• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

گردشگری در کانادا

Nicol

متخصص بخش گردشگری
جغرافيا:کانادا، دومین کشور بزرگ دنیا با ۹،۲۱۵،۴۳۰ کیلومتر مربع وسعت است و از مجموعه ۱۰ استان و ۳سرزمين و در ۵ منطقه اصلی به نامهای Atlantic, Central, Noth, Prairies و West Coast تشکيل گشته است. فرهنگ و جمعيت هر يک از اين بخشها متفاوت و نمايانگر تصويری متفاوت از اين کشور پهناور ميباشند
۱-۱- Atlantic- منطقه آتلانتيک ازمجوعه استانهای Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island و New Founland & Lanrador تشکيل گشته است. ماهيگيري،‌ کشاورزی، جنگلداری، استخراج معدن و توريست از مهمترين فعاليت های اين منطقه به شمار ميروند.
۲-۱- کانادای مرکزی يا Central Canada: از مجموعه استانهای Ontario و Quebec تشکيل گشته است. اين منطقه پرجمعيت ترين ناحيه در کشور کانادا است. انتاريو و کبک مجموعا بيشتر از ۴/۳ کل محصولات کانادا را توليد ميکنند.
۳-۱- Prairies: از مجموعه استانهای Manitoba، Saskatchwan و Alberta تشکيل گشته است. بیشتر زمینهای این ناحیه صاف و بارور میباشند و برای کشاورزی ایده آل هستند. همچنین این زمینها غنی از منابع انرژی میباشند. این منطقه از کوههای راکی آغاز شده و در غرب آلبرتا به پایان میرسد. سلسله جبال راکی شامل بلندترین قلل آمریکای شمالی میباشند.
۴-۱- سواحل غربی یا West Coast: استان British Columbia به دلیل دامنه ها و جنگل های بسار زببایش مشهور میباشد. منابع طبیعی این استان از قبیل چوب و ماهیگیری برای اقتصاد کشور بسیار مهم میباشد. ميوه کاری و توريسم از ديگر فعاليتهای مهم اين استان ميباشد.
۵-۱- منطقه شمال یا North: این منطقه از مجموعه سه سرزمین کانادا تشکیل میشود. Yokun, Northwest Territoriesو Nunavut. این منطقه ۳/۱ زمینهای کانادا را تشکیل میدهد. از منابع مهم این منطقه میتوان به نفت، گاز طبیعی، طلا، روی و سرب میباشد.

.مسافت: واحد اندازه گیری مسافت در کانادا کيلومتر ميباشد. کانادا بيشتر از ۷۰۰۰ کيلومتر پهنا دارد. سفر زمینی از هاليفاکس تا ونکوور حدود ۷ روز به طول ميکشد و اين در حالی است که همين مسير به صورت هوايی حدود ۷ ساعت به طول می انجامد.

جمعيت: جمعيت کانادا بر طبق آخرين گزارش اداره آمار کانادا، ۳۱,۴۹۹,۵۶۰ نفر است. حدود ۸۰٪ مردم کانادا در شهرهایی که کمتر از ۲۵۰ کیلومتر تا مرزهای آمریکا فاصله دارند زندگی میکنند.

پایتخت: شهر اتاوا پایتخت کشور کانادا بوده و حدود ۱ میلیون نفر جمعیت دارد. پرجمعیت ترین شهر کانادا تورنتو میباشد که جمعیت تورنتو بزرگ GTA حدود ۴.۴ میلیون نفراست. شهرهای مونترال و ونکوور با ۳.۴و ۱.۹ میلیون نفر در رده های بعدی هستند.

جمعيت فرانسوی زبان: فرانسه زبان مادری حدود ۶.۶ ميليون کانادائی است. بيشتر فرانسوي زبانها در استان کبک زندگی ميکنند. اما در حدود ۱ ميليون نفر از آنها در استانهای ديگر کانادا بسر ميبرند. حدود ۷۶ درصد از فرانسوی زبانهای بيرون استان کبک، در استانهای Ontario و New Brunswick زندگی ميکنند. زبان فرانسه یکی از دو زبان رسمی کانادا در کنار انگلیسی میباش
اقتصاد كانادا در يك نگاه:
نرخ بيكاری: ٪۷.۲‌ ماه جولای ۲۰۰۴
نرخ تورم: ٪۲.۵، ماه جون ۲۰۰۴
تغييرات درآمد ناخالص ملی: ٪ ۰.۳ ، ماه می ۲۰۰۴
تغييرات درصد صادرات: ٪ ۱.۵- ،سه ماهه اول سال ۲۰۰۴
تغييرات درصد واردات: ٪ ۰.۱ ، سه ماهه اول سال ۲۰۰۴
درصد سود پايه: ٪ ۳.۷۵ ، جولای ۲۰۰۴
قرض ملی: ۵۱۰،۵۷۶ ميليون دلار سال ۲۰۰۳
تبديل دلار آمريكا به كانادا: ۰.۷۵۶۷، جولای ۲۰۰۴ - خريد دلار آمريكا توسط دلار كانادا


شهر رجاينا مركز استان سسكچوان است. اين شهر با مساحت 118 كيلومتر مربع شانزدهيمن شهر كانادا از نظر وسعت محسوب مي گردد و در جنوب استان سسكچوان بين دو شهر كلگري در استان آلبرتا و وينيپگ در استان منيتوبا قرار داشته و از جنوب به ايالات متحده آمريكا منتهي مي شود. در اين شهر آفتابي، بزرگترين پارك شهري آمريكاي شمالي به نام پارك وسكنا (Wascana) به مساحت 9/3 كيلومتر مربع و در اطراف درياچه وسكنا وجود دارد. تاريخچه بناي اين شهر به يكصد سال پيش باز مي گردد.

جمعيت، نژاد و زبان

جمعيت شهر رجاينا حدود 200000 نفر مي باشد كه 85% آنها را سفيدپوستان، 9% بوميان (سرخپوستان)، 1/5% چيني و 4/5% را ساير نژادها تشكيل مي دهند. زبان رسمي شهر و دانشگاه ها انگليسي است و تقريبا تمامي ساكنان اين شهر با اين زبان تكلم مي كنند.

آب و هوا
رجاينا از آب و هواي سرد و خشك در زمستان و گرم در تابستان برخوردار مي باشد. روزها آسمان اغلب صاف و آفتابي است و اين شهر با برخورداري از 2365 ساعت نور خورشيد، در طول سال از پرآفتاب ترين مراكز استانهاست. ميزان بارندگي 364 ميلي متر در سال است.فصل تابستان حدودا 113 روز است. فصل زمستان از اواسط نوامبر شروع و تا اوايل مارچ ادامه پيدا مي كند. متوسط دماي شهر رجاينا در طول سال بين منفي 22 درجه و مثبت 22 درجه سانتيگراد در زمستان و تابستان متغير است. در فصل زمستان دماي هوا گاه به كمتر از -40 درجه سانتيگراد نيز تنزل پيدا مي كند.

دانشگاه ها
شهر رجاينا داراي دو دانشگاه اصلي مي باشد، دانشگاه رجاينا و دانشگاه بوميان (سرخپوستان) كانادا. دانشگاه رجاينا با داشتن 13000دانشجو داراي مقاطع تحصيلي تاسطح PhD در رشته هاي مهندسي شامل نفت، صنايع، الكترونيك تا علوم پايه، هنر، تربيت بدني و روزنامه نگاري است.دانشگاه بوميان (سرخپوستان) كانادا تنها موسسه آموزش عالي براي بوميان سرخپوست در كانادا محسوب و توسط آنان اداره مي شود. در ضمن در كنار موسسات آموزش عالي فوق الذكر، دوره هاي 2 ساله فني و حرفه اي در مقطع فوق ديپلم، در موسسه تكنولوژي و علوم كاربردي SIAST ارائه مي گردد.

انجمن ايرانيان دانشگاه رجاينا (URIS)

اين انجمن به همت دانشجويان ايراني دانشگاه رجاينا در سال 2004 به منظور استفاده از امكانات دانشگاه رجاينا و ارائه خدمات به دانشجويان ايراني از جمله تازه واردين، تاسيس گرديده است.
اقامت و مسكن
نكات زير در خصوص اقامت و مسكن در رجاينا قابل تذكر و توجه است:
الف: هزينه اقامت در هتل يا متل حدودا بين 50 تا 80 دلار كانادا است.
ب: امكان اقامت كوتاه مدت، به ويژه در بدو ورود، در خوابگاههاي دانشگاه رجاينا با هماهنگي و رزرو قبلي و هزينه كمتر موجود مي باشد.
ج: اقامت بلند مدت در خوابگاه هاي دانشگاه در حال حاضر صرفا جهت دانشجويان مجرد ميسر مي باشد.

د: اقامت بلند مدت غير خوابگاهي كه معمولا كم هزينه ترست به يكي از 3 روش زير امكان پذير است:1- اجاره آپارتمان مستقل كه مبلغ اجاره آن نظر به نوع آپارتمان و تعداد اتاقها بين 400 تا 750 دلار در ماه مي باشد.
2- اجاره خانه يا آپارتمان به طور مشترك با ساير دانشجويان كه غالبا مناسب براي دانشجويان مجرد مي باشد.
3- اقامت و زندگي با يك خانواده كانادايي يا Board & Room كه در اين شيوه غذا و بعضي از هزينه هاي ديگر مربوط به سكونت در مبلغ اجاره منظور مي گردد و با اين حال براي دانشجويان مجرد مقرون به صرفه است. جهت كسب آگاهي به سايت اينترنتي فوق (بند 2) مراجعه فرماييد.

تذكر: ساير هزينه هاي مربوط به مسكن شامل هزينه برق، تلفن، اينترنت و تلويزين است كه مي بايست به اجاره بها اضافه شوند. متوسط مجموع هزينه هاي مربوط به اين تسهيلات براي يك آپارتمان مستقل بين 90 تا 150 دلار مي باشد.

رفت و آمد درون شهري و گواهينامه رانندگي

سيستم حمل و نقل عمومي شهر رجاينا شامل اتوبوس و تاكسي تلفني است و نظر به زمستانهاي سرد و طولاني، توصيه مي گردد حتي الامكان محل سكونت نزديك دانشگاه انتخاب گردد در غير اين صورت خريد اتومبيل شخصي ضروريست. نوع دست دوم اتومبيل سواري را مي توان با قيمت 2 تا 3 هزار دلار تهيه نمود (البته هزينه هاي مربوط به اتومبيل را فرموش نكنيم). دانشجويان خارجي در اين شهر با داشتن گواهينامه بين المللي مي توانند بدون نياز به اخذ گواهينامه كانادايي در طول زمان اشتغال به تحصيل، مبادرت به رانندگي نمايند.

كتابخانه عمومي
به عنوان يكي از 10 كتابخانه عومي برتر در آمريكاي شمالي، كتابخانه رجاينا با داشتن 9 شعبه در سراسر شهر داراي منابع غني و وسيع كتب، اطلاعات و امكانات سمعي و بصري است.

افتتاح حساب بانكي
افتتاح حساب در كليه بانكها امكان پذير است. عمده ترين اين بانكها بانك سلطنتي كانادا (RBC) و بانك تجارت كانادا (CIBC) مي باشند. افتتاح حساب تنها با مراجعه شخصي به بانك، در مدتي كوتاه قابل انجام است. پس از افتتاح حساب و اخذ كارت ويژه مشتري يا Debit Card امكان خريد در فروشگاه ها و پرداخت تمامي قبضها يا رسيدها بدون نياز به حمل پول فراهم مي گردد. كارتهاي اعتباري نظير Visa و Master Card را مي توان به ترتيب از طريق بانك باز كننده حساب و يا ساير موسسات اعتباري نظير موسسه مالي President Choice تهيه نمود.

مواد غذايي و مايحتاج زندگي
مراكز خريد به صورت فروشگاه هاي زنجيره اي مي باشند. عمده ترين و مناسبترين اين فروشگاه ها به لحاظ هزينه عبارتند از: Superstore، Extra Food و Wal Mart. همچنين شهر رجاينا داراي تعدادي فروشگاه مواد غذايي شرقي از جمله گوشت ذبح اسلامي مي باشد. فروشگاه هاي Superstore و Astra ارائه كننده انواع فرآورده هاي گوشتي ذبح اسلامي مي باشد.

بيمه درماني
كليه افراد مقيم در استان سسكچوان تحت پوشش بيمه رايگان خدمات درماني قرار دارند. اين بيمه شامل پرداخت حق ويزيت پزشك (خانواده يا متخصص)، هزينه هاي آزمايشگاه و بيمارستان مي گردد. هزينه هاي مربوط به دارو و خدمات دندانپزشكي و چشم پزشكي از اين پوشش مستثني مي باشند. براي اين منظور مي توان از بيمه هاي تكميلي ارائه شده توسط دانشگاه و يا ساير شركتهاي بيمه استفاده نمود.

مدرسه ايراني
اين شهر داراي مدرسه ايراني به فرم مدارس رسمي موجود در بعضي از شهرهاي بزرگ كانادا نمي باشد. تنها يك كلاس آموزش زبان فارسي به صورت هفتگي در يكي از مدارس برگزار مي گردد.

ساير نكات و توصيه هاي مهم
- در حال حاضر دانشجويان خارجي مجاز به كار خارج از محيط دانشگاه نمي باشند.
- سيستم برق كانادا 110 ولتي است.
- جهت انجام خدمات كنسولي احتمالي (تمديد گذرنامه، تمديد ويزا و غيره) تهيه و به همراه آوردن مدارك ذيل به ويژه براي دانشجويان غير بورسيه، توصيه مي گردد:
1- اصل و ترجمه رسمي شناسنامه
2- ترجمه رسمي سند ازدواج
3- اصل و ترجمه رسمي گواهينامه پايان خدمت يا معافيت سربازي
4- اصل و ترجمه رسمي كليه مدارك تحصيلي
5- ترجمه رسمي گواهي عدم سو پيشينه



st11michels-cathedral.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
شهر ساسكاتون در استان ساسكاچوان واقع شده است. اين استان در دو طرف با استانهاي آلبرتا و مانيتوبا هم مرز است. اين استان در قسمت مرکزي کانادا قرار گرفته و کمتر از یک میلیون جمعیت داشته و وسعت آن کمی بیشتر از دو برابر استان خراسان است.
دانشگاه ساسكاچوان در شهر ساسكاتون واقع شده و حدود 25000 دانشجو در مقاطع مختلف داشته و یکی از دانشگاههای معتبر کانادا خصوصا در رشته های مربوط به کشاورزی و دامپزشکی محسوب می شود.

ورود به ساسکاتون
ورود به شهر ساسکاتون به طور مستقیم از خارج از کشور کانادا امکانپذیر نیست (البته از طریق آمریکا پرواز مستقیم دارد). دانشجویان ایرانی معمولا از طریق شهرهای تورنتو، کلگری مونترال و ونکوور به ساسکاتون پرواز می کنند. مسافت پرواز از تورنتو به ساسکاتون به طور مستقیم حدود 3.5 ساعت و از کلگری حدود یک ساعت می باشد. دانشجویان ایرانی در صورتی که بتوانند قبل از ورود به ساسکاتون با یکی از ایرانیان مقیم این شهر تماس برقرار کرده و هماهنگی لازم را برای استقبال در فرودگاه بنمایند، بسیار مفید خواهد بود.
برای این کار می توانید با دفتر دانشجویان خارجی ( ISO ) دانشگاه تماس گرفته و اطلاعات تماس مسئول انجمن دانشجویان ایرانی دانشگاه را گرفت. دانشجویان ایرانی بسیار مشتاق کمک به هم وطنان خود هستند.

اقامت
اولین مساله مهم در بدو ورود به یک شهر جدید مساله اقامت است. دانشجویان ایرانی که وارد ساسکاتون می شوند چند انتخاب برای محل سکونت دارند.
1- زندگی در خوابگاههای داخل دانشگاه:
این خوابگاه ها فقط برای دانشجویان مجرد بوده و به صورت اتاقهای یک نفره و دو نفره می باشد. زندگی در این خوابگاهها همراه با غذا می باشد. اجاره تقریبی این خوابگاهها برای اتاقهای یک نفره 490 دلار در ماه و برای اتقهای دو نفره 440 دلار در ماه ( سال 2005) می باشد.

2- زندگی در آپارتمانهای دانشگاه:

دانشگاه ساسکاچوان چهار ساختمان بلند تحت عنوان منطقه مسکونی دانشگاه دارد که حدودا 15 دقیقه تا دانشگاه پیاده فاصله است. یکی از ساختمانها متعلق به خانواده های بچه دار ( آپارتمانهای دو خوابه) یکی متعلق به مجردها ( یک سوئیت برای شش نفر با اتاقهای جداگانه و سرویس مشترک) و دو ساختمان متعلق به خانواده های دو نفره (آپارتمانهای یک خوابه و دو خوابه) می باشد.
اجاره تقریبی این آپارتمانها در حدود 635 دلار برای دو خوابه 530 دلار برای یک خوابه است. برای سوئیت شش نفره حدود 300 دلار برای هر شخص می باشد.

3- زندگی در خارج از دانشگاه:
آپارتمانها و منازل زیادی در اطراف دانشگاه برای اجاره وجود دارد. مبلغ تقریبی اجاره برای یک واحد یک خوابه حدود 400 دلار و برای دو خوابه حدود 500 دلار مي باشد. این آپارتمانها معمولا مبله نیستند. کلیه محل های مسکونی در شهر و دانشگاه دارای اجاق و یخچال و لباسشویی می باشند.

برای اجاره آپارتمان در شهر بايد توجه كرد كه که مناطق غربی شهر محل مناسبی برای سکونت نیست

رفت و آمد
شهر ساسکاتون دارای سیستم اتوبوسرانی نسبتا مناسبی می باشد. اتوبوسهای مختلفی در ساعات متفاوت روز به دانشگاه رفت و آمد می کنند. بلیط اتوبوس را می توان به صورت تکی، کارت هفتگی و کارت ماهانه خریداری نمود. در این شهر تاکسی آزاد وجود ندارد و فقط تاکسی تلفنی در دسترس می باشد. استفاده از دوچرخه در تابستان نیز بسیار معمول است.
Tourism Saskatoon – Transportation

خرید مراکز خرید در مناطق مختلف شهر قرار گرفته اند. عمده ترین خیابان تجاری شهر خیابان هشتم می باشد که مراکز خرید عمده در آن قرار دارند. فروشگاه های مواد غذایی نیز عمدتا در این خیابان قرار دارند. هیچ فروشگاه ایرانی در این شهر وجود ندارد.

آب و هوا

شرایط آب و هوایی در ساسکاچوان و بطور کلی در مرکز کانادا که صحرای حاصلخیزی به وسعت چندین برابر ایران می باشد به دو فصل زمستان و تابستان تقسیم می شود. بهار و پاییز بسیار کوتاه است. زمستان تقریبا شش تا هشت ماه از سال را در بر میگیرد. در فصل زمستان دمای متوسط هوا حدود 25 درجه زیر صفر است و گاهی اوقات به حدود 40 تا 45 درجه زیر صفر هم می رسد. در تمام طول زمستان زمین پوشیده از برف و یخ بندان است. اما با توجه به سیستم حرارتی مناسب در منازل زمستان در این شهر آزاردهنده نمی باشد.
تابستان در ساسکاتون بسیار زیبا و دل انگیز است. دمای متوسط هوا در تابستان 15 درجه و گاهی اوقات به مدت فقط چند روز به حدود 30 درجه میرسد. در تابستان فضای سبز شهر و فضای اطراف رودخانه ساسکاچوان جنوبی که از مرکز شهر می گذرد بسیار زیبا و جذاب می باشد.




humber-river.jpg



آبشار نياگارا يکي از معروف ترين و زيباترين آبشارهاي جهان است. نواحي پيراموني اين آبشار، به اندازه اي سرسبز و زيبا هستند که با وجود اجراي چندين پروژه عمراني در منطقه نياگارا، باز هم امکان تبديل به يکي از زيباترين مکان هاي توريستي دنيا را دارد.
r203-2.jpg

تورنتو
تورنتو شهري در آمريکاي شمالي در کشور سردسير کانادا که پايتخت استان انتاريو به شمار مي آيد. تورنتو بزرگترين شهرکانادا است که به همراه حومه آن حدود 4 ميليون و پانصد هزار نفر جمعيت دارد. طولاني ترين خيابان دنيا به نام خيابان يانگ در تورنتو قرار دارد که از کنار درياچه انتاريو آغاز شده و به سمت شمال ادامه مي يابد.
اين شهر از جنوب به درياچه انتاريو محدود است. آبشار عظيم نياگارا در 150 کيلومتري اين شهر قرار دارد و به درياچه انتاريو مي ريزد. آب اين درياچه از طريق يک رودخانه ديگر که از قسمت 1000 جزيره اين درياچه آغاز مي شود به اقيانوس اطلس ريخته مي شود.
بر خلاف تابستان بسيار زيبا، تورنتو زمستاني سرد و طولاني دارد. بافت جمعيتي تورنتو به گونه اي است که پس از ايتاليايي ها، بزرگترين اقليتي که در اين شهر زندگي مي کنند، چيني ها هستند. گويا نخستين کانادايي هاي چيني تبار حدود 120 سال پيش براي ساخت راه آهن به اين کشور آمدند. پس از چيني ها هنديها پرجمعيت ترين گروه را در تورنتو تشکيل مي دهند. از 5 يا 6 سال گذشته ايراني ها به پنجمين اقليت تورنتو تبديل شده اندکه بيشتر آنها افراد جوان با تحصيلات بالا هستند.

r203-3.jpg

حرکت به سمت آبشار
از تورنتو تا آبشار حدود يک ساعت و نيم راه است.قايق هايي آنجا است که به گردشگران کرايه مي دهند تا با تمام وجود بتوانند هيجان و زيبايي آبشار را حس کنند.. سوار اين قايق هاي نياگارايي شديم. گويا اولين کسي که جرات کرده با قايقش به جنگ آبهاي نياگارا برود زني 60 ساله بوده که در دهه 1950 اين کار را انجام داده و زنده هم مانده است. تا دلتان بخواهد وسيله بازي آنجا است تا گردشگران و مسافران در کنار ديدن نياگارا حوصله شان سر نرود. به ويژه وسايل بازي هوايي که نماهايي زيبا از آبشار را به ديدگان مي آورد.
جمعيت براي ديدن زيباترين آبشار دنيا هجوم آورده و مشغول عکس گرفتن هستند. در اينجا هرچه دلتان بخواهد، امکان براي تفريح و لذت بردن از طبيعت وجود دارد.
بخشي از آبشار نياگارا در خاک امريکا است و بخشي ديگر از آن در خاک کانادا و اگر روبه روي آبشار کانادا بايستي، آبشار امريکا و خاک آنجا را مي تواني ببيني. البته آبشار امريکا آنقدر کوچک است که توجه کسي را جلب نمي کند و بيشتر امريکايي ها نيز براي ديدن آبشار نياگارا به کانادا مي آيند. پلي به اسم رنگين کمانRainbow bridge دو کشور را به هم متصل مي کند.
آبشار نياگارا عظمتي فوق العاده دارد. مي توان ساعت ها به آن خيره ماند و خسته نشد و حتي گذر زمان را هم نفهميد. آنجا معمولا هوا براي گردشگران خوب است و مي توان سنگهاي عظيمي را که آب از رويشان به پايين مي ريزد ديد اما ذرات آب کمتر اجازه مي دهد که طرف کانادايي آبشار را از خاک امريکاکه در واقع زيباتر هم است، مشاهده کرد.
نياگارا يکي از مناظر طبيعي دنيا است که اسم و رسمش براي بسياري از گردشگران حرفه اي است.

ويژگي هاي طبيعي آبشار
آبشار نياگارا از فرو ريختن رودخانه اي که از شمال ايالت نيويورک آمريکا به طرف جنوب ايالت اونتاريو در کانادا در جريان است پديد مي آيد. حجم آب رودخانه و عرض آن با رودخانه کارون در ايران تقريبا قابل مقايسه است. رودخانه در واقع مرز ميان امريکا و کانادا است.
آبشار از سه قسمت تشکيل شده است. يک قسمت کوچکتر که حدود 500 متر با قسمت اصلي فاصله دارد. درقسمت اصلي، رودخانه دو شاخه مي شود و جزيره زيبايي به نام Goat island در ميان آن ديده مي شود. سر انجام، دو آبشار متصل به هم با زاويه تقريبي 90 درجه پديد مي آيد. ارتفاع آبشار در اين قسمت 55 متر است. بيشتر آبهايي که از اين ارتفاع فرو مي ريزند به صورت پودر درآمده و دوباره به هوا باز مي گردند. آنچه اين آبشار را منحصر به فرد کرده حجم آبي است که از اين ارتفاع فرو مي ريزد.
در هر دو طرف رودخانه ساختمانهاي بلند و ساحل زيبايي براي تماشاي آبشار ساخته اند و گردشگران زيادي در کنار اين ساحل با دوربين و بدون دوربين به تماشاي آبشار نشسته اند.
در کنار تماشاي آبشار از ساحل، دو محل نيز در زير ابشار براي ديدن آن وجود دارد که يک محل مربوط به کانادا و ديگري مربوط به امريکا است و براي ورود به آن ها بايد بليت تهيه کرد.
در نزديکي آبشار در ايالت اونتاريو شهري به نام Niagara on the lake وجود دارد که در قرن نوزدهم تفرجگاه ييلاقي اشراف بوده است و امروزه اين شهر مورد توجه گردشگران زيادي قرار دارد. فروشگاههاي اين منطقه محلي براي حضور دايمي گردشگران است.
با پهناي ۳۲۳ متر و ارتفاع ۵۷ متر، هر ثانيه حدود شصت هزار ليتر آب از اين آبشار به پايين سرازير مي شود. علاوه بر زيبايي شگفت انگيز، اين جريان آب، يکي از اصلي ترين منابع توليد برق منطقه نيز به شمار مي آيد.
r203-4.jpg
آبشار چه زماني به وجود آمد
اين آبشار در پايان آخرين دوره يخبندان، ذوب تدريجي و سرريز شدن يک درياچه منجمد باستاني روي معبر سنگي که ميان اين درياچه و درياچه انتاريوي کنوني وجود داشته، پا به عرصه وجود گذاشته است.
در طي هزاره ها، درياچه پشت آبشار کوچک و کوچکتر شده و جاي خود را به درياچه Erie کنوني داده است. فرسايش طبيعي بر اثر فشار آب چندين کيلومتر محل آبشار را به عقب برده و به جاي کنوني اش رسانده است.
اين مجموعه آبشار در سال 1604 توسط گروه اکتشافي فرانسوي به رهبري Samuel de Champlain (جغرافي دان، طراح و مکتشف فرانسوي که بنيانگزار کبک(Quebec) نيز ناميده مي شود)، کشف و ثبت شد. پيش از آن سرخپوستان منطقه قرن ها به وجود اين آبشار آگاه بوده و آن را مکاني مقدس مي دانستند.
صداي مهيب رعد آساي آبشار در آن زمان موجب شده بود سرخپوستان آن را محل زندگي خداي رعد بدانند و مراسمي براي بزرگداشت اين خدا در اين مکان برپا کنند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
شهر شربروك در شمال شرقي استان كبك در كشور كانادا واقع شده است يكي از پنج شهر مهم استان كبك به شمار مي رود. اين شهر در 147 كيلومتري شهر مونترال و 237 كيلومتري شهر كبك (مركز استان)، قرار گرفته است. دسترسي به اين شهر از طريق اتوبان 10 از مونترال و اتوبان 20 و 55 از طريق شهر كبك امكان پذير است.

آب و هوا
از لحاظ آب و هوا حدود 5 ماه سال هوا سرد و همراه بارش برف مي باشد كه گاهي دماي آن تا حدود منفي 40 درجه سانتيگراد نيز مي رسد ولي در ساير فصول سال هواي بسيار مطبوع و محيط سرسبز و زيبا در اين شهر ديده مي شود.
فرودگاه و جمل و نقل داخل شهري
نزديكترين فرودگاه بين المللي به اين شهر فرودگاه هاي شهر مونترال است. مسافرين زميني از طريق اتوبوس مي توانند به اين شهر سفر كنند. از لحاظ وسايل نقليه جمعي داخل شهر يك شركت اتوبوسراني كل شهر و شهركهاي اطراف شربروك را پوشش مي دهد. به علاوه تاكسي رانيهايي نيز در شهر فعاليت مي كنند.

بافت جمعيتي
شهر شربروك حدود 150 هزار نفر جمعيت دارد كه عمدتا از مردم خود استان كبك هستند. البته مهاجريني نيز از كشورهاي اروپايي، آسيايي و آفريقايي در اين شهر به چشم مي خورند كه اكثرا از كشورهاي چين، افغانستان و كشورهاي عربي مي باشند. تعداد محدودي مسلمان و ايراني در اين شهر زندگي مي كنند كه براي خود يك مسجد كوچك و يك فروشگاه كوچك كه مواد غذايي حلال عرضه مي كند دارند.

زبان
بيشتر مردم شهر شربروك به زبان فرانسه صحبت مي كنند.
دانشگاه شربروك و دانشگاه بيشابس
دانشگاه شربروك كه با حدود 40 هزار دانشجو يكي از دانشگاه هاي معتبر استان كبك و كشور كانادا مي باشد، در شهر شربروك واقع شده است. زبان رسمي اين دانشگاه فرانسه بوده و در عمده رشته هاي مرسوم تحصيلي تا سطح دكتري فعاليت دارد. به لحاظ حضور دانشجويان بين المللي، در اين دانشگاه به نسبت دانشگاه هاي شهر مونترال و ديگر استانهاي كانادا، دانشجويان بين المللي كمتري در اين دانشگاه به چشم مي خورد. بيشتر دانشجويان خارجي در اين دانشگاه از كشورهاي عربي هستند كه به زبان فرانسه نيز صحبت مي كنند. دانشجوياني از كشورهاي اروپايي، چين و ايران نيز كم و بيش در اين دانشگاه مشغول به تحصيل مي باشند. تعداد دانشجويان ايراني در دانشگاه شربروك (بورسيه و غير بورسيه) كمتر از 30 نفر مي باشد.
دانشگاه ديگري به نام Bishobs در شهر كوچك Lenox Ville در حدود 10 كيلومتري شربروك قرار دارد و زبان رسمي آن انگليسي مي باشد كه بيشتر در رشته هاي غير مهندسي و در سطح كارشناسي و كارشناسي ارشد فعاليت دارد.
مدارس انگليسي زبان
دو مدرسه ابتدايي به زبان انگليسي در اين شهر وجود دارد كه يكي در مركز شهر شربروك و ديگري در شهرك Lenox Ville واقع شده است. و يك دبيرستان و يك كالج انگليسي زبان نيز در شهرك Lenox Ville وجود دارد. ساير مدارس و كالج ها در اين شهر به زبان فرانسه اداره مي شوند.



alberta.jpg



شهر ادمونتون (Edmonton) مركز استان آلبرتا (Alberta) مي باشد. استان آلبرتا در سال 2005 ميلادي صدمين سال استان شدن خود را جشن گرفت. اين استان با حدود 3 ميليون جمعيت بين استانهاي بريتيش كلمبيا (British Columbia) و ساسكاچوان (Saskatchewan) واقع شده است. شهرت اين استان عمدتا به خاطر وجود ذخاير عظيم نفتي است كه علاوه بر رشد فزاينده صنعتي موجب افزايش قابل توجه منابع مالي اين استان شده است؛ تا حدي كه آلبرتا در چند ساله اخير با اضافه بودجه روبرو بوده است. همچنين ماليات بر خريد كه در ساير استانهاي كانادا بين 14 تا 15 درصد است در آلبرتا فقط 7 درصد است.
علاوه بر منابع نفتي، آلبرتا به خاطر توليد محصولات متعدد زراعي و دامي و جاذبه هاي چشم نواز طبيعي نيز شناخته شده است. Banff National Park اولين پارك ملي كانادا و Jasper National Park در حاشيه كوههاي راكي، از معروفترين جاذبه هاي توريستي آلبرتا و كانادا هستند. مناظر بديع طبيعي و تركيب شگفت آور كوه، جنگل، آب و يخ در اين دو پارك ملي، چشم هر بيننده اي را خيره مي كند.
حدود 70 درصد جمعيت آلبرتا در ادمونتون و كلگري، دو شهر اصلي اين استان متمركز است. ادمونتون با نزديك به يك ميليون نفر جمعيت در حاشيه رود ساسكاچوان شمالي (North Saskatchewan River) قرار دارد. دو طرف رود به شعاع چند كيلومتر پوشيده از جنگل، پارك و مسيرهاي متعدد دوچرخه سواري و پياده روي است كه بزرگترين جنگل داخل شهري دنيا را تشكيل مي دهند. زمستان ادمونتون بسيار طولاني، سرد و در عين حال پر آفتاب و تابستان آن معتدل و دلپذير است. ادمونتون از شرق حدود 700 كيلومتر با ساسكاتون (Saskatoon) از غرب حدود 300 كيلومتر با Jasper و حدود 1000 كيلومتر با ونكوور و از جنوب حدود 300 كيلومتر با كلگري فاصله دارد. ادمونتون داراي مراكز متعدد آموزش عالي است كه مهمترين آنها دانشگاه آلبرتا مي باشد.

دانشگاه آلبرتا
دانشگاه آلبرتا، واقع در حاشيه جنوبي رود ساسكاچوان شمالي، در سال 2008 ميلادي صدمين سال تاسيس خود را جشن مي گيرد. در اين دانشگاه بيش از 35000 دانشجو در 200 رشته تحصيلي ليسانس و 170 رشته فوق ليسانس و دكترا مشغول به تحصيل هستند. دانشگاه آلبرتا ميزبان حدود 2000 دانشجوي خارجي از 100 كشور دنيا است كه دانشجويان ايراني پس از دانشجويان چيني و هندي بيشترين سهم را به خود اختصاص داده اند. اين دانشگاه در رتبه بنديهاي مختلف همواره يكي از 5 دانشگاه پيشتاز كانادا بوده است.
با بيش از 400 آزمايشگاه تحقيقاتي و به يمن سرمايه گذاريهاي كلان دولتي و خصوصي، دانشگاه آلبرتا يكي از طلايه داران تحقيقات در كانادا است. حجم سرمايه گذاري خارجي براي تحقيقات در اين دانشگاه در سال 2004 بالغ بر 415 ميليون دلار كانادا مي شود. در حال حاضر مركز ملي تحقيقات نانوتكنولوژي كانادا با بودجه 52 ميليون دلاري در اين دانشگاه در حال تاسيس است كه در سال 2006 به بهره برداري مي رسد. كتابخانه دانشگاه آلبرتا نيز با بيش از 6 ميليون كتاب و اشتراك الكترونيكي 13000نشريه، بيشترين سرانه كتاب براي هر دانشجو را در بين دانشگاه هاي كانادا داراست.

نكاتي چند براي دانشجويان جديد

فرودگاه
فرودگاه ادمونتون در جنوب شهر و در خارج از آن واقع است. براي انتقال از فرودگاه به داخل شهر، علاوه بر تاكسي از سرويس Sky Shuttle نيز مي توان استفاده كرد. اتوبوسهاي Sky Shuttle از فرودگاه به هتلهاي اصلي شهر و همچنين دانشگاه آلبرتا سرويس مرتب و پيوسته دارند. كرايه Sky Shuttle براي هر نفر 13 دلار است.

اسكان
اكثر دانشجويان ايراني دانشگاه آلبرتا از امكانات اقامتي دانشگاه استفاده مي كنند و دانشگاه داراي تعداد زيادي خوابگاه در داخل محوطه دانشگاه (Lister Hall, Hub Mall, Newton,…) براي دانشجويان مجرد و متاهل بدون فرزند و يك مجتمع مسكوني در خارج دانشگاه (Michener Park) براي دانشجويان متاهل (بدون فرزند يا با فرزند) است.
Michener Park محيطي گرم، صميمي و مناسب براي خانواده هاست و تعداد زيادي از خانواده هاي ايراني دانشجو در اين مجتمع ساكن هستند. دانشجويان مي توانند قبل از آمدن به كانادا درخواست مسكن را به صورت اينترنتي تكميل كنند.
دانشگاه همچنين تعدادي خوابگاه و سوئيت براي اسكان موقت (كوتاه مدت) در نظر گرفته است.گزينه ديگر براي مسكن، استفاده از منازل موجود براي اجاره در سطح شهر است.توصيه اكيد مي شود كه دانشجويان قبل از عزيمت به كانادا از طريق دفتر نمايندگي يا تماس با دانشجويان تمهيدات لازم را حداقل براي اسكان موقت بيانديشند.

مركز دانشجويان خارجي در دانشگاه
در دانشگاه مركزي به نام International Centre براي راهنمايي دانشجويان خارجي در نظر گرفته شده است. در اين مركز دانشجويان مي توانند كليه اطلاعات مورد نياز و پاسخ به سوالات خود را بيابند. مجددا توصيه مي شود دانشجويان محترم در اولين فرصت به اين مركز مراجعه و ضمن معرفي خود كتابچه اطلاعاتي دانشجويان خارجي (International Student Handbook) و ساير اطلاعاتي را كه معمولا براي دانشجويان جديد تهيه مي شود دريافت كنند. در طول دوران تحصيل نيز اين مركز مكان مناسبي براي پاسخگويي به سوالات دانشجويان و راهنمايي ايشان است.

حمل و نقل
سيستم حمل و نقل شهري ادمونتون شامل مترو (معروف به LRT) و خطوط اتوبوسراني است. مترو دانشگاه را به مركز شهر (Downtown) و شمال شهر متصل مي كند. تعداد نزديك به 20 سرويس اتوبوس نيز از دانشگاه به نقاط مختلف شهر از قبيل مركز شهر و مراكز عمده خريد برقرار است. براي استفاده از مترو و اتوبوس مي توان از كارت تردد ماهيانه (Buss Pass به مبلغ 54 دلار) يا بليط (در دفترچه هاي 10 تايي به مبلغ 16 دلار) استفاده كرد.

خدمات درماني
كليه افرادي كه قصد اقامت بيش از يك سال در آلبرتا را دارند مي توانند از بيمه دولتي آلبرتا Alberta Health Care استفاده كنند. اين بيمه كليه خدمات درماني (به جز هزينه دارو، دندانپزشكي و آمبولانس) را پوشش مي دهد. مبلغ اين بيمه 88 دلار در ماه براي خانواده است. علاوه بر اين دانشگاه بيمه تكميلي براي دانشجويان تحصيلات تكميلي در نظر گرفته است كه درصدي از هزينه هاي دارو، دندانپزشكي و آمبولانس را پوشش مي دهد. دانشجويان مي توانند براي استفاده از خدمات درماني و تهيه دارو به كلينيك دانشگاه و داروخانه در ساختمان (SUB: Student Union Building) مراجعه كنند.

تلفن
تنها ارائه دهنده سرويس تلفن در استان آلبرتا شركت Telus است. براي خريد سرويس تلفن دانشجويان مي توانند به سايت اين شركت (telus.com) مراجعه و يا با دفاتر اين شركت در سطح شهر تماس بگيرند. هزينه تلفن داخل شهري ثابت و در حال حاضر 26 دلار و 12 سنت در ماه است.
براي تماس با خارج از شهر و ايران مي توان از كارت تلفن يا سرويسهاي تلفن راه دور استفاده كرد.



alberta3.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
شهر مونترال با داشتن حدود 2/5 ميليون نفر جمعيت دومين شهر كانادا بعد از تورنتو مي باشد. در اين شهر 4 دانشگاه وجود دارد كه عبارتند از دانشگاه مك گيل، مونترال، كنكورديا و ET3. زبان رسمي دانشگاه هاي مك گيل و كنكورديا انگليسي و در دو دانشگاه ديگر زبان رسمي فرانسوي مي باشد.

زبان
زبان رسمي شهر مونترال فرانسوي مي باشد؛ ليكن در تمام دانشگاه ها و ادارات و سازمانهاي دولتي و فروشگاه ها به دوزبان فرانسه و انگليسي پاسخگو بوده و خدمات را ارائه مي كنند؛ به طوريكه هر شخصي با تكلم به زبان انگليسي مشكلي براي انجام امور نخواهد داشت.

آب و هوا
شهر مونترال در زمستان بسيار سرد و در تابستان بسيار گرم است به طوريكه در زمستان برودت هوا به 40 درجه سانتيگراد زير صفر(با درنظر گرفتن جريان باد) و در تابستان تا حدود 40 رجه سانتيگراد بالاي صفر با رطوبت بالا مي رسد. زمستان تقريبا از اكتبر شروع و تا آوريل ادامه دارد. در در واقع اين شهر بيش از دو ماه فصل بهار ندارد كه آن هم در بيشتر روزها باران مي بارد.

محل اقامت
براي دانشجويان مجرد بيشتر خوابگاه دانشگاه ها توصيه مي شود و مي توان تقريبا از 4 الي 5 ماه قبل از آمدن از طريق اينترنت خوابگاه دانشگاه را رزرو نمود كه هم قيمت آن ارزان است و معمولا نزديك دانشگاه ها مي باشد. ولي در مورد افراد متاهل امكان گرفتن خوابگاه نيست چون معمولا خوابگاه ها به صورت مجردي مي باشد.
براي افراد متاهل توصيه مي گردد قبل از آمدن از طريق دوستان و يا از طريق اينترنت جاهاي ارزان قيمت مانند Bed & Breakfast كه تقريبا قيمت مناسبي دارند جهت اسكان كوقت در نظر گرفته شود . سپس با كمك دوستان و روزنامه و يا سايتهاي مخصوص كه در دانشگاه ها موجود است آپراتمان مورد نظر خود را پيدا كنند.
قيمت آپارتمان بدون اتاق (½ 2) حدود 500 الي 600 دلار مي باشد. آپارتمان يك اتاق خوابه (½ 3) حدود 700 الي 900 دلار و آپارتمان دو خوابه (½ 4) حدود 800 دلار به بالا مي باشد كه بستگي به امكانات مختلف دارد.
مدت اجاره معمولا يكساله بوده ولي مي توان بر حسب ضرورت آن را Sublet نمود؛ يعني به فرد ديگري آن را اجاره داد. لازم به ذكر است قيمتهاي فوق بدون اثاثيه بوده ولي تمام آپارتمانها داراي يخچال و اجاق لباسشويي و خشك كن نيز در تمام ساختمانها در يك جاي مخصوص قرار دارد كه ساكنين كل آپارتمان با پرداخت مقداري پول مي توانند از آن استفاده كنند.
هزينه برق و سيستم گرم كننده نيز به مبالغ اجاره بالا اضافه مي گردد و همچنين هزينه تلفن ماهيانه حدود 26 دلار براي داخل شهر بوده كه براي خارج پهر مونترال استفاده از كارتهاي مخصوص توصيه مي گردد.

رفت و آمد شهري
ارزانترين وسيله جهت تردد در شهر اتوبوس و مترو مي باشد كه قيمت بليط براي يكنفر 2/5 دلار و در صورت پيش خريد بليط براي يك ماه حدود 60 دلار مي باشد.
استفاده از تاكسي توصيه نمي گردد ولي هزينه آن حدود 20 دلار براي مسافت هاي كم مي باشد.

بازكردن حساب بانكي
در شهر مونترال تقريبا در تمام بانكها مي توان افتتاح حساب نمود. ولي براي بازكردن حساب در رويال بانك با داشتن اجاره نامه رسمي مدت يك هفته زمان نياز دارد. در ديگز بانكها مانند بانك مونترال و غيره نيازي به اجاره نامه رسمي و يا زمان ييك هفته اي نيست.
بانكها پس از افتتاح حساب كارت مخصوص به مشتري ارائه مي نمايندكه با آن كارت در كليه فروشگاه ها جهت خريد و يا ساير موارد كه احتياج به پول باشد نياز خود را برطرف مي نمايد و نيازي به حمل پول نيست.
اخذ كارتهاي اعتباري مانند Master و Visa معمولا حدود 5 الي 6 ماه از طريق همان بانكهاي بازكننده حساب نياز به زمان دارد.

بيمه درماني و دارو
معمولا تمام دانشگاه ها مستقيما جهت بيمه نمودن دانشجويان اقدام مي نمايند؛ ليكن دانشجويان متاهل براي بيمه نمودن همسر و فرزندان خود بايد خودشان راسا اقدام نمايند.
ليست شركتهاي بيمه در قسمت امور ثبت نام دانشجويان موجود مي باشد.
مبلغ بيمه حدود 800 الي 900 دلار براي هر نفر مي باشد. اين بيمه شامل بيمه دندان نمي شود.

نحوه پر كردن فرمهاي مالياتي
لذا جاهاي مخصوصي كه در تلويزين و يا در اينترنت تبليغ مي كند وجود دارد كه با پرداخت حدود 20 الي 30 دلار آن فرمها را پركرده و به اداره ماليات مونترال مي فرستند.

دريافت گواهينامه
در شهر مونترال با داشتن ترجمه گواهينامه معتبر ايراني و با داشتن كارت دانشجويي معتبر مي توان رانندگ
يس نمود و نيازي به گرفتن گواهينامه رانندگي كبك نيست.

گوشت حلال
در تمام نقاط شهر فروشگاه هايي جهت تهيه گوشت و مواد خوراكي حلال وجود دارد و مشكل خاصي در تهيه آن وجود ندارد.

مدرسه ايراني
در شهر مونترال مدرسه اي براي ايرانيان وجود دارد كه از اين لحاظ نيز مشكلي براي فرزندان وجود ندارد ولي مشكل مهد كودك يك مشكل جدي در مونترال است كه گاهي براي ثبت نام در مهد كودك بايستي دو سال در ليست انتظار بود. همچنين مبالغي كه بايد مهد كودك پرداخت نمود از روزي 7 دلار تا 20 دلار متغير مي باشد.

تمديد ويزا
جهت تمديد ويزا هر ساله مي بايستي 700 دلار پرداخت و تمديد گردد. مدارك مورد نياز جهت تمديد در سايت مخصوص اداره مهاجرت كانادا موجود مي باشد.

ويزاي برگشت به كانادا
در صورت خروج از كانادا نياز به گرفتن ويزاي مجدد مي باشد كه از طريق يكي از سفارتخانه هاي خارج از كانادا قابل انجام است كه نزديكترين آن به مونترال سفارت كانادا در نيويورك است.

شهر لث بريج Lethbridge كه از حيث جمعيت، سومين شهر استان آلبرتا محسوب مي شود، با جمعيتي معادل 78000 نفر، يكي از گرمترين و آفتابي ترين شهرهاي كانادا است. اين شهر، كه در حد فاصل 525 كيلومتري جنوب ادمونتون مركز استان آلبرتا و 220 كيلومتري جنوب شهر كلگري واقع شده است، از مناظر و جاذبه هاي طبيعي ويژه اي نيز برخوردار است. در استان آلبرتا، اين شهر بيشتر به خاطر دارا بودن يكي از مهم ترين پلهاي راه آهن كانادا شهرت دارد. اين پل با قدمت 90 سال، در زمان خود مرتفع ترين و طولاني ترين پل راه آهن جهان محسوب مي شده است و هنوز نيز همچنان مهمترين محور ارتباطي راه آهن جنوب آلبرتا به شمار مي رود. گفته مي شود كه آرامش و سكوت فراگير شهر، امنيت بالا و ساكنين آرام و موقر آن لث بريج را مكاني ستودني براي زندگي كرده است.

آب و هوا
هواي اين ناحيه همچون هواي اغلب نواحي جنوبي آلبرتا، خشك است. به همين دليل، تابستانهايش با دماي متوسط 26 درجه قدري سوزان و زمستانهايش با دماي متوسط منهاي 15 درجه معمولا بسيار سرد احساس مي شود. بهار اين شهر، عموما با بارانهاي پي در پي توام است كه گاه باعث دلشوره كشاورزاني مي شود كه چندان مايل به داشتن آب زياد نيستند و پاييز كه با جلوه هاي دلپذيرش گاه چهره اي جادويي و لطيفي به اين شهر مي دهد. آنچه كه درباره هواي لث بريج شهرت دارد بادهاي هميشگي آن است كه موسوم به بادهاي شينوك “Chinook” اند. هر چند اين شهر در زمستان از جمله شهرهاي بسيار سرد كانادا نيست ولي اين بادها به ويژه در زمستان سرماي هوا را تقريبا دوچندان مي كنند. بومي ها به اين بادها عادت ديرينه دارند. اما تاره مهاجرين به زمان نسبتا زيادي نياز دارند تا خود را با اين بادهاي همشيه وزان و گاه خسته كننده سازگار كنند.

اقامت در لث بريج
هر دانشجوي ايراني بهتر است قبل از ورود به كانادا و لث بريج با كسي يا كساني در اين شهر هماهنگي كند. اغلب دانشجويان ايراني ترجيح مي دهند كه خارج از خوابگاه دانشگاه زندگي كنند زيرا براي برخورداري از اين خوابگاه ها بايد مدتي در نوبت انتظار بود. در شهر لث بريج آپارتمان هاي زيادي به چشم نمي خورد. اغلب مكان هاي اقامتي به صورت يك اتاق در خانه يا يك خانه كامل يا House اجاره داده مي شوند. مجردها حتي مي تواننند يك اتاق را با كليه وسايل اوليه نظير اجاق گاز، يخچال و سيستم گرم كننده به مبلغ 300- 250 دلار ماهانه اجاره كنند. اين مي تواند چندان دور از دانشگاه هم نباشد. براي متاهلين اما حكايتي ديگر است. اين ها مي تواننند يك واحد آپارتماني دو خوابه (اگر يافت شد) را به مبلغ 800-750 دلار ماهانه به همراه همان وسايل رفاهي مذكور اجاره كنند. در اين باره ديگرنگراني براي آب و برق و گاز هم نيست. اما اگر چنانچه مجبور باشند در House دو خوابه زندگي كنند (كه اغلب چنين است) بايد حدود 700- 650 دلار ماهانه فقط براي اجاره و به علاوه حدودا 250-200 دلار براي آب و برق و گاز پرداخت نمايند. گاه نيز بخت هم به داد برخي مي رسد تا در جايي نسبتا مناسب و يا مبلغي ماهانه حدودا 600 دلار همه اينها را با هم داشته باشند! به هر حال آنچه محتمل تر است اين است كه متوسط هزينه اجاره يك اتاق 300 دلار، يك آپارتمان دو خوابه 800 دلار و يك خانه دو خوابه مستقل حدودا 1000 دلار است. براي تهيه مواد خوراكي براي يك زوج بدون فرزند هم حدودا 450 دلار ماهانه نياز است.

حمل و نقل
مي گويند لث بريج يك “روستاي مدرن” است و حقيقتا هم همين است. شهري به كوچكي نوشهر يا نور، ديگر چيزي ندارد كه به قطار برقي، خط مسافرتي شهري هوايي و يا مترو نياز داشته باشد. به دو شيوه مي توانيد به هر نقطه شهر برويد. اول با اتوبوس شهري كه براي آن هم مي توان با 45 دلار ماهانه كارت اتوبوس خريد و با همان كارت به هر جاي شهر رفت و هم مي توان با دو دلار حداكثر دو مسير را طي كرد. دوم اين كه در مواقع اضطرار مي توان با تاكسي هاي تلفني كه بيشترين كرايه شان 25 دلار است، به هر نقطه شهر رفت.
همچنين اگر خواسته باشيد با اتومبيل شخصي خود رفت و آمد كنيد هر چند راهي جالب و جذاب است، اما پيش تر بايد گواهينامه استان آلبرتا را داشته باشيد. البته با گواهي نامه بين المللي از ايران مي توانيد به مدت سه ماه رانندگي كنيد. اما بيمه ماهانه اتومبيل با گواهي نامه بين المللي چندان ارزان نخواهد بود. بنابراين توصيه مي شود به محض آنكه مسائل معيشتي و اقامتي اوليه را برطرف كرديد به فكر اخذ گواهي نامه رانندگي استان آلبرتا باشيد.
- دريافت گواهينامه رانندگي استان آلبرتا
براي اين كار ابتدا بايد امتحان كتبي قوانين رانندگي در آلبرتا را بگذرانيد. هزينه ثبت نام در اين آزمون 45 دلار است. آنگاه با پرداخت حدودا 60 دلار به عنوان هزينه امتحان عملي، رانندگي عملي را با حضور يك كارشناس امتحان بدهيد. در اين صورت فقط خريد يك دستگاه اتومبيل مي ماند كه اين مي تواند بين 800 تا 40000 دلار هزينه به سبد اقتصادي شما تحميل كند! يعني شما مي توانيد هم با 800 دلار صاحب اتومبيل شويد و از آن لذت ببريد و هم مي توانيد راننده يك اتومبيل 40000 دلاري باشيد!

از آنجا كه تعداد خانواده هاي محصل دار ايراني در اين شهر از شمار انگشتان دست فراتر نمي رود، مدرسه ايراني نيز وجود ندارد. براي اين منظور دانشجويان ايراني متاهل و صاحب فرزند مدرسه رو بايد امتحانات پايان سال را مطابق قوانين جمهوري اسلامي ايران در مدرسه شهر كلگري به انجام برسانند.
متاسفانه خير. براي اين منظور نيز بايد هرازگاهي به كلگري رفت و از آنجا گوشت حلال تهيه كرد.
هر دانشجوي ايراني بايد به محض ورود به اين شهر به مركز دانشجويان بين المللي International Student Centre دانشگاه مراجعه كند و پس از تكميل فرمهاي مخصوص براي خود و يا خانواده خود بيمه درماني آلبرتا بخرد. اين بيمه براي هر نفر ماهانه حدودا 35 دلار است كه بايد هر سه ماه يكبار پرداخت شود. اين بيمه هزينه هاي دندان پزشكي و چشم پزشكي را پوشش نمي دهد.
چون لث بريج فرودگاه بين المللي ندارد دانشجوياني كه از ايران عازم اين شهر اند مي بايد انتهاي مسير خود را شهر كلگري انتخاب كنند. پس از ورود به كلگري هم بوسيله تاكسي هاي داخل فرودگاه و هم از طريق اتوبوس بين شهري مي توان به اين شهر آمد. كرايه تاكسي از فرودگاه كلگري تا شهر لث بريج حدودا 220 دلار و كرايه اتوبوس بين شهري حدودا 75 دلار براي هر نفر است. البته دانشجويان مي توانند به محض رسيدن به كلگري با هواپيماي ديگري به لث بريج بيايند كه اين اغلب به دليل شمار اندك پروازها به لث بريج امكان پذير نيست.
گاه به طنز يا به مزاح گفته مي شود كه حتي اهالي ادمونتون يا كلگري هم نمي دانند كه لث بريج كجاست! كه البته سخني چندان بي راه نيست. اما دانشجويان و محققان به ويژه در دو حوزه علوم اعصاب و علوم كشاورزي به خوبي با نام اين شهر آشنايند. اين دو قلمرو كه اولي به دانشگاه لث بريج تعلق دارد و ديگري خود به مركزي مستقل توجه بسياري از دانش پژوهان را از جهان به خود جلب كرده است.
دانشگاه لث بريج كه مطابق آخرين رتبه بندي رسمي كانادا در شمار نهمين دانشگاه معتبر كانادا است، با حدود 7000 دانشجو در بسياري از رشته هاي علوم مختلف، دانشجو مي پذيد. برخي از فعال ترين دپارتمانهاي اين دانشگاه عبارتند از دپارتمان فيزيك، زيست شناسي، مديريت، تعليم و تربيت، رياضيات و كامپيوتر، جامعه شناسي، و روان شناسي و علوم اعصاب. جالب توجه اينكه بسياري از اساتيد و دانشجويان ايراني در اين دپارتمان ها مشغول تحقيق و تحصيل اند.
يكي از مراكز تحقيقاتي بسيار مهم كه تحت نظارت اين دانشگاه اداره مي شود، موسوم به مركز علوم اعصاب كانادا يا (Canadian Centre for Behavioral Neuroscience (CCBN است. اين مركز يكي از مراكز پيشرفته تحقيقاتي علوم اعصاب در كانادا است كه نمونه آن را در اين كشور به سختي مي توان يافت. CCBN ضمن دارا بودن آزمايشگاههاي تحقيقاتي متعدد در حوزه علوم اعصاب رفتاري و برخورداري از برخي از نامدارترين اساتيد اين حوزه علاوه بر دولت كانادا و دولت ايالتي آلبرتا از سوي موسسات حمايتي بزرگي نظير NIH , AHFMAR, NSERC و CIHR تحت حمايت مالي قرار دارد.
از آنجا كه ورود دانشجويان فوق ليسانس و دكتري به اين مركز بسيار رقابتي است همه ساله تنها 10 تا 15 دانشجوي اين مقاطع براي ادامه تحصيل در رشته علوم اعصاب در اين مركز و آزمايشگاه هاي مختلف آن پذيرفته مي شوند. شايان ذكر است كه از نظر عمليات آموزشي و پژوهشي، CCBN يكي از زيرمجموعه هاي دانشگاه لث بريج است اما كساني كه براي دوره هاي فوق ليسانس و دكتري مايل به ادامه تحصيل در رشته علوم اعصاب هستند،
نام شهر لث بريج معمولا با نام مركز تحقيقات كشاورزي و غذايي لث بريج گره خورده است كه بزرگترين مركز پژوهشي كانادا در حوزه علوم كشاورزي است. به جز ايستگاه پژوهشي اصلي خود در شهر لث بريج، اين موسسه داراي برخي مزارع و ايستگاه هاي تحقيقاتي در استانهاي مجاور آلبرتا نظير استان بريتيش كلمبيا نيز است. از آنجا كه اين موسسه تنها يك مركز پژوهشي است، تنها محققان و دانشجوياني را مي پذيرد كه مايل به گذراندن دوره هاي تكميلي مورد علاقه خود هستند. بنابراين اين موسسه مي تواند محل مناسبي براي دانشجويان دوره دكتري كه مايل به فعاليت پژوهشي شش ماهه در حوزه مربوط به رساله دكتراي خود هستند، همچنين براي فرصتهاي مطالعاتي كوتاه مدت براي اساتيد دانشگاه هاي ايران باشد.


دانشگاه گوئلف (www.uoguelph.ca) همواره جز یکی از بهترين دانشگاههاي كانادا بوده است که با توجه به کمیت و کیفیت آموزش و تحقيقات دارای اعتبار جهانی می باشد. دانشگاه گوئلف در جنوب غربي ايالت انتاريو در شهر گوئلف ،واقع شده است. شهر گوئلف که به رویال سیتی نیز مشهور است در ناحیه ویلینگتون (Wellington County) و در فاصله كمي از تورنتو بزرگترين شهر كانادا و در نزدیکی شهرهای همیلتون, کیچنر, واترلو و کمبریج قرار دارد. جمعیت شهر در حدود 110000 نفر می باشد. مرکز شهر دارای معماری سنگی می باشد که به قرن نوزدهم بر می گردد. شهر گوئلف با داشتن یکی از بهترین دانشگاهای کانادا, پارک تحقیقاتی وابسته به دانشگاه، کارخانجات متعدد و موسسه های تحقیقاتی و تجارتی یکی از نواحی فعال اقتصادی و کشاورزی کانادا می باشد. شهر گوئلف با به ارمغان آوردن اجتماعي كوچك توام با آرامش، محيطي جذاب و چند مليتي را براي زندگي كردن به وجود آورده است.

آب و هوا
وضعیت اقلیمی در گوئلف را می توان مشابه با وضعیت شهرهای دیگر منطقه جنوب غربی انتاریو ارزیابی نمود. زمستان آن طولانی و بهار آن کوتاه می باشد. برای اطلاع بیشتر از وضعيت آب و هوا، متوسط دمای ماهیانه، وضعیت بارندگی وسایر مشخصات جغرافیایی می توان به وب سایت شهر گوئلف مراجعه کرد.

ورود به شهر گوئلف
دانشجویانی که از ایران عازم گوئلف هستند از فرودگاه تورنتو وارد کانادا می شوند. این فرودگاه در حاشیه شهر تورنتو قرار دارد و فاصله آن باگوئلف با خودرو کمتر از یک ساعت می باشد. Red Car Service سرویس حمل و نقل ویژه فرودگاه به گوئلف می باشد که در طبقه همکف فرودگاه تورنتو قرار دارد. همچنین می توانید قبل از عزیمت به کانادا سرویس مورد نظر را از طریق اینترنت رزرو نمایید.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
مسكن و خوابگاه هاي دانشجويي
دانشگاه گوئلف دارای خوابگاههای مجردی و آپارتمانهای متاهلی می باشد که به فاصله نزدیکی ازدانشگاه قرار دارند. هر چند امکان یافتن منازلی خارج از کمپ دانشگاه به قیمت پایینتر نیز به راحتی وجود دارد. البته هر چه فاصله با دانشگاه نزدیک باشد هزینه آن بالاتر است. لازم به یادآوری است که شهریه دانشگاه شامل هزینه رفت و آمد با اتوبوس واحد داخل شهر نیز می باشد و دانشجویان با ارائه کارت دانشجویی در طول سال تحصیلی از این سرویس استفاده می کنند.
در حال حاضر 12 خوابگاه مجردی در اطراف دانشگاه وجود دارد و متقاضیان به صورت آنلاین قادر به رزرو جا می باشند.
واحدهای متاهلین (Family Housing) در دو منطقه نزدیک به دانشگاه به نامهای 78 College avenue و Wellington wood واقع شده اند. یکی دیگر از مزایای این خوابگاهها نزدیکی آنها به مراکز خرید واقع در شهر می باشد و دانشجویان قادرند مایحتاج خود را به راحتی تامین نمایند.

اقامت موقت
افرادی که برای اولین بار و مستقیما از ایران به این شهر وارد می شوند علاوه بر رزور خوابگاه و یا آپارتمانهای متاهلی متعلق به دانشگاه می توانند به رزرو هتلهای موجود در شهر نیز اقدام نمایند. از هتلهایی که در نزدیکی دانشگاه قرار گرفته اند می توان به هتل رامادا (Ramada Hotel) و هالیدی این (Holiday Inn) و ديز اين (Days Inn) اشاره کرد.

خريد مواد غذايي و مايحتاج زندگي
مواد غذایی و مایحتاج زندگی را می توانید از فروشگاه های زنجیره ای تهیه نمایید. فروشگاه های بزرگ مناسب برای خرید مواد غذایی در گوئلف عبارتند از:
(24 ساعته) Zehrs, Ultra,Food Basics , Price Choppers, No frils
Food Basics و Nofrils مناسبترین فروشگاه برای خرید به لحاظ قیمت می باشد. دسترسی به محصولات گوشتی حلال نیز در این فروشگاه امکانپذیر است.
همچنین گوشت حلال و سایر محصولات ایرانی را می توان از فروشگاه آریانا افغان واقع در خیابان Victoria تهیه نمود.
پوشاک و سایر لوازم زندگی را می توان از فروشگاههای بزرگ نظیر Sears، Zellerz , یا از خرده فروشهای مختلف در سطح شهر تهیه نمود. همچنین با توجه به نزدیکی گوئلف با شهرهای تورنتو, کیچنر, واترلو و کمبریج می توان وسایل مورد نیاز را از بازار این شهرها نیز تهیه نمود. لازم به یاد آوری است که مالیات بر خرید در استان انتاریو 15درصد می باشد که برای هر خریدی بایستی علاوه بر قیمت آن پرداخت کنید. البته بعضی موارد (مواد غذایی عمل آوری نشده) استثنا وجود دارد.

ثبت نام در دانشگاه
ثبت نام دوره های تحصیلات تکمیلی در طبقه سوم دانشگاه در ساختمان مرکزی دانشگاه ( University center)و در بخش تحصیلات تکمیلی(Graduate office) صورت می گیرد.

بيمه دارو و دندان
هنگام ثبت نام در بخش تحصیلات تکمیلی فرم مربوط به بیمه درمانیUniversity Health Insurance Plan (UHIP) در اختیار شما قرار می گیرد. این بیمه برای دانشجویان بین المللی اجباری بوده و تمام هزینه های عمومی پزشکی و بیمارستانی و اورژانس را به طور کامل پوشش می دهد؛ ولی هزینه های دارویی را پرداخت نمی کند. بیمه دارو و دندان اختیاری بوده برای ثبت نام در این بیمه کافی است که Graduate Students’ Association واقع درطبقه پنجم ساختمان مرکزی مراجعه کرده و فرم های مربوطه را پر نمایید. با توجه به هزینه بالای دارو و دندان توصیه می شود خانواده خود را تحت پوشش هر دو بیمه مذکور قرار دهید.

حساب بانكي
باز کردن حساب بانکی یکی از موارد ضروری در کانادا می باشد. برای باز کردن حساب بانکی به پاسپورت و یک کارت شناسایی معتبر دیگر نیاز است. بانکهای مختلفی در گوئلف شعبه دارند که رایجترین آنها CIBC و TD Canada Trust می باشند. با توجه به اینکه ماشینهای خود پرداز CIBCدر دانشگاه (University Center) موجود می باشد بانک CIBC توصیه می شود. ضمنا می توانید در بانکهای مختلف حساب داشته باشید.

تلفن، تلويزيون و اينترنت
برای اشتراک تلفن، تلویزیون و اینترنت سرویس دهنده های مختلفی وجود دارد. شرکت Bell رایج ترین شرکت ارائه دهنده سرویس تلفن می باشد که نمایندگی آن در Stone Road mall می باشد. برای تلویزیون و اینترنت نیز می توانید با تماس با شرکت Rogers یاBell یا شرکتهای دیگر مشترک شوید. آگر در خانه های وابسته دانشگاه زندگی می کنید می توانید از اینترنت دانشگاه (Resnet) استفاده کنید که هزینه آن کمتر از شرکتهای دیگر است.

دريافت گواهينامه رانندگي
هر فرد تازه وارد مي تواند تا حداكثر دو ماه از گواهينامه بين المللي استفاده نمايد. لازم به یادآوری است که بیمه اجباری ماشین در این صورت بسیار بالا خواهد بود. ولي پس از آن براي رانندگي نياز به گواهينامه مخصوص انتاريو دارد. بنابر این توصیه می شود در اولین فرصت برای دریافت گواهینامه انتاریو اقدام کنید.

آموزش زبان انگليسي
مناسبترین محل برای آموزش زبان انگلیسی مدرسه (St. George ESL school) می باشد که در صورتی که همسر دانشجو دارای ویزای کار و یا خود دانشجو رابطه کاری از جمله GTA (Graduate Teaching assistant) و یا GRA (Graduate Research assistant) با دانشگاه داشته باشد؛ رایگان می باشد. به همین دلیل برای کسانی که به عنوان دانشجو وارد کانادا می شوند و همسر آنها ویزای ویزیتوری دارند توصیه می شود که بعد از ورود به کانادا براي همسر خود درخواست work permit نمایند.یا با مراجعه به مشاور دانشجویان خارجی در دانشگاه (International Student Advisor) می توانید اطلاعات لازم را به دست آوريد. توصیه می شود در اولین فرصت ممکن بعد از ورود به مشاور دانشجویان خارجی(Beny Quay) مراجعه کنید ( واقع در طبقه سوم UC ) اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار می دهد.
برای آموزش زبان راههای دیگری نیز وجود دارند كه می توان موارد ذیل را نام برد. البته اکثر این موارد پولی می باشد.

مدرسه و مهد كودك
درشهر گوئلف مدرسه ایرانی وجود ندارد و فقط کلاسهای تدریس زبان فارسی وجود دارند. بنابراین وظیفه تدریس دروس ایرانی بر عهده والدین می باشد و برای امتحان آخر فصل بایستی به مدرس ایرانی در شهر تورنتو رفت. مدارس کانادايی برای تحصیل فرزندان مهیا است این مدارس عموماً دولتی بوده و هزینه خاصی، بجز مبلغی برای موارد خاص، بر دوش خانواده ها تحمیل نمی کنند. مهد کودکها معمولا بصورت خصوصی یا وابسته به موسسات مختلف هستند و هزینه نگهداری بچه در آنها بسیار بالا می باشد.

حمل و نقل شهري
حمل و نقل شهری با استفاده از اتوبوس تقریباً تمام شهر را پوشش می دهد. هم اکنون هزینه بلیت 2 دلار بوده و با دریافت قبضی به نام transfer از محل پرداخت بلیت، شما می توانید تمام مسير رفت خود را با همان 2 دلار بروید. برای مثال هنگام عوض کردن اتوبوس، کافی است برگه transfer خود را به راننده نشان دهید و سوار شوید. دانشجویان با ارائه کارت دانشجویی می توانند از اتوبوس استفاده کنند ولی برای اعضا خانواده بالای 6 سال بایستی بلیت تهیه کرد. برای افرادی که فاقد خودرو بوده و خانواده آنها مسافرتهای درون شهری زیادی دارند خرید کارت ماهانه یا Bus Pass توصیه می گردد.
سرویس تاکسیرانی در گوئلف تنها بصورت تاکس تلفنی موجود است که تاکسی های معمولی در آن سرویس دهی می کنند. کرایه تاکسی از طریق سیستم تاکسی-متر محاسبه می شود. از شرکتهای تاکسیرانی در شهر می توان موارد زیر را نام برد:
Red Top Taxi
Tel: 519-821-1700
Canadian Cab Company
Tel: 519-824-3110
دوچرخه نیز جزو وسایل رایج حمل و نقل می باشد که مخصوصا درفصل بهار و تابستان می توانید از آن استفاده کنید. دو چرخه دست دوم را می توان با قیمت مناسب تهیه نمود.

پركردن فرمهاي مالياتي
پركردن فرمهاي مالياتي در كانادا به صورت هر ساله امري ضروري است که معمولا در فصل بهار صورت می گیرد و با اينكار با توجه به كل درآمد سالانه، ممكن است مقداري از مالياتي كه فرد در طول سال پرداخته، به وي بازگردانده شود. خود فرد مي تواند فرمهای مربوطه را تهیه و آن را انجام دهد. البته برخي از شركتها و موسسات با دريافت مبلغي اين كار را براي فرد انجام مي دهند. همچنين در برخي وبسايتها مي توان راهنماهاي رايگاني براي تكميل فرمهاي مالياتي يافت. مشاور دانشجویان خارجی (International Student Advisor) هر ساله کلاسهای آموزش تکمیل فرمهای مالیاتی را برگزار می کند.
كمك هزينه مالياتي براي فرزندان (Canada Child Tax Benefit (CCTB))
بعد از یکسال و نیم اقامت در کانادا می توانید برای CCTB اقدام کنید بعد از آن ماهیانه مبلغی به بچه های شما پرداخت می شود.

كتابخانه هاي عمومي شهر
کتابخانه های عمومی سطح شهر به صورت پراکنده وجود دارند و مکانهای مناسبی برای صرف اوقات فراغت مخصوصا در فصل سرما می باشد. این کتابخانه ها از منابع قابل توجهی چون کتب، فیلم و موسیقی و وسایل آموزشی برای بچه ها برخوردارند. همچنین برنامه های خاصی در شعب مختلف برای آموزش کودکان دارند. با در دست داشتن یک کارت شناسایی عکس دار همراه با آدرس، با مراجعه به یکی از شعب نسبت به اشتراک اقدام نمایید.دانشگاه دارای کتابخانه مرکزی کاملی بوده و با توجه به اشتراک کتابخانه های دانشگاههای واترلو و لوریر سفارش کتاب از آنها نیز به راحتی امکان پذیر است. هرچند که در سیستم کلی می توان از همه دانشگاهها کتاب را به امانت گرفت.

ورزش و تفريح
مكانهاي تفريحي زيادي در شهر گوئلف و اطراف آن وجود دارد كه مي توانيد اوقات فراغت خود را در آنها سپري كنيد.همچنين دانشجويان مي توانند از امكانات ورزشي گسترده دانشگاه استفاده نمايند.
شهر گوئلف داراي تفريگاه هاي زيبايي مي باشد كه در تابستان افراد را از دور و نزديك به اين شهر مي كشاند. يكي از اين تفريگاه ها درياچه گوئلف مي باشد.

خريد مايحتاج اوليه
هرچند خرید وسایل مورد نیاز از انواع فروشگاه ها امکان پذیر است ولی به خاطر تنوع قیمت توصیه می شود در ابتدا فقط مایحتاج اولیه خریداری شده و پس از آشنایی تدریجی سایر وسایل مورد نیاز با قیمت مناسبتر تهیه شود. برای خرید اکثر وسایل اولیه می توانید به فروشگاههای یک دلاری (Dollar store ) مراجعه کنید که قیمت همه اجناس یک دلار است و در سطح شهر و در بازار Stone Road Mall قرار دارند.
همچنین انجمن دانشجویان دانشگاه وب سایتی را راه انداخته است که همه دانشجویان می توانند وسایل، کتاب و غیره را از طریق آن خرید و فروش کنند که شاید منبع مناسبی برای تهیه برخی از اقلام باشد.
 
بالا