيل مواد معدي را مرتب مي كند و براي اسهال بسيار مفيد است.
ميوه تازه و رسيده ازگيل يا كنسرو آن براي درمان اختلاق قاعدگي خانم ها كاملاً مفيد است.
جوشانيده نيم گرم برگ ازگيل، سالك را درمان مي كند.
جوشانده برگ ازگيل به صورت بالا،‌پوست هاي ظريف را تقويت ميكند و برفك را معالجه مي نمايد.
غرغره كردن با جوشانده برگ ازگيل، آبسه دهان و گلو را درمان مي كند. اگر هر روز سه بار با جوشانده برگ ازگيل غرغره شود، آنژين را معالجه مي نمايد.
برگرفته از کتاب چگونگی درمان بیماریها با میو ه ها و سبزیها (حکیمه احسانی)
 

Ever Green

متخصص بخش پزشکی
اين گياه قند خون را كنترل مي كند و باعث شادابي و نشاط مي شود.
البته مي توانيد از پوست، گلها، برگها و ريشه هاي آن نيز استفده كنيد.
گياه آوارايي به صورت بوته مي باشد و داراي گلهاي زردي است كه در درمان برخي ناراحتي هاي پوستي مؤثر است. جوشانده گلهاي اين ...

اين گياه قند خون را كنترل مي كند و باعث شادابي و نشاط مي شود.
البته مي توانيد از پوست، گلها، برگها و ريشه هاي آن نيز استفده كنيد.
گياه آوارايي به صورت بوته مي باشد و داراي گلهاي زردي است كه در درمان برخي ناراحتي هاي پوستي مؤثر است. جوشانده گلهاي اين گياه براي درمان برخي بيماري هاي داخلي مفيد است. همجنين براي شستن و خوشبو كردن بدن نيز از آن استفاده مي شود.

برگرفته از کتاب چگونگی درمان بیماریها بامیوه ها و سبزیها (حکیمه احسانی )
 
بالا