سوالات زبان در مورد " حروف اضافه " همراه با پاسخ

BLaDe

متخصص بخش زبان
1. The island is so small that there are only five houses ______ it.
A) in B) on C) over D) around

2. The local team scored three goals ______ the first half of the match.
A) in B) on C) for D) below

3. Many species of insects were wiped _______ when the jungle was cleared.
A) away B) out C) of D) off

4. The staff co-operated ______ the management to increase productivity.
A) for B) by C) to D)with

5. You can obtain the answer ______ adding the date of birth to this figure.
A) in B) on C) to D) by

6. There is widespread unemployment all ______ the country.
A) in B) about C) over D) around

7. There was rapid development ______ the post-war years.
A) by B) among C) towards D) during

8. Most ______ the tourists enjoyed the visit to the batik factory.
A) of B) off C) between D) with

9. The railway track runs ______ the river.
A) over B) across C) by D) on



10. On hearing the siren. I pulled ______ and stopped the car.
A) in B) off C) over D) up



Answers :
1B
2A
3B
4D
5D
6C
7D
8A
9B
10C

 

BLaDe

متخصص بخش زبان
1. Which drawer did he put his clothes ____ ?




2. He is not a difficult man to work ____ .




3. Is this the house you read ____ in the newspaper ?




4. She does not have enough money to live ____ for the rest of the month.




5. Where did you think the voices came ____ ?




6. This is the man I was speaking ____ .




7. Where is the knife I usually sharpen my pencils ____ ?



8. I wonder what she is dressing up ____ ?




9. We don't know what he is hinting ____ .




10. Who is he angry ____ ? Is he complaining ____ her again ?




Answers




1. in


2. with


3. about


4. on


5. from


6. with


7. with


8. for


9. at





 

BLaDe

متخصص بخش زبان
1. The burglar entered ______ the window.



2. They headed ______ New Jersey the next morning.



3. The first runner finished the lap ______ thirty seconds, breaking the record.



4. The boy was stabbed ______ a knife.



5. He stormed ______ of the room _______ anger.



6. The tourist was so tall that he stood out ______ everyone else.



7. Look ______ the table for the broken pieces of glass.



8. I borrowed this book ______ the local library.



9. The members didn't like the proposal, so they voted ______ it.



10. Ninety percent ______ the inhabitants depend _____ fishing for a livelihood.

Answers
1. through
2. for
3. under
4. with
5. out, in
6. above
7. under
8. from
9. against
10. of, on
 

BLaDe

متخصص بخش زبان
The investigator went ___1___ his employer, Mr. Goh, ___2___ his findings. The result ___3___ his investigation caused the dismissal ___4___ three senior personnel. A further inquiry ___5___ the matter was ordered. One of the dismissed men bore a grudge ___6___ his employer ___7___ a long time. ___8___ two years later, he tried to hire someone to beat up Mr. Goh.
The hire thug hid ___9___ Mr. Goh's car and when he opened the door, he hit him ___10___ the head with an iron pipe.

Answers

1. to
2. with
3. of
4. of
5. into
6. against
7. for
8. About
9. behind
10. on


 

BLaDe

متخصص بخش زبان
1. The shop is open _____ 9 a.m. _____ 9 p.m. _____ weekdays.

2. Mary is very punctual. She is always _____ time for her appointments.

3. This scarf was given to me _____ John. He said that he had bought it _____ a shop in Chinatown while he was in San Francisco.

4. This book is _____ the few that I really enjoyed reading. I stayed up _____ twelve o'clock last night to finish it.

5. My parents still treat me _____ a ten-year-old girl even though I am already seventeen. They wont' let me go anywhere on my own _____ bus.

6. The committee members discussed the problem _____ themselves _____ they brought it up _____ the meeting.

7. We shall have to leave the house _____ six a.m. at the latest _____ get to the airport _____ time to catch our flight.

8. The baby was born _____ 1 p.m. _____ New Year's Eve.

9. The old man suffered a heart attack _____ the night and died _____ the morning.

10. The boys go everywhere _____ bicycles. They never ride _____ a bus.

11. My eldest sister has gone to Los Angeles _____ a holiday. She went there _____ plane. She will be there _____ a week.

12. This book was published _____ August 1984. It was written _____ Sidney Sheldon.

13. One of my classmates comes to school _____ bus. He says that he has to leave his house _____ half past six every morning _____ be _____ time for school.

14. The robbers were caught _____ the police _____ forty-eight hours of the robbery. They were fighting _____ themselves over the loot when the police surrounded their hideout.

15. We are studying hard _____ our final examination which begins _____ Monday. We hope to do well in the examination _____ our parents will be proud of us.



Suggested Answers
*****************************



1. from; to; on

2. on

3. by; from

4. among; until

5. like, by

6. among, before, at

7. by; in order to, in

8. at; on

9. during; in

10. on; on

11. for; by; for

12. in; by

13. by; by (at) (before); in order to, on

14. by; within; among

15. for; on; so that






 
بالا