[h=2]کوفته برنجی
[/IMG]
مواد لازم
روش تهیه:
1 - لپه را به همراه 2 لیوان آب و یكچهارم قاشق مرباخوری نمك 30 دقیقه بپزید، سپس آن را آبكش كنید.
2 - تخممرغها را با هم مخلوط كرده و ادویهها را به آن بزنید.
3 - یك پیاز رندهشده را به همراه گوشت چرخكرده، سبزیها، لپه و برنج نیمپخته را به آن اضافه كنید. 20 دقیقه آن را ورز دهید تا جایی كه مواد به صورت یك خمیر چسبناك درآید.
4 - در یك قابلمه رب گوجه را با روغن تفت دهید تا بوی خامی آن برود.
5 - لپه و پیازداغ بالا و آب را به آن اضافه كنید.اگر تمایل داشتید به آن چند عدد برگه یا آلو برغانی اضافه كنید و اجازه دهید تا كاملا آب به جوش آید و غلیظ شود. ادویه به آن بیفزایید آب را بسیار خوشمزه و طعمدار كنید.
6 - دست را كمی مرطوب كنید و از مایه گوشت به اندازه یك پرتقال بردارید و كف دست آن را كمی باز كنید از گوجه برغان یا آلوچه وسط آن گذاشته و مجددا مواد را ببندید و در دست آن را كاملا گرد و بدون ترك كنید.
7 - حرارت زیر قابلمه را متوسط رو به تند كنید و سپس كوفتهها را بیبندازید. دقت كنید به محض انداختن از آب با ملاقه روی آن بریزید.
8 - در قابلمه را نیمهباز بگذارید و 30 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید و پس از نیمساعت آب زعفران را روی كوفتهها بدهید و 30 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید.
9 - دقت كنید آب كوفته تمام نشده و حداقل یك پیمانه آب داشته باشد.
نکته
:
دقت کنید گوشت کوفته حتما باید از مغز ران بدون چربی باشد. چرا که در غیر این صورت چربی موجود در گوشت باعث باز شدن و به اصطلاح وا رفتن کوفتها می شود.
مواد لازم
- لپه پاككرده و خیسانده: یكدوم پیمانه
- برنج آبكش شده: یك پیمانه
- تخممرغ: 3 عدد
- پیاز: 4 عدد
- گوشت چرخكرده: 500 گرم
- جعفری ساطوری: 3 قاشق سوپخوری
- مرزه ساطوری: 2 قاشق سوپخوری
- ترخون: 2 قاشق سوپخوری
- روغن: یكدوم پیمانه
- آبلیمو: یكدوم پیمانه
- زعفران حل شده
- نمك، فلفل و زردچوبه
- رب گوجه: 2 قاشق سوپخوری سرپر
- سیر: 2 عدد
- گوجه برغان، آلوچه جنگلی یا برگه خیسكرده: به میزان لازم
روش تهیه:
1 - لپه را به همراه 2 لیوان آب و یكچهارم قاشق مرباخوری نمك 30 دقیقه بپزید، سپس آن را آبكش كنید.
2 - تخممرغها را با هم مخلوط كرده و ادویهها را به آن بزنید.
3 - یك پیاز رندهشده را به همراه گوشت چرخكرده، سبزیها، لپه و برنج نیمپخته را به آن اضافه كنید. 20 دقیقه آن را ورز دهید تا جایی كه مواد به صورت یك خمیر چسبناك درآید.
4 - در یك قابلمه رب گوجه را با روغن تفت دهید تا بوی خامی آن برود.
5 - لپه و پیازداغ بالا و آب را به آن اضافه كنید.اگر تمایل داشتید به آن چند عدد برگه یا آلو برغانی اضافه كنید و اجازه دهید تا كاملا آب به جوش آید و غلیظ شود. ادویه به آن بیفزایید آب را بسیار خوشمزه و طعمدار كنید.
6 - دست را كمی مرطوب كنید و از مایه گوشت به اندازه یك پرتقال بردارید و كف دست آن را كمی باز كنید از گوجه برغان یا آلوچه وسط آن گذاشته و مجددا مواد را ببندید و در دست آن را كاملا گرد و بدون ترك كنید.
7 - حرارت زیر قابلمه را متوسط رو به تند كنید و سپس كوفتهها را بیبندازید. دقت كنید به محض انداختن از آب با ملاقه روی آن بریزید.
8 - در قابلمه را نیمهباز بگذارید و 30 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید و پس از نیمساعت آب زعفران را روی كوفتهها بدهید و 30 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید.
9 - دقت كنید آب كوفته تمام نشده و حداقل یك پیمانه آب داشته باشد.
نکته
دقت کنید گوشت کوفته حتما باید از مغز ران بدون چربی باشد. چرا که در غیر این صورت چربی موجود در گوشت باعث باز شدن و به اصطلاح وا رفتن کوفتها می شود.