کوفته شبت باقلا

سنجاقي

متخصص بخش گفتگوی آزاد
کوفته شبت باقلا

مواد لازم :

برنج 2 پيمانه معادل 320 گرم
سبزي (تره، جعفري، شنبليله، گشنيز، ترخان و مرزه) 500 گرم​
گوشت چرخ کرده 500 گرم
باقلا سبز خلال شده 400 گرم
ترخان و مرزه خشک شده 30 گرم
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
شبت 200 گرم
پياز 2 عدد معادل280گرم
آلوچه برغاني به مقدار لازم
تخم مرغ آب پز 1 عدد براي هر کوفته (در صورت تمايل)
روش تهيه:

ابتدا برنج را به مدت دو ساعت با مقداري آب و نمک خيس کنيد. سپس در ظرف مناسبي آب بريزيد. وقتي جوش آمد برنج را به اندازه يکي دو جوش بجوشانيد و در آبکش ريخته تا آب آن کاملاً برود و تقريباً خشک شود. سبزي را پس از تميز کردن خرد نماييد و روي پارچه پهن کرده تا کاملاً خشک شود. سپس گوشت، سبزي و برنج را مخلوط کنيد و تخم مرغ ها را اضافه نماييد. باقلا، سبزي خشک، نمک، فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنيد و ورز دهيد تا حالت چسبندگي پيدا کند. از مواد به اندازه يک نارنگي برداريد و در دستتان گرد کنيد. وسط هر کوفته چند عدد آلوچه برغاني قرار دهيد. در يک سيني بچينيد و يک ساعت در يخچال قرار دهيد. پيازها را به طور يکدست خرد و در روغن سرخ کنيد. کمي نمک و زردچوبه اضافه کنيد و حدود يک ليتر آب روي آن بريزيد. آب که جوش آمد شعله گاز را کم کرده کوفته ها را داخل آب در يک رديف و با فاصله بچينيد. به اين ترتيب کوفته ها پس از پخته شدن به هم نمي چسبد. در قابلمه را نيمه باز گذاشته و با حرارت ملايم کوفته ها را بپزيد تا آب آن تقريباً تبخير شود و کمي آب ته قابلمه بماند. حرارت را کم کنيد و روي در قابلمه دم کني قرار دهيد تا کوفته ها دم بکشند.


نکته:

بهتر است مقدار ترخان و مرزه بيشتر از سبزي هاي ديگر باشد.
هنگام دم کردن کوفته ها بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنيد.
مي توانيد برنج را نجوشانيد و پس از خيس کردن در آبکش بريزيد تا آّب آن کاملاً برود. سپس با بقيه مواد مخلوط کنيد، در اين صورت زمان پخت کوفته بيشتر خواهد بود.
سبزي خردشده کوفته نبايد خيس باشد.
 
بالا