• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ضد افتاب ها

sasan

Banned
امروزه مي‌دانيم قرار گرفتن در معرض تشعشات ماوراي بنفش خورشيد، عوارضي از قبيل پيري پوست، حساسيت نسبت به نور، اريتم (قرمزي پوست) و بدخيمي‌هاي پوستي را در پي خواهد داشت.
سازمان غذا و داروي آمريکا و آکادمي ‌درماتولوژي آمريکا، مداخلات دارويي و غير دارويي متعددي را براي حفاظت از پوست در برابر نور آفتاب توصيه کرده‌اند. ساده‌ترين اين اقدامات، پوشاندن پوست با لباس مناسب و استفاده از ضدآفتاب‌هاست.
چه موقع باید کرم ضدآفتاب را بزنیم؟
حدود ۲۰ دقیقه تا ۳۰ دقیقه قبل از اینکه در معرض آفتاب قرار بگیرید، باید کرم‌ ضدآفتاب را روی پوست بمالید، زیرا در این فاصله زمانی، کرم جذب پوست شده و می‌تواند سلول‌های پوست را از آثار زیانبار نور خورشید محافظت کند.
نکته دیگر این است که اگر شما کرم ضدآفتاب را روی صورت و بدنتان بمالید و بلافاصله داخل آب دریا یا استخر شوید و یا روی شن‌های ساحل یا در کنار استخر دراز بکشید، کرم ضدآفتاب از روی پوست شما پاک خواهد شد و دیگر اثر حفاظتی نخواهد داشت، بنابراین نیم ساعت پس از مالیدن کرم ضدآفتاب، وارد آب شوید تا به طور کامل جذب پوست‌تان شده باشد.
چند ساعت یک بار آن را تجدید کنیم؟
اگر کرم ضدآفتاب را به پوست‌تان بمالید و روانه کار روزانه شوید، باید هر ۳ یا ۴ ساعت یک بار آن را تجدید کنید، ولی با شنا کردن در آب استخر یا دریا، این کرم‌ها در عرض یک ساعت کم‌کم اثر خود را از دست می‌دهند و پس از ۸۰ دقیقه دیگر اثری از ضدآفتاب باقی نخواهد ماند. بنابراین اگر کرم ضدآفتاب را به پوست‌تان می‌مالید و وارد استخر یا دریا می‌شوید، باید هر یک ساعت یک بار آن را تکرار کنید.
چه ضخامتی؟
باید در هر سانتی‌متر مربع پوست، ۲ میلی‌گرم کرم ضدآفتاب مالیده شود تا اثر خود را در حفاظت از پوست، به بهترین شکل ممکن نشان دهد. مطالعات نشان می‌دهد که بیشتر افراد نصف این مقدار و یا حتی کمتر از آن را استفاده می‌کنند.
وقتی برای بعضی از افراد یک قوطی ۳۰ تا ۴۰ گرمی کرم ضدآفتاب را تجویز می‌کنیم، پس از ۳ تا ۴ ماه می‌آیند و می‌گویند هنوز نصف قوطی باقی است، که نشان می دهد کرم ضد‌آفتاب را به میزان کافی در طول روز استفاده نکرده اند، چون یا آن را نازک روی پوست مالیده‌اند و یا فواصل زمانی مالیدن کرم ضدآفتاب خیلی طولانی بوده است.
چه SPF بخریم؟ هر چه این عدد بالاتر باشد، بهتر است، نه؟
SPF که نشان دهنده میزان حفاظت پوست در برابر نور خورشید است، آن طور که خیلی‌ها تصور می‌کنند، درصدی نیست. برای مثال، اگر روی جعبه یک کرم ضدآفتاب نوشته شده SPF آن ۳۰ است، به این معنا نیست که ۳۰ درصد از پوست شما در برابر نور خورشید حفاظت می‌کند. اگر بخواهید از روی SPF یک کرم ضدآفتاب بدانید چقدر اثر حفاظتی در برابر نور خورشید دارد، فرمول ساده‌ای برای آن وجود دارد.
این فرمول چیست؟
عدد ۱۰۰ را بر SPF کرم ضدآفتاب که روی جعبه نوشته شده است، تقسیم کنید. عدد حاصل را از عدد ۱۰۰ کم کنید. عدد باقیمانده نشان دهنده درصد حفاظت پوست به وسیله آن کرم ضدآفتاب است. برای مثال، کرم ضدآفتابی که SPF 25 دارد، ۹۶ درصد از پوست در برابر نور خورشید حفاظت می‌کند. حال اگر این محاسبه را درباره کرم ضدآفتابی با SPF 100 انجام دهید، خواهید دید که ۹۹ درصد از پوست در برابر نور خورشید حفاظت می‌کند. بنابراین کرم ضدآفتاب با SPF 100 تفاوت چندانی با کرم ضدآفتاب با SPF 25 در حفاظت از پوست ندارد و این چند درصد قابل چشم‌پوشی است.
پس کرم‌های ضدآفتاب با SPF بالا را کنار بگذاریم و در آغاز تابستان به پزشک فشار نیاوریم که SPF کرم را بالاتر ببرد؟
دقیقا. کارخانه‌های سازنده، برای افزایش SPF یک کرم ضدآفتاب، باید درصد چربی آن را بالا ببرند تا مواد شیمیایی زیادی را وارد آن کنند. بنابراین کرم‌های ضدآفتاب با SPF بالا، خیلی چرب هستند و می‌توانند عوارضی را ایجاد کنند.
توصیه ما این است که اگر به داروخانه می‌روید تا کرم ضدآفتاب بخرید، SPF 30 را انتخاب کنید. کرم ضدآفتاب با SPF 30 بهترین کرم ضدآفتاب برای استفاده روزانه افراد عادی است.
کرم‌های ضدآفتاب با SPF 50 و ۷۰ و بالاتر، فقط برای کسانی که بیماری‌ پوستی دارند، توسط پزشک تجویز می شوند، مانند کسانی که به نور آفتاب حساس‌اند و یا سرطان‌ پوست دارند. چون همان چند درصد اضافه ی حفاظت از پوست برای این بیماران مهم است.
کرم‌های آرایشی (کرم‌پودر و پنکک) و ضدآفتاب را باید چرخشی روی پوست مالید تا پوست چروک نخورد. درست است؟
روش مالیدن این کرم‌ها به هیچ وجه مهم نیست و نقشی در افتادگی و چروک خوردن پوست ندارد. دو تا سه دقیقه ماساژ دادن کافی است و در هر جهتی که راحت‌تر هستید، کرم‌ها را روی پوست‌تان بمالید. چروک شدن پوست در اثر تخریب الیاف کلاژن و الاستیک موجود در بافت پیوندی پوست رخ می‌دهد که علتش بالا رفتن سن ، تاثیر ژن‌ها، تغذیه ، بیماری‌ها و آفتاب است. کسانی که زیاد زیر نور آفتاب می‌روند تا برنزه شوند، در میانسالی پوستی چروک خورده و افتاده خواهند داشت.
روش ماساژ دادن کرم پودر که مهم نبود، آیا SPF(عامل حفاظتی در برابر آفتاب) این کرم‌های آرایشی کافی است و دیگر نیازی به ضدآفتاب نیست؟
اگر شما از کرم‌ ضدآفتاب، به طور اصولی و درست استفاده کنید و سپس روی آن کرم‌ آرایشی بمالید، مانعی ندارد و کرم آرایشی اثر کرم ضدآفتاب را کاهش نمی‌دهد. ولی در روی جعبه بعضی از این کرم‌پودرها و پنکک‌ها نوشته شده که دارای(Sun Protection Factor)SPF مشخصی هستند. خانم‌ها باید بدانند که SPF این لوازم آرایشی از پوست در برابر نور خورشید محفاظت نمی‌کند. لذا در زیر این کرم‌های آرایشی حتما کرم ضدآفتاب را استفاده کنید.
با این حساب نباید در استفاده از کرم ضدآفتاب صرفه‌جویی کرد، این‌طور نیست؟
بعضی‌ها در این مورد صرفه‌جویی‌ می‌کنند که به ضرر سلامت پوست‌شان تمام می‌شود. کرم ضدآفتاب را یک بار صبح می‌زنند و تا غروب آفتاب آن را تجدید نمی‌کنند، و یا در ضخامت آن صرفه‌جویی می‌کنند. بیشتر مردم نمی‌دانند کرم ضدآفتاب را باید با چه ضخامتی استفاده کنند.
کودکان چطور؟
خیلی‌ها کرم ضدآفتاب را برای کودکان استفاده نمی‌کنند، ولی مطالعات نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد عوارض نور آفتاب که در بزرگسالی سبب ابتلای افراد به سرطان پوست شده است، پیش از ۱۸ تا ۲۰ سالگی به پوست تابیده شده است. بنابراین اگر کودکان را به استخر یا اسکی می‌برید، به پوستش کرم ضدآفتاب بمالید.
برای کودکان کرم ضدآفتاب مناسب‌شان را بخرید. بهتر است ضدآفتاب آنها چرب و رنگی نباشد و از انواع مینرال استفاده کنید و انواع شیمیایی را که برای بزرگسالان استفاده می‌شود، برای کودکان استفاده نکنید.
کرم ضدآفتاب بهتر از پوست محافظت می‌کند یا یک روسری و یا کلاه لبه‌دار مناسب؟
شک نکنید که لباس‌ها و پوشش‌های فیزیکی خیلی بهتر از پوست در برابر نور خورشید حفاظت می‌کند تا کرم ضدآفتاب، چون اجازه نمی‌دهند نور خورشید به پوست بتابد. بنابراین کلاه لبه‌دار مناسب، روسری مناسب، لباس مناسب و یا سایبان در کنار دریا و استخر بهترین حفاظت را در برابر نور خورشید دارند، ولی اگر کسی صیاد، ملوان، کشاورز، کارگر و مهندس ساختمان است و نمی‌تواند در طول روز صورتش را در برابر نور خورشید حفاظت کند، باید کرم ضدآفتاب را روی پوست صورتش بمالد. همین‌طور خانم‌هایی که پوشیدن کلاه لبه‌دار در خیابان را مناسب نمی‌دانند، باید از کرم ضدآفتاب استفاده کنند. ولی باید بدانید هیچ کرم ضد‌آفتابی نمی‌تواند جانشین پوشش‌های مناسب شود. اکنون در کشورهای غربی لباس‌هایی به بازار آمده‌اند که روی آن علاوه بر درصد نایلون، نخ و …، درصد SPF را می‌‌نویسند که نشان می‌دهد پارچه این لباس چقدر از پوست در برابر نور خورشید حفاظت می‌کند.
 

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی
آنچه در مورد کرم‌های ضدآفتاب باید بدانید

اگرچه متخصصان در مورد بی‌خطر بودن کرم‌های ضدآفتاب موافق نیستند، اما همه آنها در مورد استفاده مقدار زیادی از این محصولات در برابر آفتاب موافق هستند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان، انتخاب یکی از این کرم‌ها با وجود فراوانی این محصولات و اخبار ضد و نقیض در این مورد دشوار است.
بهنگام سازی برچسب این محصولات توسط سازمان غذا و دارو، تغییر روش‌های تولید آن توسط کارخانه‌ها، محدودیت SPF بالای 50 و هشدار درمورد سرطان پوست، آگاهی ما را در این مورد بیشتر می‌کند. همچنین ادعای مقاومت این کرم‌ها در برابر آب و عرق از بین رفته است.
از دیگر موارد نگران کننده، مواد افزودنی مخفی در این کرم‌هاست. نگرانی در مورد ویتامین A و پالمیتات رتینتل که اغلب به کرم‌های ضدآفتاب افزوده می‌شود به استناد گفته می‌شود موجب افزایش تومورهای پوستی و زخم در برابر نور خورشید خواهد شد.
مورد دیگر در استفاده از کرم ضد آفتاب، کمبود ویتامین D مورد نیاز بدن است. ما روزانه می‌توانیم ویتامین D مورد نیاز بدن را از نور آفتاب تامین کنیم، در غیر این صورت باید از مکمل‌های آن استفاده کنیم. قرار گرفتن به مدت 10 تا 15 دقیقه در معرض آفتاب با توجه به نوع پوست برای ما مفید خواهد بود.
همچنین، مواد معدنی و غیر معدنی و نگرانی از تاثیرات جلدی آن از عوارض دیگر است. در کرم‌های ضد آفتاب حاوی مواد معدنی از اکسید روی و تیتانیوم برای کمک به حفاظت پوست در برابر آفتاب استفاده شده که در برخی کرم‌ها این مواد به پوست نفوذ می‌کنند.
در بیشتر کرم‌های ضد آفتاب سنتی اکسی بنزون و اوبنزون وجود دارد که اکسی بنزون بیشترین نگرانی را در بر دارد و واکنش‌های آلرژیک ایجاد می‌کند. مقادیر بسیار زیادی از این ماده به درون پوست نفوذ می‌کند، اما با وجود آندومتریوز و افزایش سرطان پوست استفاده از کرم‌های ضد آفتاب موثرترین روش در حفاظت از پوست است.
 

bijan.01

New member
لطفا در رابطه با کرم دکتر ژیلا کمی توضیح بدید. کرم های ضدآفتاب خوبی داره؟
 

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی
آیا آقایان باید از کرم ضد آفتاب مخصوص به خود استفاده نمایند؟

من شخصا در مورد مارکهای کرم ها و خوب یا بد بودنشون نمی تونم نظرم بدم، ولی میتونم این مطلب رو تقدیمتون کنم. موفق باشید.:گل:
--------------------------------------

از آنجاییکه آقایان بیشتر در معرض تابش مستقیم خورشید قرار می گیرند باید از کرم های ضد آفتاب با نمره SPF بالاتری استفاده کنند و در فواصل زمانی کوتاهتری نیز آن را بر روی پوست خود تجدید نمایند.


امروزه فرآورده های ضد آفتاب مخصوص آقایان وارد بازار شده است، استفاده مشترک از یک نوع ضد آفتاب برای خانمها و آقایان مشکلی ندارد ولی در مورد آقایان بهتر است فرآورده هایی استفاده شود که جنبه آرایشی نداشته و رنگی نیستند. از طرفی به دلیل اینکه مالیدن ضد آفتاب بر روی پوست مردان که موی صورت آن ها مشخص است بدمنظره نباشد بهتر است ضد آفتابهایی استفاده شود که شکل لوسیون دارنددر ضمن چون معمولا موی آقایان کوتاهتر می باشد باید ضمن مالیدن این کرم ها بر روی پوست دست و صورت ، به پوست گردن و روی گوشها هم بمالند تا از آسیب های احتمالی تشعشعات مضر خورشید جلوگیری نمایند.

منبع: آکا ایران
 
بالا